Wednesday, 30 March 2016

I'm back

its been a while since I last wrote something here i ll be back

Monday, 14 May 2012

Spring Cleaning


Bosan dok rumah, so kemas balik tudung2 yg dah beranak pinak n tunggang terbalik, haih la #Ineedadiversion anyway...


Aku suka pakai syria, senang. So far syria by arzu paling superb n sgt digemari :). Ade juga try an najjah py syria, tp arzu py lg best. Suka shape dia n material dia super lembut (beriya aku pomot heh)

ni seme syria arzu yang aku ada..


Ni inner ber'awning', so far sgt suka inner by de zahra, awning dia kecittt will make ur face slimmer,
err suppose tu lah kan.


Ade jugak try an najjah py awning inner, ermmm not too bad but prefer de zahra lg kott.
Yg kaler pink pekat, light pink n ijo petronas tu nak jual balik, rm20/each sapo ndak?
Ni aku blh paksa laki aku post kan..



Bawal collections n square scarves.

Bawal skang mcm2 kan, nmpk sgt aku ni dh tua, kalo bawal mesti boleh bli dr agent klantan jer, kalo beli kat KL mesti rs mahal la, x setarap bwl akbar la quality x sama la #panggggg (tampal diri sendiri)! Rs mcm dh byk giveaway, tp masih banyak. Ok kat bawah ni nk giveaway lg skali. sapa nak? Ada shawl, ade bawal ada inner arzu n square scarf, sapa nk boleh la comment kt sini. Meh pikap sdr, dlm confinement, takle klua umah lg so urusan pos mengepos adalah malas. nak amek gambo satu2 pon malas :p


nt la kot2 aku rajin aku snap gambo eh

- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, 10 May 2012

Sorrow to Serenity


“ He has loaned to us so that we may take benefit from them for a set period; and He takes them away after the termination of that period. Thus, gratitude becomes binding upon us when He gives, and patience becomes obligatory upon us when He takes away...."

Baby Muhammad Fiyadh Harith..
11th Oct 2011-2nd May 2012

at the age of 29 weeks 4 days of pregnancy..

this wonderful gifts of Allah has been taken away from me, from our family..and I want to believe that in return, this is for a great reward, mercy and forgiveness, iAllah...
Mommy is struggling, Fiyadh.. very hard, struggling to remember you without me crying, without tears, I want to remember only the best part, only the best moment He loaned to me when you were still with me.. but I just can't
Mommy, Daddy, Danial, Damia & Adam love you... its beyonds words..
Al-Fatihah


Wednesday, 18 April 2012

Baju Raya

poyo? hahah.. yes I know, tp dulik!!

beli time balik kampung ritu, dah lamaaaaaa x beli batik bersama somi ai, seriously, my first ever batik was the one I bought in 2004 baru lepas kawennnn yawww (ko ade?) haha somi banjer.. heheh.. this time also dia banjer hahahahah (motif nak cakap somi aku sorang je yang tau banjer batik?) suka ati la kan... hew hew

am so happy, since

1. dah lama gila tak shopping batik
2. dapat batik design yang sangat2 disukai
3. murah weh

nak tengok?




selalu sgt nmpk dkt online design2 ni. Dah lama rs mcm nak beli, tp mcm mahal sangat, luckily dekat kamfung ai masih ade, but then since it is design yg dah agak lama, ala2 stock clearance makanya dia murah, I can get it worth of rm190! n yang ada batu tu rm230, so mak rasa mak berjaya berbelanje dengan berhemah, seriously. pnah tanya jgak la bila tgk dlm butik2 kt sini, dgn design yg ala2 yang ni, regenya mak datok... baik aku blah cepat2 sblm alu sekolahkan penkual tu dengan kezaliman rega tersebut wakakaka...


but, the down part is:

1. takleh nak jahit skang, sbb badan adalah tahap anak gajah, nak tido pon tak semengah
2. Tempahan raya byk yg dah nk totop, nk xnk kne htr kain dah. Tp mcm mn nk ukur? mcm mana kalo jahit ikut ukuran baju lama, sekali........ tak muat!!! Stresss oii
3. hubby aku kata lawa tu lawa, tp... STREOTYPE.. T___T
(yes, I know, this is so my colour and no variety at all, hrmpphhhh...)



ok la, nak sambung wat keje ^___^