Thursday, 25 December 2008

How do they differ....

.........with Malaysian….



This entry is actually more on sharing my experience living abroad,to be specific is Cambridge..walau tak lama mana..at least there are couple of things that I noticed...dan macam lagi better compare to kita...

Start with:

Traffic

1. Dorang sangat la behave bawak keta, kalo kita bagi signal nak masuk lane dorang, mesti bagi laluan kat kite, tak kira ko nak kona baring ke u-turn ke, pasti dorang tunggu tanpa hon2 yang menyakitkan hati...

2. Kanak-kanak dorang amat sangat terkawal...naik keta pasti akan duduk dlm car seat lengkap ber'seat' belt tanpa ada tanda2 nak bangun/bergerak

3. Hon kereta? ooowhh...semenjak aku dok sini, tak smp 5 kali dengar org kene hon atau pun dorang hon aku

4. potong queue? owhhh...jauh sekali...kalu adepun mesti org pakistan ke India ke Malaysian ke...hehhe

5. zebra crossing - huh, driver pasti akan break untuk cyclist atau untuk mereka yang melintas jalan, walau kadang2 kite yang break ni nyaris2 nak accident/tercampak. So, kalau anda lintas jalan apalagi ada bersama anda adalah nenek2 tua/preggy woman..korang merangkak pun dorang tunggu...hehehe

6. Naik bas mmg takkan ada rebut2 punya lah..bus pun sgt baby friendly..contoh, kalo ko nak hangkut stroller..driver bus akan rendahkan bhg pintu bus untuk kemudahan anda..I loikee..


Makanan (ni tak berapa bagus untuk kesihatan)

1. hrmm...dorang mmg suka makan manis2...yg aku pasan, lunch ke bfast ke, pie, cream and caramel tu pasti ada utk kbykn pilihan makanan dorang. Lunch set makan croissant? huh..tak dpt..mana kenyang

2. ala2 kambing pun ye jugak, makan sayur banyak...ha ha ha...kdg2 ntah hape2 combination die, maklumla aku ni kampung kan, campak ceruk mana pun tak lepas nasik..


Recycle

1. sangat mempractickannya...gi supermarket utk grocery pasti bawak balik plastic2
dorang yang sudah buruk amat...so, bagus la kan
2. tong sampah untuk setengah tmpt mcm takde langsung...so, kdg2 sampah kene simpan
bawak balik umah. dorang tanak galakkan org buang sampah la kot..
3. Stgh tempat kadang2 siap kene asingkan sisa2 makanan dengan mende2 lain..huh,pnat!


Parking

1. hhmm...parking untuk disable mmg sgt banyak and untuk aku yang suka parking depan pintu kedai ni rs cam terlampau la mende tu sbb...

a. org disable wat pe nak shopping sangat, suruh ong len tolong beli la kan?

b. dah tau disable, nape nak susah2 drive..naik bus ke ape ke...kan senang?

c. mmg kdg2 aku tgk keta2 org disable ni ngalahkan ape, paling cikai BMW la, Merc
la, Audi la..so mana la org tak cacat mcm aku ni tak jeles...cacat mata aku
tgk...

*sticker diasble parking adalah sangat mahal dan tolong jgn bercita2 untuk memilikinya.Baik korang wat beli handbag!

2. Kalau terserentak dpt parking...hehhehe...mesti takkan ada pergaduhan, dorang pasti beralah...err...setakat ni la


Conversation

1.Kalo mmg pure native speaker..mmg sgt amat sopan, compliment tu mmg tak tinggal. Kadang2 sampai dah tahu sangat la tu tipu and dorang pun sbb terpaksa cakap gitu (macam ni Malaysia, negatip! muahahhahah)

2.Untuk certain2 bende urusan tak puas hati ke apa, tang ni kita leh direct jugak ckp apa yg kita nak,err..lebih kepada..mereka sbnrnya akan terima la apa2 alasan kita sebelum prejudicely bersangka bukan2. I mean kalau berurusan ngan management dorang ke apa..kalu mesya, gomen pulak...huh...simpan jer la hasrat tu..


People

1. orang kat sini, walaupun dah tua dan kadar berjalan pun kadang2 kucing nyer catwalk lagi laju...amat supportive and positive okkk. Dorang tak kisah nak kuwar jalan2, amik angin walau bawak org2 disable ke, org tua ke...dorang sgt enjoy buat mende tu. Dengan bahasa lain, byk la previllage kalo disable kat sini

2. dorang amat menghargai juga walau brg2 tu second hand and tak kisah pun beli brg2 second hand..tak malu pun la...walau kdg2 tu duit banyak

3. Most if them sgt efisyen dlm kerja dorang..takyah nak punch2 card..mmg based on trust..ko dtg lambat balik la lambat and the other way around..ko nak meronda ukur tanah kat mana2 ke apa ke..pergi la, janji keje siap...hehheheh..applicable untuk siapakah?

4. Dorang jugak bukan jenis condemn..apa2 mesti nak tahu sbb and alasan..kalao yg sarcastic smcm tu..hrmm..kadang2 bukan pure british la kot

5. Banyak benefits jugak untuk mereka yang bekerja ataupun mmg rakyat dia, contohnya Maternity Allowance, Child Tax Credit, Child Benefit, Jobseekers Allowance...bla2...banyak lagi. maklumlah yg kaya2 tu byr cukai dengan efficientnya...kalu kita zakat la kan?

Since aku dok highlight yang bagus2 jer, please take it positively la yer, as I don’t have any intention at all untuk mengutuk Malaysia..cuma yg baik jadikan lah teladan...

here some piccas around Cambridge, ntah drpd camera sape ntah..so, aku upload jer la...

Pemandangan dr salah satu church yang kitowang panjat..
lepas ni mmg aku tak panjat dah, penat weiii

Ini adalah part of the Senat House, tpt konvo utk meka-
meka yang abieh blaja...

Ini adalah King's College, one of the Cambridge Landmark
banyak terdapat di calendar2 and poskad...biaser je pd aku..heh

Lagi pemandangan drpd atas church itu untuk bandar Cambridge
Sapa-sapa yang suka water activity buleh la punting
tapi di kala winter ini, hanya mereka yang kurang
rasional sahaja yg akan berbuat demikian....

Lagi pemandangan di Cambridge, tak pasti la kat mana ni,
Belle, mana ko amek gamba ni ek?



Sekian

Wednesday, 24 December 2008

W!nter Bugs di Leeds & York

We had a trips to Leeds and York last weekend, spending weekend with close friends and family. Since our destination are the same, basically CikPuling has done her good job and excellently uploading our great piccas around York and Leeds. C!k Asmida kita jgn lupa upload banyak2 juga yer...So my entry gonna highlight certain piccas only...memangnya, ini jer pun gamba2 yang aku ada, dekat camera sape yg aku dok sengih lebih2 tu?

Second day of our trip, it start with my hubby vomiting late at night and having uncomfortable or stomach cramping, followed by Alia and myself in the morning. We thought we're having kinda of food poisoning, since I was nominated as a second hand gut holder, so having a diarrhea is not a big issue..heheheh...and according to her mommy, Alia is having her first indicator of asthma and fever. So, we cont. jalan2 kat Leeds even condition hubby, myself, Alia and Danial are slightly unstable. I vomitted once in TK Maxx, jelepek kat toilet. Nasib baik hubby maintain his 'sebu' drive all the way balik to Cambridge, without thinking of having any kind of bugs what so ever, and his lovely tiny wifey tido almost quarter of the journey, hokay tak co-pilot? hahhahaha....sorry yek yang!I can tak sihat (padahal die yg muntah teruk)..ok2,tukar I kene diarrhea.....bunyik kesian sikit

At home, I'm still having that diarrhea, cont. with stomach cramping sometimes (berdosa pada suamikah?). Luckyly that's not lead me to demam. Finally, after I've come accross some articles and also second opinion of "Doctor-to-be" yang juga mangsa bugs itu last year..iaitu Belle, we believe it's called 'Norovirus infection', and yes it is quite common around winter time every year. I also had it last year and I was out of it for about 2 weeks. Demam teruk, tak bangun aku.

The symptoms are vomiting, headaches, nausea, aching joints and limbs, fatigue, diarrhoea and general malaise. The symptoms of a norovirus usually start between 24-48 hours after the initial infection, although they can start after as little as 12 hours. The first symptom is usually a sudden onset of nausea, which is followed by projectile vomiting and watery diarrhoea. Some people may also have:

* a mild fever,
* headaches,
* stomach cramps, or
* aching limbs.

Ni lah gamba mende alah tu...



In rare cases of the norovirus, seizures can occur. Symptoms normally last between 12-60 hours, although most people make a full recovery within one to two days. However, the diarrhoea may last slightly longer.

Haihhh.....macam2 virus yg keluar bila dah winter nih...takut aku nak berboxing day.Anyway, here some piccas from my camera..gamba tuan umah pun tadak, kui kui kui..anyway tima kaseh tidak terhingga untuk kuah kacang yang best ittew..walau gambau ko takde, umah nko iAllah akan dikunjungi lagi......













hrmm...wondering where's the rest of my kiddies...heheheheh
time ni most of them dok dlm keta with my hubby termasuk Alia
Adam and Danial tido..so, dpt la ai ronggeng mcm anak sowang jer,yer yer mcm tak sedar diri, saya tahu....... =)

Tuesday, 23 December 2008

Khas untuk Sheri...

Dear Sheri,

"....I don't really know how to tell you this, but our horoscope doesn't match. I think I realized it that night, at the mental hospital and I saw you, ignore my best friend. I'm sure you're middle-class enough to understand how awful I've felt. I'm returning your ring to you, but I'll keep your collection of butterflies as a memory.You should also know that I hate your guts Oprah Winfrey imitations, go and drown yourself.......”


-CikWanKembang-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Ini keje C!k Puan Muda kiter ye puan-puan,

pening jugak mak nak buat TAG ni, tp memikirkan mak tanak pening sorang2 dan akan mengeheret org lain utk pening bersama mak, maka mak teruskan jua.Since Sheri is the last person who gave comment on my entry..there how it goes..jangan mare sheri......


Rules die begini;

Answer the questions below;

1. What's the color of your shirt?
Blue - Our romance is over
Red - Our affair is over
White - I'll join the monastery
Black - I dislike you
Green - Our horoscope doesn't match
Grey - You're a pervert
Yellow - I'm selling myself
Pink - Your nostrils are insulting
Brown - The mafia wants you
No shirt - You're a loser
Other - I'm in love with your sister

2. Which is your birth month?
January - That night
February - Last year
March - When your dwarf bit me
April - When I tripped on sesame seeds
May - First of May
June - When you put cuffs on me
July - When I threw up
August - When I saw the shrunken head
September - When we skinny dipped
October - When I quoted Santa
November - When your dog ran amok
December - When I changed tennis shoes

3. Which food do you prefer?
Tacos - In your apartment
Pizza - In your camping car
Pasta - Outside of Chicago
Hamburgers - Under the bus
Salad - As you ate enchilada
Chicken - In your closet
Kebab - With Paris Hilton
Fish - In women's clothing
Sandwiches - At the Hare Krishna graduation
Lasagna - At the mental hospital
Hot dog - Under a state of trance
None of the above - With George Bush and his wife

4. What's the color of your socks?
Yellow - Hit on
Red - Insult
Black - Ignore
Blue - Knock out
Purple - Pour syrup on
White - Carve your initials into
Grey - Pull the clothes off
Brown - Put leeches on
Orange - Castrate
Pink - Pull the toupee off
Barefoot - Sit on
Other - Drive out

5. What's the color of your underwear?
Black - My best friend
White - My father
Grey - Bill Clinton
Brown - My fart balloon
Purple - My mustard soufflé
Red - Donald Duck
Blue - My avocado plant
Yellow - My penpal in Ghana
Orange - My Kid Rock-collection
Pink - Manchester United's goalkeeper
None - My John F. Kennedy-statue
Other - The crazy monk

6. What do you prefer to watch on TV?
Scrubs - Man
O.C. - Emotional
One Tree Hill - Open
Heroes - Frostbitten
Lost - HighHouse - Scared
Simpsons - Cowardly
The news - MongolicIdol - Masochistic
Family Guy - Senile
Top Model - Middle-class
None of the above - Ashamed

7. Your mood right now?
Happy - How awful I've felt
Sad - How boring you are
Bored - That Santa doesn't exist
Angry - That your pimples are at the last stage
Depressed - That we're cousins
Excited - That there is no solution to this
Nervous - The middle-east
Worried - That your Honda sucks
Apathetic - That I did a sex-change
Ashamed - That I'm allergic to your hamster
Cuddly - That I get turned on by garbage men
Overjoyous - That I'm open
Other - That Extreme Home Makeover sucks

8. What's the color of your walls in your bedroom?
White - Your ring
Yellow - Your love letters
Red - Your Darth Vader-poster
Black - Your tame stone
Blue - The couch cushions
Green - The pictures from LA
Orange - Your false teeth
Brown - Your contact book
Grey - Our matching snoopy-bibs
Purple - Your old lottery coupons
Pink - How awful I've felt
Other - Your memories from the military service

9. The first letter of your first name?
A/B - Your photo
C/D - The oil stocks
E/F - Your neighbour Martin
G/H - My virginity
I/J - The results of your blood-sample
K/L - Your left ear
M/N - Your suicide note
O/P - My common sense
Q/R - Your mom
S/T - Your collection of butterflies
U/V - Your criminal record
W/X - David's tricot outfits
Y/Z - Your grades from college

10. The last letter in your last name?
A/B - Hate your guts
C/D - Never will forget
E/F - Always wanted to break
G/H - Never openly mocked
I/J - Always have felt dirty before
K/L - Will tell the authorities about
M/N - Told in my confession today about
O/P - Was interviewed by the Times about
Q/R - Told my psychiatrist about
S/T - Get sick when I think of
U/V - Always will try to forget
W/X - Am better off without
Y/Z - Never liked

11. What do you prefer to drink?
Water- Our friendship
Beer - Senility
Soft drink - A new life as a clone
Soda - The incarnation as an eskimo
Milk - The apartment building
Wine - Cocaine abuse
Cider - A passionate interest for mice
Juice - Oprah Winfrey imitations
Mineral water - Embarrassing rash
Hot chocolate - Eggplant-fetishism
Whisky - To ruin the second world war
Other - To hate the Boston Celtics

12. To which country would you prefer to go on a vacation?
Thailand - Warm regards
USA - Best regards
England - Good luck on your short-term leave from jail
Spain - Go and drown yourself
China - Disgusting regards
Germany - With ease
Japan - Go burn
Greece - Your everlasting enemy
Australia - Greetings to your frog Leonard
Egypt - Fuck off now
France - In pain


Based on the chosen answers, just fill in the blanks in this LETTER MEME :


Letter Meme:

Dear ________(the last person who left a comment on your blog/journal):

"...I don't really know how to tell you this, but ___1___. I think I realized it ___2___ ___3___ and I saw you ___4___ ___5___. I'm sure you're ___6___ enough to understand ___7___. I'm returning ___8___ to you, but I'll keep ___9___ as a memory. You should also know that I ___10___ ___11___ .___12___..."

-Your name-


Then, tag no less than 5 other people, and leave them a comment, informing them that they have been tagged.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


...and org yang mak nak TAG adalah

1.Asmida
2.CikPuling
3.Sheri
4.Asnida
4.Yani

Sekian

Thursday, 18 December 2008

10th months old

Happy 10th months old Adam..

Today genap 10mth umur Adam..
Seronok arini men2 ngan die guna motor
abam n kakak die (dorang takde dorang gi skola)

kite rembat kan mommy?kalo derang ada mesti susah nak rebut2...


lajunyer pakcik....!!tekan pedal on his own, terkejut mak..


kite punyer la panik takut die terbalik..die rilek jer!




Tuesday, 16 December 2008

Coach

Aku harap aku tak bersalah...
ini semua takdir..
andai ditakdirkan aku menang bidding ini...
maka terpaksa la aku beli,
akan aku beli....
boleh bergaya bila jalan2 xmas nanti...
hehehehhe....



ouwhhhh.....aku sangat suka.....
harga asal die GBP2++...

kalo kata tak berjaya..takpe..buleh cuba lagik....
tapi yang mana satu yer...yang ni pun cantik
mak sukaaaa....






lalaaa...laalalalal.....

Monday, 15 December 2008

TAG By As..

p/s:
Arni:
TAG bergamba ittu maseh blum jumpa time yg sesuai, KIV yek

Belle:
wehh..aku mcm dah penah jawab ar TAG tu..combine leh? :P


so, here is TAG by As..


1. Do u think u are HOT?
hrmm...tak kot, biaser2 jer..tgk kdaan..hiks

2. Upload a fav pic of you



3. Why do u like this picture?
1. Photographer dia sangat cincai. dr Kota Bharu, MEDO
2. Gamba nikah lagi satu hubby aku tak suka baju die (buleh tak komen gitu, time pilih tanak suggest betol2)

4. When was the last time u ate pizza?
lama dah...few months back


5. The last song u listen too?
Leona Lewis-Run..bukak blog As...hehhehe (nak jwb TAG ni la)


6. What are u doing right now besides doing this?
dengar hubby aku tidor, dengkur kuat jugak, hahhahahah


7. What name do u prefer besides yours?
Sarah


8. people to tag
Sheri (ke die yg kasik awal2 neh?)
Yani
Belle (chef campak)
Dr Yana (dentist ku)
Comey Lote


9. who is no.1
Menteri penyiaran di Perth (hehehhe)

10. no.3 is having relationship with?
rasier...hehhehe


11. say something about no. 5
Yusman's wifey
Yusman is Yani's little bro
Yani is gang aku =) buleh ke gitu?


12. how about no.4?
Lovely Dr Gigi ku...hehehhehe...


13. who is no.2
the return of makyong at the moment...






Arwah



Yang sangat aku rindu…
Nak2 skang ni…xmas sale…
apakah kaitan nyer?hehehe

Duhhhh..

Susahnya menahan diri daripada meninjau…
Bila tanya hubby…
Katanya nak tempah kat tokey yang sama…
tu kata die kat MALAYSIA..huks…
Xmas sale ni…mcm mengancam jugak offer dia….
Cantik dan murahhh….
Maksud saya..harga yang mampu la dibeli…

Aihhhh….

Dah almost setahun dah dia pergi..
Mmg ayam la pekerja hotel ittew…
sape suh ttinggal kan..dush!
Ituh la dunia..dah la org kapir lak tuh
Mana nak kesah…
Semenjak arwah pergi…
Saya tak pernah pun pakai yang lain
Arwah tetap dihati….hehehe

Uwaaaaaaaaaaa….

Saya rindu cincin saya…
Setahun yang lalu
Bulan yang sama….
saya nangis…

uhuks…bila nak dpt cincin baru neh…

ok la…ok la…dengar ckp hubby…
kite buat baru, tempah kat kedai sama
design yang sama…exactly..
sbb?sbb itu wedding ring kami…
(walau die punya dah 2 kali ilang…)
Bila call kedai, sib baik die simpan semua details
Err…detail utk design n size segala la…bukan hape pun
Tapi lama gak nak amek masa…
Tu yg tak jadik tempah time balik ritu…

Apa-apa pun…

Saya rinduuuuuuuuuuuu…

Rindu nak pakai cincin..
Dah dekat setahun dah arwah pergi…
Tuh yg meroyan sikit aku neh…

ape-apepun...
alang2 topik aku rindu kan..
rindu gak kat meka2 ini..
jumpa plak gamba neh..



rindu la korang masak...
belle...thanks utk rahsia
resepi sambai tumis...
layyannnnn......


Wednesday, 10 December 2008

Potty Training

Just wanna share how do I start potty training for my twin..

sebagai pengenalan..
aku mulakan dengan usaha aku nak hentikan puting n doll busuk..
susah juga part neh
at last, bila dah smp UK baru leh stop..

Umur dorang dah 2 tahun lebih dah time ni..dah tua..
Danialnyer puting, stop bila kitorang kat Paris
firstly ayahtok die yang hilangkan tiger busuk die
then alang2 dah tak cukup set, maka
ada la alasan paling mudah untuk aku hentikan sumernya
alhamdulillah cubaan pertama terus berjaya!

Damia pulak doll busuk dia 'cow' (die ada smp skang)
cuma..her puting aku gunting...hehheheh
ckp cow die yang makan..hahahhaa..terus die
gaduh ngan cow die, punish segala mala...
marah la kononnya...terus lancarkan perang dengan cow dia
alhamdulillah, akhirnya berjaya stop puting and cow..

to introduce...
nilah "tiger" and "cow" derang...



tang potty training ni...
agak susah juga nak mula
until.... I give birth to Adam
so 24/7 ada kat umah, senang sikit nak monitor
then only I can intensively start the potty training
jimat nyah...pampers sekali beli berapa pound
dah la 2 orang..Damia size XL..lagi la mahal
so, berbekalkan azam nak berjimat cermat..
maka aku pun mulakan la potty training...
belajar drpd Pn Zuraida kite yang merangkap jiran muhibbah aku...
(apa kabar la dirimu skang...hehhehe..)

1st week.....
========
aku beli potty trainer dulu la kan...mobile punya, bukan jenis yang letak atas toilet bowl tu. then aku mulakan dengan tak pakai apa2, not even training pants...tapi pakai pants and trousers la kan.

aku akan tanya dorang every half an hour...then every 1 hour aku suruh dorang sit on their potty, eventhough dorang reluctant gila..dorang kene dok smp la dorang wee2 atau poo2

potty tu plak aku letak depan TV hehehhe....so duduk la korang. awal2 dorang mmg takkan wee2 punya kat potty dorang..selalunya akan end up dengan nangis2 ...terkepit2...yer la tak biase kan, mesti dorang rasa akward and nak 'buat kerje' dalam pampers jugak...

takpe..kene banyak sabar...

satu lagi...mesti akan ada 'accident2' apabila dorang cuma kasik short notice (selalunya awal2 mmg akan basah jer la)

2nd week..
=======
aku dah mula gap kan sikit tempoh untuk dorang dok kat potty dorang..tapi mesti sentiasa tanya every half an hour....mesti dorang irritate gila...hehhehe....so, now every 2 hourly aku paksa dok atas potty. Dok sampaila dorang wee2 atau poo2...kadang2 tak wee2 pun..tapi takpe..biyar je dorang duduk. Lama2 iAllah dorang akan get used to it

3 week...
=======
aku dah stop scheduled up dorang spy dok atas potty...tapi cont asking them...nak wee2 tak...nak poo2 tak....jawapan akan dua cara

1. "No"...mmg no semata tanpa ada unsur berpura2..you know you kids better kan..
2. "No" ...dengan tangan terkepit2 - maka suruhla dorang dok atas potty
3. "yes"...selalunya dorang akan straight go towards their potty...jgn lupa reward dorang apabila
dorang dah abis task tersebut....kononnya satu achievement mcm...ermm..publish paper kat international journal la kan....heheheh

tapi...kadang2 akan ada accident..depends la pada kiddies tu..in my case, Danial yg normally akan 'ter'accident and ambil masa lama sikit nak 'recognise'. Maybe takleh nak kaitkan wee2 and poo2 tu ada relation dengan........

"kene cakap mommy ni...."

or

"do something...."

or

"go to my potty......."


...hehhehe...it will takes a while ...give them some times...jgn pressure kalo kene bersihkan segala carpet n sofa...

so, kalo keluar jalan2 pun penat la sikit awal2 dorang tak pakai pampers ni
setiap sejam je akan bwk dorang masuk toilet...
then kadang2 berjanggut dalam toilet tapi tak kluar ape...biaser la tuh..

and all in all....
dalam sebulan tu...dorang dah biaser dengan routine baru dorang....
iAllah...time ni baru aku beli potty yang letak atas toilet bowl tuh
dulu time start mende ni, aku still kat umah Churchill...toilet cuma 1
and ada kat tingkat atas...huhhhhhh....risky sangat
tapi skang dah OK sangat dah...

jimat la jugak duit aku...yang bestnyer ada pengurangan barang bekalan nak kuwar jalan2....
pampers yang berkeping2 tu cuma akan digantikan dengan dettols wipes jer...
utk wipe mana2 toilet bowl yang kurang kids friendly...

so, itulah cara aku potty train my twin...
lain kiddies lain cara dia..
even Danial and Damia pun tak sama
so mommies...kene sabar okeh...

Selamat Mencuba..........

My Precious

Entry untuk upload my peveret piccas2...*buang tebiat*

start with

three musketeers in my life...masterpieces actually.....


Kembar yg sangat tidak sama rupa parasnyehhh




Abam yang ala-ala 'cover'....




Abam yang amat 'welfare' st ketika dulu


hehehe..muka sama la plak kan, dah la dah nak sama size..
chayyok abammm...cepat besar cepat...


Ni first time tok wan n tok momi kirim telekung untuk cucu2 dia..
bergaya habis..die ingat pesyen agaknya...duh, kene kembalikan anak2 aku
ke jalan yang lurus nehh











Ini budak sangat suka makan ice-cream..




Adam's day out...suka gamba ni....






berempat lebih penat..yang ketiga belum ada...


bertiga lebih tenang....he he he




hehehe...tribute utk aku tidak dilupa..


Nak beli SLR jugak la...
uwaaaaaaaaaa...
ada sape2 nak kasik adiah utk aku takkk