Wednesday, 30 December 2009

My PurplePink Baby

As per requested..

The full view of my Co*ach A*li Signature Lila*c P*atchwork Hobo Style can be viewed HERE.
Feel free to visit.




*mak tanak serabut2 kat blog sineh... many thanks...



Monday, 28 December 2009

Purple Crazy

Mari mak bukak resia.

Saya adalah peminat purple and pink.
Apa saje yang melibatkan garments
saya akan menuju kepada that colour tones

so, sila provoke saya dengan warna2 begitu
agar saya mudah goyah and terpengaruh lalu
kalah dengan godaan2 utk merosakkan perancangan belanjawan
heheh.. mari kite merepek

Wpun saya tidak berhajat utk berbelanja
namun, ada plak warna sebegitu yang melintas didepan mata
saya PASTI tidak menghampakan kedai2 terbabit..
sila jangan ikut contoh ini~ tidak sehat ok!

maka, dengan literature seperti perenggan di atas
tgk apa saya dah buat pada weekend lalu... jeng jengggg
(sila tampar aksi mengada2 ini)



apa lagi kalu bukan buang tebiat membeli-beli sempena
support penuh jualan akhir tahun 2009~ kata 1Malaysia...
ikut seruan kerajaan ok....

baju haruslah pesyen bergebang2.. maklumla kannnn ai kan dah berlapis2 nyah..




and




saya sbnrnya beli st cik pinkpurple ni..
dah lama..
tak terpakai2 lagi.
nak tunggu baju la katakan..
so baju dah ada best match..
tapiiii..





tAPiiIiIIIiIi................







err... mcm nak jualll jer... :P


woooottt wooootttt! murah saje wooooooooott..
pastilah harga runtuh!



ada yang berminat? contact me OK



tochehhh!


Saya nak mulakan hari purple saya :)

UwaaAaA




tgk la.. tgk laaaaaaaaaaaaaahhhhh!!



tolongggg
aku diserang satu penyakit skrg
penyakit gemuk
aku sudah amat2 gemokkk.. sob sob
tgk lah dagu haku yang ngalahkan kek lapis tu!
dah la bukan dr golongan yg mpunyai ketinggian universal
uwaaaaa

tak larat nak buat azam dah
azam tahun2 lepas dah penah get thru

moral of the story
saya mmg senang gemuk and yet nak kurus
sussssssssssssssssssaaaaah sangat

yer la, mana nak senang kurusnya
kalo suka sangat makan nasik..
(ye, saya amat gemar makan nasik, org kampung la katakan)

so any tips..
tips utk kurus tanpa kene kurangkan makan nasik,ngeee...
*sila sepak saya skrg!!

Saturday, 19 December 2009

Pasrah

Nak kata susah hati tu tak jugak
Tapi.. mcm bengkak

manjang menjeruk rasa jer
ntah la..
nak ngomel lebih2 pun tak guna
dah terlanjur pilih jalan yang begitu

haih..

sabarlah hati..
bukan senang nak puaskan hati semua org
hati seniri koyak rabak sapa pun tatau

pedih lagi..

Tuesday, 15 December 2009

Jualan Ma'al Hijrah

FURTHER BARGAINS!!

Asm semua, sempene kedatangan Ma'al Hijrah (mesti ada yg muntah darah ngehee...), mak dengan murah hatinya nak me'let go' kan sedikit barang2 mak dengan harga runtuh bercampur juga dengan niat utk beramal.. ngehheeee...buleh ai top up beli coach maggie ai ngeheeee

closet clearance.. dah nak new year, haruslah renew collections :))- poyo jer tu, mcm la banyak nau akunyer collections). Anyhow, if you interested, email me for further bargain or queries and the reservation is only for one day :), with the term of first pay first served (haha kejam ke?)




Few Items to let go

before that, I should highlight here that all items are pre-used and further bargain is applicable for certain items with minor marks :)



DKNY Handbag + purse

RM105 RM95
***SOLD















DKNY Black Canvas Handbag

RM40 **SOLD










Coach Black Leather Purse/wallet

RM65 RM55 ***SOLD









Harrods Shopping Bag (size:Large)

RM45 ***SOLD







*heaven gila almost every Friday cotiiiiiiii... mak suka... ok, sekian jangan over

Tocheh...

Sunday, 6 December 2009

KB Mall Runtuh!!




suddenly received sms from my cuz....



KB Mall runtuh??!!!




*one of my cuz di KB (medical Dr kene standby), 2 orang mati



hrmmmmmmmm....

apa citer sebenar eak... kite tunggu jer lah

Monday, 30 November 2009

Salam Selepas Raya

Salam Aidiladha untuk semua...

supposely, it's was a 6-7hrs journey.. having Danial, Damia and Adam.. in this journey, in one car, I will definitely make a wise decision and book a flight ticket earlier kalo nak balik KB next time, the better!!



Demi membalikkan diri utk raye di kampung halaman terchenta.. mak tafakkur jer la disepanjang2 perjalanan itu... diorang adalah sangat Bising ok!



So, nak tepek gamba anak2 aku di pagi raya..


Ni la gamba anak dara aku n anak bujang aku di pagi hari raya. Tema hijau :). Mana Danial menghilang pun aku tatau, takleh nak detack, sebab dia manjang berkepit dengan tokdaddy dia. Aku nak warning2 pun payah sbb ada 200% immunity dr grandparents. Maka, dengan penuh besar kepalanya, dia pun berayalah dengan amannya.. cett!


Raya di KB penuh dengan upacara sembelih sana sembelih sini, namun, gamba salah satu upacara korban yang ada.. hrmm.. mcm janji2 plak pakai warna sama!



Ok


Pahtu kan, pahtu kannnnnnnn... pahtu kannnnnnnnnnn... hehehhe *tarik napasss jap* .... barang yang mak order dr US ritu dah sampaiii........... huahuahuahuahauah... mak suka nyah!! mak suka! tiba2 mak bersemangat nak mengamalkan rawatan menenyeh skin care ini secara exclusive, mana la tau lepas ni nak nampak muda, anggun menawan sweet 17th ihihih...


Nak tengok?? (poyo gila plak aku rs)




teng ting tenggggggggggggg...



This is a recommended set by Eli, orang Noirliliana tu.. aku siap kasik gamba kulit aku, harap2 dia takdapat kesan sampingan seperti hilang selera makan. So, kita tengok, mcm mana hasil muka aku nanti. Kalo berkerak jugak macam skrg, mmg itu adalah disebabkan keturunan, mmg huduhnya adalah secara turun temurun, takleh nak jampi and buat apa2 dah huhuhuh.. redha jer lah. Tapi, kalo aku tiba2 jadi iras2 manohara tuanku Z*ara, aku buat wawancara khas *sila muntah skrg* hahahhaha

Read: aku adalah hamba Allah yang bersyukur dengan apa yang diberi, namun dr kecik keluar perut mak aku yg tanak bela aku tu heheh, takpa tu citer lama, aku rs aku tak pernah merasa mendapat kulit mulus tulus ala2 telur rebus bukan telur pindang yang busuk itu ok!. Dari dulu smp la kawen and beranak pinak, kulit aku tetap tak mulus lagi tidak flawless bak kata omputih dan kalo time preggy mmg hampir semua ruang kat muka haku jerawat berlomba2 nak tumbuh.

Namun alhamdulillah aku tak penah kena penyakit2 kusta atau skin chronic yang menjadikan kulit aku mcm kulit tapak kaki ~ so, all in all.. aku tetap bersyukur hehe :), and mengharapkan prodcut ini berkesan. Cakap banyak pun tak guna, karang takde hasil aku humban jugak kan?? kan??

okey lah yer.. mari membasuh muka skrg, tochehhhhhhh!!



Monday, 23 November 2009

Pembaziran Terkini

Okeh

Saya bercadang utk membazir mendapatkan this COACH MADISON CHAINLINK MAGGIE.. tolong brainwash saya..... saya memang tgh gila sangat suka akan desingnya, sila tampar saya utk kembali ke alam nyata dan waras dalam membuat keputusan.. tp, sebelum tu, mari kita tgk... tidakkah ianya sangat stylish?? owhhhhh... mari kita sama2 stadi..



Inilah ghupenyer....

Yang ni lebih kurang dengan my coach parker leather, kaler gray jugak.. patutkah mak teruskan?


Ini? Kelabu lagik...


Ni mcm len sikit kaler dia... tp so typical coach kan?
signature type ramai sangat yang pakai..
(mcm la dorang mintak duit haku nak beli tu ye dak?hehe..)


This ONE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I loiiiiiiiiiiiiiiiiiikkeee....





Tolong... hnss2.. oxygen!!





Apa-apapun, lepas tanpar nanti bagi pendapat yeh.. warna apa yang chantek.. masehhhhh!!!


Cup Cakes




mcm mana la agaknya cara si twins ngan kawan2 skola.. how're they communicate, how are they getting used with Malaysia's school culture.. the teachers.. hrmm.. hopefully twins will like their school.

As a mommy.. iskk... tak abih2 risau. Ntah la nape aku nak risau lebih2.. takut itu, takut ini.. I just wanna make sure they are happy, enjoy learning.. serik sikit lepas kejadian ritu.. heheh.. aku lak yang serik lelebih!

so, as their end year school party, I'll provide them this cup cakes.. hopefully one day they will remember.. tiba2 tingat kegigihan mommy aku (she's housewife) dlm menjaga aku ke skola. Bfast tak penah miss.. ribut taufan banjir, mommy mesti buat bfast utk aku. hukhukhuk - emo sekejap. aku skang, anak2 gi skola breakfast yang hasil tangan tu kadang2 sangat, buleh kire dengan jari. Manjang beli roti jer hahahaha.. hope to be better peeps..






sekian saje laporan ntah hape-hape utk kali ini.

tochehhh~ tgh gila coach maggie la camna nak wat ni???

Thursday, 19 November 2009

Memori Twins (1-2 mths old)




Tengok baby2 themok and tembham.. sangat geram... hrmm...

ye, saya mmg teringin nak tambah baby, tapi bukan skrg.. nanti2 lah.. abiskan study ni dulu next target, kalo diizinkan kalo ada rezeki lagi, mak nak yang gegirl... tp kalo dpt yg aboy.. takdelah smp nak kasik dia kat umah kebajikan... uishhhh!!! Nauzubillah

suka la tgk baby2 ni.. alahai.... *sambil tersengih2 sorang* time dorang takleh buat apa-apa, takleh merangkak, takleh bertatih hehhehe.. dok terkelip2 comel tunggu org angkat... hahahah (cuba skrg.... mak oiiiiiiiiiiii... aku rs cam nak beli bas jer kalo gi jalan2 tu)

tp, menjadi baby adalah chumel kan... gerammmmnyer! Hasil drpd perasan tak tentu gedik ni maka tangan pun rajin la menggodek folder lama2 hihihihihi... carik gamba anak2 ku ketika kucill..will upload gamba twins tu dulu.. harap2 Danial tak marah mommy sbb letak gambar2 ni, hahaha... time dia penuh bulu and kedut2 kulit yer la. baby premature, lahir 7 bulan!gambar dadam kene korek hard disk daddy ~ malas


Ini lah Danial, 1 day old.


First time mommy dpt pegang.. dia dekat NICU fr first day lagi. The day after baru mommy dpt pegi, yer la mommy pun koma tak hengatnya.. sedar lepas 12hrs, mabuk ubat bius maaaa. Sebaknya time tu.. dlm hati aku tak henti2 doa supaya semuanya OK.. and alhamdulillah.. even born with 1.5kg, besar sikit jer dr botol kicap.. no complications, cuma underweight.



And this is Damia, born with 2.2kg..

Rilek jer tido, abang dia takde kat dia pon dia rilekkkkk jer tido...


Time ni roughly aged 20-25 days old..






tgk la bibir dia.. hangus.. 2 mgg dlm NICU, ada about 3 days under UV light caused of jaundice! lagi la.... kesian dia... daddy dia time siap nak pakaikan lip gloss. okey, cukup dulu.. supaya aku tak merapu meraban lebih2.. nt2 sambung





tochehhh..