Saturday, 17 January 2009

Birthday Dinner 2009

It is already passed. Second time having my birthday abroad.

This year's birthday is much more interesting..thanks for all the birthday wishes..ish..macam ramai la plak yang tahu aku dah tua dah tak muda belia. Seperti orang glamer2 atau public figure yang lain, memikul gelaran gila glamer popular ni mmg susah. Sangat la ramai paparazzi professional dan tak professional khususnya daripada UiTM, yang suka nyebok yang amat mengambil berat tentang hitam putih diriku. Motif? Belum lagi dikenal pasti.

Harapan No.1
Mudah-mudahan Allah kurniakan petunjuk untuk mereka bagi menggunakan kepakaran left brain mereka untuk bende-bende yang lebih bermanafaat, seterusnya dapat menaikkan nama UiTM...

Selain daripada itu juga, sebagai seseorang yang ONE day younger than our popular singer, Siti Nurhaliza yang juga dikenali sebagai Ratu kontroversi..pastinya kami mempunyai persamaan sedikit sebanyak sila jangan muntah darah.

Harapan No.2
Maka, dengan pertambahan umurku ini, harapan ini agar diri lebih sardin cool untuk menghadapi semua ujian yang diberikan. iAllah. Bolehlah menepis soklan2 tidak sihat wartawan apabila pulang ke Malaysia kelak.

So, this time I have my dinner with my hubby at Carloccios, one of Italian Restaurant dekat Cambridge. Recommendation...erm...kalo dah takde pilihan sangat dah Cambridge tu buleh la nak belasah... hehehhe.. maksudnya?Paham-paham seniri lah yea..lagi best green curry Thailand yang dekat tgh2 market square tu...

Harapan No.3
Harap-harap tahun depan dapat makan satu femli pulak...with my beloved kiddies...err..kalo boleh kat restaurant makanan Mesya..wachhhaaaa..mesti Danial and Damia dah leh nyanyi lagu birthday untuk mommy...hehhehe..Danial skrg amat suka menyanyi..irama mmg lintang pukang, sebutan tu jangan cerita la kan, silap-silap dengar mmg ingat bhs Filiphines ada unsur jawa gak sikit2. Tapi, dia berusaha keras...hehehhehe...

This year birthday I got two birthday gifts from hubby, am so happy since I'm looking forward for those thingy since last year, cuma rasa macam tak baloi nak keluarkan duit seniri..so, selama ni, asal pergi kedai stationary jer dok belek2, pegang berangan nak tulis ape...hehehehheheikks..thanks to My Hubby. Ingatkan dapat my wed ring I really loike that stuff..

Harapan No.4
Tahun depan, nak tuntut hadiah gi umrah..ermmm..ni dah lama janji ni...tapi, mudah-mudahan ada rezeki untuk pergi sebelum hari jadi ke 26 seterusnya.

So, here some piccas kat restaurant tu. Sib baik aku biarkan perut kosong sungguh2 sebelum makan, at least kalo makanan tu tak best, mesti rasa cam best jugak. So, berjaya menghabiskan semuanya..hubby mmg sangat suka Italian food yang pada aku sangat la tasteless nyer, maklumla aku ni taste kampung, tak abeh ngan nasik, nasik and nasik.Dah balik umah, aku mual tak hengat nyer..barulah pasan yang makanan tadi sebenarnya muak ametttt.

wajah sebelum perutku kenyang...























Ni lah dia menu yang sangat muak yang diorder pada malam itu, apa nama dia aku tak hafal..tak rasa pun akan order lagi























Me and hubby...hehehhe..still aku nampak lebih muda kan, hauhauahauah
























untuk itu, sekian dan sukacita mohon mengundur diri kerana Adam sudah melapor diri, harap maklum...



5 comments:

lemongrass said...

Happy birthday Cik Wan Kembang,
May all your wishes be granted by Allah and dirahmati Allah always :-)

nanako said...

happy besday.. semoga harapan2 tersebut akan dimakbulkan...

Anonymous said...

hepi besday cik ti wan kembang..aku doakan perjalanan hidupmu tahun ni seperti yg mu harapkan..nati minggu depey aku g tunggu mu d airport

lida

Ummu Auni said...

happy birthday sufee. aku terjumpa blog ko, time blog hopping

- aini, jasin

Yani Yusuf said...

happy belated besday my pren...kita makin muda kan,kan,kan...hikhikhik