Friday, 23 January 2009

My Brain

hua hua hua....
ini hari aku dok godek blog kak wanni...baca kesah2 idup die..heheheh..kelako..her hubby is one of my hubby's crownix...kira geng or closed fren from uni smp la skang. cuma beza dia kami masih belum ada SLR kan Yang?.......hehehhehe....

Dulu time first time pergi UK, pregnant 5 months... so, maklum saje la songehnya mcm mana. Time tu tumpang kat UK umah Majid la..die la yg jadi tourist guide kami...dapat aku makan ayam masak lemak cili padi dekat UK (masih yer inche Majid!), sape ntah masak...best sangat.

Time tu Majid masih single, tgh wat Msc kat Notts. Dalam bilik Majid pennnnnuuuuhh dengan gambar kak wanni. That was my first time I saw her face...sweet sangat gamba tu, gamba majlis tunang kot...hiks...yang pasti bertempek2 gamba tunang dia..hahahhahah...mestilah kan?

me : yang...jiwangnyer Majid, penuh gamba tunang dia..
myAyang: huh...die muka je gangster, tp hati lembut tu...
me: ye ke...hahahhaha...
myAyang: eh..btol la...

*pastu aku ty Majid..

me: Majid, gamba tunang ritu ek? Ni la Wanni ek?
Majid : ha'a...(sambil blushing and tersipu2..)

.......apedaa, itupun nak malu....hihihii...

Alhamdulillah sekarang dah jadik husband kak wanni...hiks...dah ada Nurin dah pon, yang koyak tampal muka En.Majid...kekekkeke..kitorang cuma pegi kenduri kat Melaka, belah kak wanni. Bila dah time dah nak balik, mesti nak amek gamba pengantin kan?Bila jumpa dorang yang tgh khusuk posing kat outdoor...ternyata ingatan kak wanni sangat hebat, sebab...

me & myAyang: Majid tahniah...potpetpotpet...jom amek gamba sat...
Kak wanni : Ni yang pergi UK aritu kan?
me: ??.........ha a..time tu saya pegnant dan sangat gemuk lagi tidak vogue...heheheh, macam mana leh perasan?
Kak wanni : cam tengok gamba....
me: oooo..ye ke...haa...yer konpem saye la tu..hiks...
*dalam hati aku, die cam muka akooo??

So, knowing Majid as my hubby's crownix....by default rs mcm dah kenal lama plak dengan kak wanni nieh..heheheh...dah la ape yg berlaku dlm idup kak wanni n her hubby (ptg rambut, pangai...etc), spesen jer ngan hubby aku...esp bab2 sopakkan rambut..mana pernah hayat aku potong rambut laki...hehhehe..sekarang dah tere sikit...tol tak Yang?

pastu.....tgh dok meng'explore' blog ittew, terjumpa plak mende ni...maka aku pun ciloklaaah..check it out...best jugak...ingatkan otak aku dah terhakis dah sikit..okay la tu, cukup lagi 100%, kira oraitla kan?




Your Brain is 60% Female, 40% Male







  • Your brain is a healthy mix of male and female
  • You are both sensitive and savvy
  • Rational and reasonable, you tend to keep level headed
  • But you also tend to wear your heart on your sleeve






1 comment:

WaNNi said...

majid muka ganas tp hati kuntum.hrp semua masalah dpt diselesaikan, insya'allah ada jlnnya.