Wednesday, 7 January 2009

TAG by Sheri

This TAG is by Sheri...thanks mate!I loike...happy jap aku while doing this therapy...nak jalan2 amek gamba sebagai bukti poyo aku takde duit mood..


Soalan:
Nyatakan 5 kedai yang anda pantang jumpa mesti nak masuk dan beli barang


1. Mothercare
Dari Mesya lagi memang suka kedai ni, kalo tak beli apa-apa pun, scout around pun jadilah..hehhehe..kat sini apetah lagi, dah la dorang banyak wat sale..lagi la tak tenteram jiwa aku. cuma limitation ku adalah ongkos!

2. Pumpkin Patch
hrmmm...ini pun kedai kegilaan aku, especially baju baby girl. agaknyer sebab tulah second pregnancy aku Tuhan bagi Adam, tanak aku gila meroyan beli baju baby girl. Ni pun selalu buat sale, kalao online lagi lah banyak sale n mmg betul2 murah...err..tapi kalau borong selori mahal la jugak...hehehhe...kalau kat Malaysia, aku rasa kedai yang seangkatan is Poney la...hehhehe...mesti masuk and walau dengan apa jua niat aku sekalipun, mesti ter beli jugak!

3. NEXT
Kalo kat Mesya, kedai seangkatannyer adalah JUSCO...huhuhuh...NEXT ni rasa cam can afford and boleh berkali-kali beli la jugak compare to Monsoon, John Lewis, Debenham. M&S mostly design die ala2 makcik...ke aku yang taste makcik?? hrm..CiKPuling and Asmida pasti maklum akan hal ini...hehhehe. Dalam JUSCO hala tuju aku adalah ARCADIA blouse.. kadang2 tuh mcm kene magik...tiap kali pergi mesti ada yang berkenan, asyik padan jer bila try....bihtu camno kan? takkan nak biyar jer blouse itu terabai...(hubby aku pasti muntah darah lepas neh..hauhauhau).Tiba-tiba je macam nak senaraikan kedai2 yang aku selalu masuk tapi takbeli ape-ape buleh? hehehheh..mak happy....

4. Millies Cookies
erm...nih lebih kepada kedai yang terpaksa kene singgah kalo jalan2 dengan twin. dorang suka sangat cookie pops vanilla and chocolate. aku penah buat citer kat dorang satu hari tu, takleh beli sebab banyak semut...hehehhe...then there was one day whenever aku dengan rela hatinya singgah kat millies cookies untuk beli cookie pops then Damia suddenly asked me

"Mom..today there's no ant anymore kan?I loike it, marvelleous..no ant!!!!"

hhehehhe..series aku terpukul and tergelak sorang. Sangat kuat ingatan dorang. Kalo kat Mesya..yang seangkatan is FamousAmos Cookies. Sangat enak kalu nak jalan-jalan shopping and sambil makan2..tapi balik aritu mcm dah terlampau naik harga die..pergh..mcm tak baloi lak. Tapi apakan daya baunya yang tersebar 200-300meters tu kadang2 buat mak tak tahan...zassss....100g pun jadilah..

5. Early Learning Centre (ELC)
dia macam toy r us jugak. cuma kedai lebih banyak kepada art stuff. Damia more to art and creating stuff. compare to Danial, bagi je Nitendo dio, dah setel.So, ELC ni banyak choice untuk fun art and segala yg berkaitan. Toy r us kat UK aku tak berapa gemar sbb barang2 die limited refund. Macam bagus, tidak adil la kalo kedai2 lain buleh pulang sesuka hati and die tak bleh...dah la barang tak berapa nak murah. Kalo kat UK aku lebih Kiddicare..bet you, mmg paling amat murah! cuma takleh la selalu masuk sbb gedung dia satu jer takat ni, ada kat peterborough jer...nak masuk mmg kene pegi sana la kan? aku nak balik kang aku update semua org...hehhehe, so sape2 nak kim barang, leh order. Aku mmg gila ngan stroller bila first2 sampai UK ritu, so gedung ni lah sasaran aku, nak2 la leh refund walau ko dah lanyak...mak impresssss!

Namun, dalam apa jua keadaan sekalipun, aku mmg mengalu-alukan sebarang jemputan untuk window shopping walaupun bukan ke kedai2 yang tersenarai di atas. Aku skang tengah mabuk barang2 pinggan mangkuk (Wedgwood, Royal Doulton, Spode etc) dan periuk belanga seperti TEFAL (yang aku dpt beli dengan harga gedung di Ascot, London)...maseh puan asmida, nak gi lagi amek tutep periuk yang tertinggal (taksub sangat shopping! tak pasan tak amek penutup). Nanti aku wat entry khas yang membuktikan aku yang hanyut dalam pinggan mangkuk........

So, sebagai penutup...last but not least, mari beta senaraikan orang2 yang beta nak TAG

1. CikPuanMuda
2. Ida Comey Lote
3. Yani
4. Cik Yus kite.........

sekian..



2 comments:

YuS~N3 said...

nti bleh la aku kirim ek..nok kelik ghoyak deh..hehe

nanako said...

supee... aku pon cam gile ngn stroller la jugak n carseat.. kalau masuk kedai bby mesti nk g tgk benda ni.. hubby aku dok bising...