Tuesday, 24 February 2009

Teman Yang Mesra

Balik haritu, sib baik ramai member2 yang sudi gak temankan aku. Hiuhiihi…rasa mcm single pun yer gak . Thanks to E'in and Fadzli (betol ka eja?) yang sudi amek aku n htr aku on the first day I arrived. Thanks. Lepas tu baru jumpa Ajan. Aku banyak numpang umah Ajan, kat mana Ajan ada kursus, kat otel situ lah aku nyempit…..pastu paksa Ajan teman aku bfast la…lunch la…hehehhehe…pastu ajak ajan cuti2 Mesya, ngeh ngeh ngeh.

Tapikan, mcm lost...sbb tadak internet connection, susah jugak aar nak berurusan. Ingat nak jumpa Hana sekali, tp tu lah..dengan bijaknya tak amek siap2 no hp dia..hukhuk...Kalo urgent sangat nak email ke ape, kene gi opis Ajan. Tapi takkan manjang je nak ganggu dia je kan? Then, nak sadis lagi..pakai pulak prepaid maxis, mahal nak mampos....mcm air okay, compare to celcom..rsnye maxis lagi mahal.Sapa lagi yang aku sempat jumpa kat KL ritu ek? Sempat juga calling2 ngan Farie..huhuhuhu...miss nyer dia.

Oleh kerana most of the time aku ngan ajan, sib baik die kawen ujung tahun ni maka we all scout around Sogo,Jalan TAR, Bangi, MidValley mcm tak hengat nak balik umah. Kali ni lebih best dramatik sebab, instead of terkenang zaman2 UKM dulu, kali ni jalan2 dah ada duit sendiri, I mean…pilihan agak banyak la..wpun taklah semewah mana. Then, taklah se’sengkek’ zaman2 study dulu, harap ehsan PTPTN jer…

Pastu tidak dilupa kredit utk JJ Seremban, aku gi Seremban II and dpt jumpa Meen. Meen ni my coursemate kat UKM dulu, lebih kepada orang yang aku selalu pinjam nota...hehheheh. A big ‘wow’ to seremban nowadays. Mak impress, bandaraya yang membangun, hehehehhe. So we have Kenny Rogers at Jusco Seremban II …sedapp okay..pastu jenjalan teman Meen nak carik cardigan...die nak pi Cambodia. Since I have a very tight schedules, bila urusan dah settle, chiow balik kampung...drive ngan Ajan to Kota Bharu. Si Nolie pun aku tak sempat nak contact, kalo dia tahu mesti dia bising. Apa citer la agaknya macik tu.. heheheh...

Last day before depart to UK, Amy make her way to see me in KL. Terharu mak! Berpeluang jugak jumpa Amy, lama sangat tak jumpa die. Susah btol la nak manage time jumpa dia. Bz manjang. She’s in Melaka. She’s one of my roommate kat Jasin dulu. She’s a surgeon…huh..mmg takda life sangat, nak carik bopren pun tak sempat. Luckily ada Price Charming yang finally appear and ask her to marry him….best kan Mie??Series macam dalam novel..hiks…hopefully everything is well and it’s good to hear that you’re happy now. Well..more to angau actually..takdelah takat nak tunggang langgang dalam OT jer, now dah ada orang yang nak kacau pager, nak text la..call dr laut laaa..eh..oppss….clumsy me…..hahahhahahha….happy for you sweetie. Wish that we could ever find more time to spent with…tapi nak wat camna..

So, bila berpeluang jumpa balik old frens, rasa sangat diri dah tua. Hahahah…then, of course we will remember our sweet memories..it’s a very good therapy. Really. Yang paling best, aku dpt spent time wif my cousin, ceklong , sebenarnya aku berjaya suruh dia balik teman aku nak drive all the way to Penang hehehhe . Dia kata aku men'konpius' kan dia. She's also doing her PhD at USM. Pastinya kami bercerita tak habis di spjg perjalanan tersebut...weeee...I llloike!

Overall, balik haritu I have lots of good news from my friends. I enjoy it so much though I have to be very tough for being away from my beloved hubby and kiddies. Luckily, everything turn out as plan..alhamdulillah.

Tochehhh

1 comment:

Ein said...

supee,

the rite spelling is fathli (tak terpikir kan...hehe) ko lupe say thanks to farez irfan yang bangun n mandi awal giler nak gi fetch ko (tapi tetap lambat..hehe sowwiee erk!!). anyway, a big thanks to you sis,...for bringing back our dream car seat for irfan...boleh pesan barang lagi ker?? hikhikhik...rasa tak puas jmpe hari tu...bile bleh jmpe the boys n girl plak..eh lupe MAZA skali la..heheh :)