Thursday, 12 March 2009

10 Things about Danial

Danial oh Danial...



















Ramai org kata Danial copy paste muka and pangai mommy (granny la especially). Mungkin features ada yang sama..mata, idung, kening...mulut pun Danial pun ikut mulut mommy, sib baik takyah pakai lipstick, kalo tidak mesti lipstick cepat abis...hahahhaha...mulut mommy kan besar!

Lagi satu, Danial pun nampak cam kemetot...punnn cam mommy, sbb tu mommy cancel cite2 nak jadi pramugarik sila jgn muntah darah. Adam pun nampak gaya ikut jejak langkah mommy...adehh...dua2 hero mommy nt kemetot, takpelah...kalo btol2 ikut mommy..iAllah akan glamer dan berkarisma...ngeh ngeh ngeh...kenapa tergerak nak citer pasal Danial's nyer personaliti neh? Sebab....Danial tgh demam...dan pangai Danial masih sama...sooooo konsisten.

So, 10 things about Danial...

1. Kalo basuh tangan MESTI kene lap dengan tisu, lap sampai keringggg okay
2. Lepas masuk rumah, kasut mesti on the rack, jacket pun
3. Akan kutip every single piece kertas or sampah or even wool! pastu buang ke dlm tong sampah
4. Semua yang sepatutnya bertutup, mesti kene tutup - cth: pintu2 bilik and toilet
5. Tidur bantal takleh senget
6. Blanket kene tersusun, takleh carik2, bed sheet juga begitu
7. Kalu baju berzip atau button, meeeeesti kene button-up or zipped!
8. Kalu batuk, bersin, mesti akan kene lap idung and mulut, even takde ape pun keluar
9. Makan suka simpan dalam mulut...ya Allah tolonglah
10. Selalu jd org plg last abis makanan, tak kirelah kat umah atau school! 40kali kunyahan kot

So, bila demam, Danial akan banyak tidor selain menangis menrengek mcm nenek hampir setiap masa. Akan ada kain utk sponging di dahi or kepala. Bila Danial nak bangun wee, mommy basuh muka sekali..and dlm pd demam2 tu pun..Danial masih juga akan...

1. lap2 betul2 dengan tisu lepas basuh muka/kepala
2. Kene btolkan bantal, takleh senget, kene pusing to the other side (sbb that side dah basah akibat sponging)
3. Kene selimutkan betul2, takleh senget2
4. Stlh semuanya set up, baruuuuuuuuu leh letak balik towels utk sponging

and I was like hrmmm...demam2 pun masih mengikut peraturan...err...pangai aku ke???? macam lebih kepada perangai AyahTok dia jer, itu lebih kepada S.K.E.M.A!!


err...aku tak skema kan? Tochehhhh



2 comments:

Muslimah Perth said...

wey, lepas aku chat dgn ko aritu, adam pun bgn, nangis the whole night.nyesal tak tido sebelum tuh. demam last week, flu, tau2 mlm tuh nangis ckp sakit perut, tgk2 middle ear infection. ko be careful, aku mcm ingat dia dah ok..better check betul2. take care, kisses to danial yg cakit..cian dia (and cian mak yg kena jaga..i feel u ;p)

Ein said...

supee,

danial is a perfectionist! i dont remember urself being a perfectionist... ade ker?