Friday, 13 March 2009

BMW

*read: Author mmg gila BMW tapi tak mampu nak beli. So, entry ini mungkin agak tidak relevan untuk mereka yang mmg ada BMW, maka sila abaikan sebarang ayat2 over si author. :).

BMW...kereta idaman? Yepp...absloutely my dream car...

Saya amat meminati BMW...saya sangat suka setakat suka jer la. Harapan saya, agar satu hari nanti ada dikalangan kawan2, sedara mara atau sape2 kaum terdekat yang beli kereta ittew..maka buleh la saya merasa or tumpang naik...huhuhu...boleh jugak if nak kasik pree kat saya kalo2 sudah bosan dengan BMW mereka. Atau, kalu jenis yang pemalu tapi rasa cam nak kasik adiah dekat ai sbg contoh peminat2 ai la kan, khusunya FSG, boleh juga tinggalkan kete tu kat mana2, then inform saya melalui fax buleh, email buleh sms pun buleh. Nt, saya pegi hambek..takpun tulih wills siap2...ngeeeeee...ok berhenti mengarut!

Bermula BMW model yang macam mata helang ini (lepas 2002 kot), saya mmg amat gila BMW. Sangat unik...mmg tersendiri sangat. Saya rasa this car model's engineer (design wise) dah boleh benti keje dah, sbb gaji mesti dh banyak gila makan 3 keturunan pun tak abeh dah. Lepas tu pulak...berlambak2 yang nak tiru design ala2 BMW...cthnya macam Audi, Citroen, Nissan la...Ok2, takpe...rilek...dorang tak mintak duit aku pun. So, takyah nak jaki lebih2. Nak tengok model BMW yang saya paling meroyan suka ittew?

Jeng Jeng Jeng.....












Gagah kan? Adoooyaiii....

Lampu belakang dia pun saya suka, cantik kan? Even yg latest design pun tak sehebat ini design dia..err...at least in my personal opinion la kan? Jangan ty pasal enjin ke hape ke, setakat kaler keta, lampu depan belakang.. bolehla describe...hehehhehe.. nak tanya lebih2 kat aku serupa tanya jer seniri dekat kereta tu, jwpn pasti sama!












Nielah lampu yang saya suka sangat tuuu...


And


Today is the last day twins go to West Cambridge Nursery...

Apa kaitannya? Oowhh...disebabkan daddynyer yang ngelat, asal twin banyak songeh sikit2 jer, terus decide tanak hantar, asal Danial melepek jer, mesti takpayah gi school (Abam demam)...yang pasti oleh kerana daddynye yang ngelat, maka twin tersadai memekak kat umah.

Ini takleh jadi, takkan tak pegi, dah la today their last day skolah situh! Mesti la nak farewell2 kan? So, mommy call daddy..potpetpotpetpotpet...so, kesimpulannya daddy tolong call kan cab (nama company tu PANTHER), maka, kol 10am beta and anakanda2 pun akan berangkat ke sekolah!

*read: terus guna perkataan beta sbb hanya org2 kaya sahaja yang boleh merasa naik BMW okay

Setelah siap2, beta dan anak2 diberitahu cab sudah sampai depan apartment. Bila beta turun, maka mata beta tercarik2..mana cab nyer? Mata terus scan carik cab2 yang ada logo PANTHER. Pelik, tadi tepon kata dah sampai...tp mcm tak nampak...yang ada cuma BMW 7 Series yang gedang tu jer...I mean the only car yang tak dok proper parking. Siapalah agaknya yang buleh naik keta idaman aku tu, kata beta di dalam hati.

*Read : Beta tak berani pun nak telek lebih2 BMW tersebut wpun ianya depan mata beta jer..sbb tahu mesti ada driver dia, tanak la tunjuk sangat kejakunan diri, ye dak? Lagipun..kan ke beta tgh tunggu cab PANTHER!!

Sekali orang dalam BMW tu angkat tangan/lambai kat kitorang. I was like...WHAT???? takkan BMW 7 series ni kot cab yang nak tunggu kitorang...mana logo PANTHER dia? tak nampak pun? Apa hekmat daddy pakai sampai org PANTHER htr BMW kat beta? Sehayat umur beta dok Cambridge and call for cabs, tak pernahhhhhhhhh nampak BMW model ni jadik cab....sampai hati dia kan? Besarrrr hati beta nak naik cepat2 and sebaik shj tangan beta menyentuh pintu dia, beta rs die mmg sesuai untuk beta, ada chemistry...hahahahah...beta over sekejap yer. So, this is exactly (colour & model) BMW yang beta naik tadi...dia buat cab ok, beta ulang...dia belasah buat cab!
































Time sampai skola twin, rs mcm nak bg taklimat percuma jer dekat dia.."Saya rasa awak ni mcm hilang akal. Pada pandangan peribadi saya, janganla aniaya keta tu, die tak bersalah..biarlah dia rehat2 kat umah, jangan la pelasak dia jadikan dia taxi or cab. Kesian.. itu kereta mewah..kembalikan darjat dia..." Tapi, sape lah aku kan?

Bila beta tgk pada muka driver, takle muka miskin. Mmg la kan, kalo miskin mesti tak mampu pun nak beli BMW 7 series tu,. Tapi, kalo kaya, watpe daftar kete BMW dia as a cab?? (kat sini setiap cab driver kene guna kete seniri untuk daftar jadikan taxi). So, betanyer assumption, either dia menang peraduan and dpt kete tu atau die mmg org kaya yang bosan2 keje pejabat dia and nak cuba part time job as taxi driver (such as Luke Brandon yang honeymoon setahun tuuue!).

Namun, jauh di sudut hati aku hari ni, aku sangat gumbira..sebab merasa jugak naik BMW 7 series siap dengan driver skalik...



Tochehhhhh.......

6 comments:

Muslimah Perth said...

best gile, mcm mimpi :)

C!kpuanmuda® said...

7 series.. besar giler!

Hana' Yusuff said...

syok habis baca entry ni... hehe..

S.u.F.e.e said...

hehehe...

sheri: gila la weiii...aku mcm tanak turun jer..gabak gila

CPM: mmg besar gila,tp ai minat lagi 5 series, mcm u punya? ngeeeee....*wink*...sowi arr..

mummy HS: mmg, buat masa ni, sufee bangan jer la Hana..

Anonymous said...

makcikkk!

i as always, adore mercedes benz!
so...cannot give any comment which may sound so rivalry ka..kan..kan??
tapi kan..aku juga giler masserati.
itu dlm mimpi
idot

S.u.F.e.e said...

idot...

hahahha...tahu ko minat merc..huhuh, merc pun aku layan gak, brabus..hehhe..duit jer tak berapa nak layan skang ni..masserati? itu jual segala harta aku n mak apak aku pun belum tentu dpt...hahhaha...