Sunday, 22 March 2009

Mother's Day

Hye..

To my beloved mommy, warm-hearted mama, my biological mother, my sisters (Kakyah, Kakza and Kakdah), every single friends of mine, peeps, bloggers and not forgotten to all moms-to-be...

Happy Mothers' Day

I got this for my Mother's Day, thank you daddy...hehehhehe...pucuk di cita ulam mendatang..kecik tapak tangan mana-mana handbag pun mommy willing tadahkan...























**Er..macam len sikit dari style aku yang sebelum2 ni. Takpe. Cuba. Pembaharuan. err...nanti mintak resit, mana la tau kannnn...kan?ngomong yang benar neh

I have couple of things that truly gimme quite a big relief. Alhamdulillah, my last week went great though me and hubby tgh pening carik keta. Our previous car tak lepas MOT, hahhaha ai bersyukur sebenarnya, at least hubby tak la reluctant nak let go keta tu. Ai dah lama anti kete tu, dengan pintu yang dah tercabut2, dengan asap mcm nak bunuh orang...hehehhe. But with a very limited budget, nak carik kereta memaaanglaaa susah. So, in this entry mak nak citer...


Firstly

Twins residency permit

They are no longer rely on me. They have already got a secured certificare to stay in UK permanently. Alhamdulillah. I didnt expect the application process will be this fast. It's good. But to be honest, there's nothing special about having this (alamak, nampak sangat ke aku dengki?)..err..maybe just a fast track rather than having a long wait in the airport imigration, also entitle to some UK benefits...


Here it is. Certificate Right of Abode. Equivalent to Bristish Passport, but as Malaysian we're not allowed to have 2 nationalities (tapi ramai jer yang buat especially che ya nun alif dekat sini). So, untuk Adam dah lama buat, since he was borned here. Yang orang ada PR tu kira mcm mana lak eah? kenpius aku dengan Malaysian Commission UK neh.


Secondly,

Jangan pandang rendah pada kebolehan kanak-kanak. Penggabungan tenaga pasti menghasilkan frekuensi bunyi yang mampu menggegarkan gegendang telinga. This three musketeers mmg menguji tahap kekuatan telinga mak menerima bunyi. Ni lah muka kanak2 yang buat bising sampai nak pecah rumah ittew! Adoooyaiiii...any tips?










Adam. Hobby baru beliau adalah menyusun dan mengemas. Mommy plak, kene kemas lepas Adam 'tolong' kemas. Huh, rajin sungguh, semua barang kene re'arrange' balik. Sampai mommy nak carik lip gloss pun tak jumpa. Haihh..kene tukar balik susunan asal neh.

























and the third one..


This Skin care - mak nak salahkan Idot :)

Sbab dia lah mak terpengaruh. Disokong plak oleh CikPuling. Tgk idot pakai, nampak OK (tapi kulit mak ni berkerak, kulit Idot mmg chantekk and tak bermasalah..err...buleh ke cakap gituh, ke nampak mak dengki?hehehhe).

Makanya, berbekalkan satu harapan, objektif dan misi yang sama, mak mula la tergedik-gedik nak pakai this product juga. Satu lagi, sbb mak mmg tak pernah jumpa lagi skin care yang benar2 sesuaaaiii dengan muka mak. Pernah pakai Estee Lauder, tp..err..perubahannya hanya pada awal2 dulu, tp skang mak mcm tak impress. So, terpaksalah mencari product2 lain. Seolah2 mendengar suara hati mak, L'occitane Cambridge ada wat promotion, ada trial pack, ada plak student discount, ditambah plak dengan free membership with 20% off for next purchase and dekat plak dengan opis hubby (kene mengena ke?)...So....mak pun beli laaaaa...orang tu kata better utk mak try yang olive based, untuk pulihkan dulu structure kulit mak yang kusam dan tidak berseri ini. Tapi mak rs dia wat ayat lapik jer tu, mcm la mak tak tahu kulit mak sebenarnya mcm mana! Tapi, takpe..mak dengan rasa besar hati mmg nak beli product ini. Kite cuba dulu..dia kata buleh refund within 2 weeks. Kalo tiba2 kulit muka mak macam kene bom...kite pulang balik eah!

















So, nak teruskan misi pencarian kereta. Borink dah 2 weekend dok Cambridge jer..uwaaaaaaa!!!!

*malam ni ada Final Dancing on Ice...hehehhe




1 comment:

Anonymous said...

hahahaha..
aku ingat..ko salahkan aku ok lagik..(aku tujuan murni, bersama2 kita melawa dan perasan anak dara)
ntah2.. maza pun salahkan aku kerna dia kluarkan duit kott..?
heheheehh..

pn idot