Tuesday, 7 April 2009

New Baby



Gara2 new baby, I have a big hole in my pocket. Gara2 'baby buruk lama' failed MOT test, kami bulan ni terpaksa bergawatan sekejap...huhuhuh.. tapi takpa lah, at least for the first time in my UK life, semua my kiddies ada proper seats..heheheh...

So, bila dah ada 7 seater neh, panjang la sikit langkahnya. Terjumpa plak few playgrounds near to my house area. Wpun agak tersorok, tp playground nyer best banget.. cuma ramai sikit la makhluk yang dtgnya..takpa2... yg penting my anak2 enjoice.. itu paling utama.

so, ni nak tepek muka budak2 yang main kat Romsey Playground sampai tanak balik..





























































































































Ada banyak setori jugak, tp tatau nak mula dr mana...hehhehe..so senang citer takyah mulakan dari mana-mana pun...

Cuma fikiran agak terganggu la sikit 2-3 hari neh.. hehehe..ritu teman my friend pegi Selfridges, London. Buat pertama kali mak jejak Slefridges dekat Oxford Street.. spt biasa, di Oxford Street ramai gila orang, tak pernah tak ramai. So, dalam selfridges, kitowang masuk DKNY, PRADA, Dior, Gucci. LV siap kene beratur.. ramai betul yang dok menunggu...hehehhe...yer la kan, yang tak beratur neh yang macam ai, yang takde duit tak berapa nak kaya. Hahahah... Membe tu siap ajar ai, camaner nak kenal handbag fake or original. Gila hebat minah tu. Kalau ikut ai yang amat kampung ni, mmg smp ke sudah takkan cam. Alhamdulillah setakat ni tak minat LV, sbb hari tu berlambak jugak la dia tunjuk contoh2 handbag LV yang fake yang org dok pakai. Kebanyakannya product2 tu from China katanya. Kalo dak, mesti ai antara yang tercongok beratur nak masuk section LV tu jugak.

Dalam banyak2 tu, mak jatuh hati kat Gucci...suka laaaaaa....mcm mana nehhhh!!! Nak Gucci jugak... ai suka la Gucci... dpt mesengger bag pun jadilah...ingat nak reward diri senirilah lepas berjaya dapat PhD nanti, aci tak? iAllahhh aci.. akan ku aci kan jugak...

Eerr..ai nak dua benarnya..wish list kene clear okayy. Ai nak satu henbag biaser2 and st lagi mesenger bag. Mesenger bag tu, takkan nak tunggu abeh belajar jugak kot? Itu seksa diri seniri namanya... erm... takpa2 tak dpt Gucci, mesenger bag coach pun ok.. so, nak kene masuk wish list 2009..masih belum terlambat!! hehehhe...... makin panjang la gamaknya wish list haku

Ada sapa2 nak kasik duit scholarship dorang untuk ai?? Hoyehh2...

*read: kalo ada yang nak kasik LV kat ai, jgn salah paham..ai still menerimanya dengan hari terbuka..


Tochehh...

3 comments:

Mrs LVoe said...

insyaALALh one fine day u will get it dear. pray hard :-)

anak2 sis comey2.. suka sha tgok. oh btw, congrat on ur new baby. i love honda but have to let go.. huuhuuhh sedih.. insyaALLAh one day mst leh pkai balik honda acc

Hana' Yusuff said...

syoknya dapat new baby tu... sikit je gambarnya...

hana dah tak sempat nak update blog skrg... selang beberapa hari baru dpt online kejap.. dah ok ke nak ber ym?

mcm ne eh nak tahu hand bag yg ori ke tak? teringin gak nak tahu..

S.u.F.e.e said...

Mrs LVoe

hehhehe... tatau la 'one day' nyer bila ek.. selera ku serakah btoi kalo bab2 Gucci or Coach nehh...


Mummy HS

hana.... lamanyer tak hupdate, bz banget kerr...

ym sufee still takleh, sbb sufee online guna iphone jer.. :((...

mcm mana nak kenal?huuhuhu... kalo ty sufee mmg la takleh pakai, sbb sama gila la yang kawan2 tunjuk tu.. hanya yang membeli shj yang tahu hheheheh