Friday, 3 April 2009

Oink-oink!

hehhehe...rasa tenang dan damai...

sebab? mak sudah benti keje.........wakakakaka...keje yang mak start almost 2 weeks...hiiiiii....ye ye mak tahu, mak mmg hangat2 semut api jer... hubby pun dah tak mampu nak pujuk..once mak rasa mak takleh nak teruskan...mak takleh...takleh!!

kecohkan? mcm gaji ribu2 jer..

ginih...mak dpt offer as food advisor..dekat A*ddenbrookes Hospital dekat Cambridge, since I have only student visa, I will only entitled for a 20hours max per week..pendek citer, part timer jer la yang mak layak So, my working hours is 4-7pm.

banyak jugak lessons learned while I was in my induction and training. one thing that really amused me is their hygiene technology. trolly makanan2, cleaning systems..mmg sangat high standard. I only start my real job task only for 2 days (tp kecohnyer mcm hape jer kan?). Prior to that, I have induction and training. Training means that I need to work with somebody, not on my own and with the task of advise/serving supper for the patients in different conditions (low GI, low potassium, free fluid, sips la soft food la), different wards (ada ward besar nak mati and ramai gila patients) and different supervisors (kalo pure British sangat la bestnya, kalo dapat Polish ke ape ke..adehhh...english dorang pelik!)

Okay. Tu okey la lagi. Sebab mak nak benti sebenarnya....

kene ngorat ngan mamat nepal...hiiiiiiii.. hehehe...sila muntah sekarang esp my hubby!!....ok2...nak citer

Yang tak ok nyer when it comes with a wide variety of menus..including pork! Pork sausages..minced pork..sliced pork..ham...pork sana pork sini...adoooooyaii...best sangat ke daging oink-oink tu?? Non-halal based menu tu pun dah mcm kembang2 pipi haku...bila masuk tang serving pork sausages and the related, haku dah takleh tahan. Sungguh la tak professional kan diriku? Time vegan menu jer aku leh senyum dengan anggun, yang lelain..muka aku terkelat2 and yang pasti dengan kerut kening and kembang hidung agaknya...hahahhaha...abeh, takkan nak serve vegan menu hari2? sape yang lalu nak makan vegan hari2 kan, bukan sepital mak apak aku. the main thing is bukan haku yang chef.

geli hokayyyyy...

time training mmg cinabeng sbb tak penah terkene menu2 'pelbagaian" ittew. Lantaran itulah aku yakin akan kerjaya ini boleh aku teruskan dengan segak sekali. Tapi ternyata..impian ku hanya sekerat highway..maka hari ini, dengan penuh dedikasi I told administration officer that I wanna quit the job.

alasan aku? banyak keje..takleh nak commit sbb balik lambat (which in the first place I thought I could manage my time) and need to focus on my study...... hehehhehe...

lepas tu... oleh kerana prestasi mak serving pork dengan cemerlang agaknya (sbb after training, when I start my job on my own tu mmg menu pork shj yer puan2!), maka org HR tanak lepaskan, siap bagi aku unpaid leaves max 3 months...tanak kasik aku resign terus.

"do let us know if you change ur mind and want to shorten your max unpaid leaves"

ingatkan dorang nak ikut mcm dalam contract, kene 1 week notice la what ever...baik la plak kan? ke sebab mak yang cemerlang menghidang pi oo ar keh ituh?? hehehhe...

aku nak benti laaaaaaaaaa...tak sanggup nak serves pork!! even mak suka uniform keje dia, mak nampak macam misi!! tergamam la jugak it comes out to be soooo considerable..mcm rasa bersalah plak sbb nampak tak serious.. then, dengan penuh sopan and anggun mak jawab,

"I love the job.."ouuuhh..sangat pentipu kan?
"I just afraid that I couldn't commit to my study and later at the end will affect my performance..."see??mak mmg pandai pura2
"thank you for offering me a second chance..."

tak sempat abih ayat dorang dah nyampuk..

"if you change your mind and decided to stop working, just email us at any time, for now take your time and you can start ur unpaid leaves..."

so, to be polite and prejudice...hehehhe...saya setujulah and akan bagi email keramat itu next week...at least nampak la mcm haku fikir2 dulu...nak reject terus tadi, mcm la bagus sangat...dah la dorag kene order uniform khas utk haku, maklumlah size aku kan 'istimewa'..kalo ada sekalipun orang baru yang nak keje and ambek uniform haku tu, mesti orang tu paling besar pun berumur 12 tahun!

sekian shj laporan emosi buat hari ini...tochehhhh.........




2 comments:

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Halu makcik..
Haih dh kuik dh keje aritu..?:D
xpa..ade rezki lein kali leh cuba keje lain plak..tu pn kalu rajin..:P
anyway..blog aku dh siap..setelah berhempas pulas memaksa diri merajinkan tangan dn kaki tuk mengadap pc hehe..
www.sufeenan.blogspot.com
biarpun ada secenonit seakan namamu..ia sbnrnya tiada unsur apa2 untuk memprejudiskan sesiapa..tp yg pasti ia ada makna di sebalek nama..:)

-AKU yang bernama ANN-

Mimioww@mimilo said...

Apa2 je lah sufee.. janji ko dgn family bahagia kat UK nun...