Friday, 10 July 2009

Adoiiii laaa...

ini pengalaman saya...

sbb tu citer kat blog saya.. orang lain mungkin bernasib lebih baik atau pun kesabaran mereka amat tinggi dengan keadaan sekeliling... :). Ini opinion saya taw...


ROad Bully

Aku rasa some of the Malaysian Drivers forgot the usage of signal, mmg suka hati mak nenek dia ingat orang tahu dia nak pegi mana... suka2 hati nak belok.. takpun, keta dorang takde signal, ada lampu belakang yang sekadar dummy

citer cut queue jgn cakap lahh... pantang ada ruang mesti nak nyelit, pedulik hapa kan? Lagi2 kalo dia pakai kereta buruk/lori/van/bus.. mesti lagi dia gasak.. sbb dia tahu, dia mesti tak kesah kete buruk dia calar OR, dia tahu other driver mesti sayang keta dia.. haihhhh


Sign board confusion for a new highway


aku rasa dorang mmg suka2 buat signboard yang confuse kan orang... pedulik hapa kan, kalo salah letak pun, bukan dia yang bayar toll, org tu lah padan muka sbb tak biasa ngn route2 dia. kadang2 termasuk exit2 yang dak diberitahu pun start of DUK*E highway ke LEKAS ke.. tahu2 dah termasuk ke highway and kene bayar RM3.. what next? make a u-turn and add another RM3.. see? how fantastic it is when you can easily spend your money on highway!

another example, I can see SUNWAY LAGOON 30km signboard EVERYWHERE in Semenyih.. what the? heloooo... lebih baik dia letak discription yang lebih berguna, contohnya... exit for KL-Sg Besi highway ke, MRR2 kaa... ingat, bila ada SUNWAY LAGOON signage, buleh la make up rege2 rumah??


Foreign People

hrmm... mmg bersepah2 la, nak bangsa apa? Ne*pal, Bang*la, Phili*phines.... ind*on jgn cakap la kan. Pergi la kedai apa pun, mesti dorang yang keje... drpd cleaner, sampai aaaa pekerja hotel (yg keje reception tahu.. bukan cleaner2 jer) ..mana pegi orang Malaysia yer.. dahtu dorang ni, ada jugak yang jenis mulut cam hape...

contoh, aku penah jatuh licin kat satu kedai roti canai (biasa la aku, kan gila glamer).... lantai agak licin sbb dia baru lepas mop. Mula2 Damia yang terjelepuk. Pastu, mak Damia pulak... buleh si In*don tu sound aku...

"seliparnya tu yang licccinnn, nggak bagus gayaknya, usah di pakai lagi"

hellloooooooooooo... buat keje seniri biyar elok buleh?

"selipar saya ni, bagus ke tak bagus ke, pasti lagi mahal dr sebulan gaji kamu, ngerti enggak!!"

tapi itu dalam hati aku jer laa.... mak kan berhemah orangnya. Balik rumah seminggu sakit lutut and bahu... isk!!



masih amuk lagi nih

topik seterusnya..

Harga Barang
Malaysian Attitude
Kisah anak soltan!

hehehhehe... sekian wassalam and tochehhh...

6 comments:

comey_lote said...

rasa takut je nak balik dok mesia...huhuhu
belum campur kes gejala sosial dan jenayah ni...waaaa

Anonymous said...

sufee, sejak balik mesia ni, pahala aku makin bertambah.. haha.. pahala sabar namanya!

memang banyak sangat menda yang menyakitkan hati dan juga mata.

-zu-

Mrs LVoe said...

x sabar nk tunggu topik sterus yea :-)

S.u.F.e.e said...

comey:
betoll... memerlukan kesabaran yg amat sangat... heran kenapa makin teruk rs suasana nyer

zue:
mu lagi la mekkkk... brp lama hidup di rantau.. nak kene adjust banyak mende... mengong laaa, panah peruk sokmo aku kalu drive

Mrs LVoe:
hehehhe... sama2 la kita amek teladan, takpun, meh sama2 kita bukak porummm.. tgh geram lg neh!

Hana' Yusuff said...

mmg macam ni la msia skrg ... islam hadhari... 1malaysia..

bila free time nak dtg bangi ni?hjg minggu ni free.. en suami keje, so lepak kat rumah sambil nak kemas2 barang.. tp nak dtg ke nak jumpa kat mana2 kawasan sekitar ke ok je.

bing jie said...

Tempat jatuh lagi kan dikenang...