Friday, 31 July 2009

Kasa ku

iAllah kerja2 renovation akan mula next week. gila penat rupanya nak repair rumah ni. Aku harap tenant2 tu cepat2 la nak blah since up to now, we allow them to stay untill the end of this month.

Apalagi kalau nakkan yang cantek and murah harga berpatutan.. huhhuh... mmg agak separuh hati la kalo terpaksa pilih yang kurang indah di mata dan mengikut kemampuan. Taste aku ni tak dengar kata sikit! After scout around in about 2 weeks (penat nak mati), we finally shortlisted a few suppliers.

So, next week (1st week) maybe they will start on:

1. Plumping - refurbishment for the whole whouse, ganti water tank and casing. Create an awning for that water storage, redo the platform la basically.

2. Major rennovation for master bedroom's toilet. Change the wall tiles, flooring, remove the bath tab and replace with toilet screen. Piping pun rasanya kene tukar. Kalo kdaan mengizinkan, toilet bawah pun nak refurbish.. adeh la... pintu pun kene cat, mcm2 jenis cakar ada!!

3. Laminate the whole set of windows and also any glass opening. Pintu sliding door pun buleh pecah. Kena ganti. Macam mana dorang buat pun aku tatau. hisk...

4. few grill''s frame kene tukar. also wanna put awning for the kitchen extension

If everythings is in order, will pay deposit for the plaster ceiling and kitchen cabinet next week, so that the reno work can be done the week after... fuhh... hopefully cepatla siap, takde yang pending2.. nak masuk before puase oii... nak cepat2 settle down, nak wat report lagi neh.. till then


tata...

2 comments:

MaizMalik said...

So, ni nak renovate ni umah Putrajaya kah?

Nurfadhlina Mohd Sharef said...

urghh..br lepas baca pasal disasters tu..scary jugak ek? ingatkan kasik kat anak2 dara selamatla rumah..and then tang yg diorg claim ratus2an padahal diorg belanja repair ciput je tu amatlah mengejutkan! nasib baik rumah baru gak, kalau rumah lagi lama lg payah la n sure lg banyak nak kena renovate. anyway, selamat mentransform casa impian anda. si jawa tu yg hr tu gak ke? best tak budak2 tu skolah? sure diorg seronok kan..geram betul tgk dadam..