Monday, 14 September 2009

Kasut

macam mana ni...

suka sangat dekat kasut peshen2 gini
tapi hubby bising.. tanak kasi beli..
nak tengok pun dia tak kasik
takut jatuh katanya... pahtu
tak cantek plak tambah beliau..
pahtu yada...yada...yada...
dapatla kan, nasihat percuma...



suka... nt merasa la mak nak jadi tinggi..



ok tak?
hehehe.. takleh bayang la mak nak pakai ni
hubby pun agaknya lagi la takleh nak bayang
yer la bininyer kan sememeh
tak up to date sangat..
tak fashionable pun yer...
hiks..
bila nak try bende2 vouge ni
mula dia takleh nak bayang agaknya
bini dia jatuh tersungkur
menyembah bunga.. hahaha

bila tunjuk kat Damia plak
damia kata..
"mommy,it's too high.. you will fall off.."

hnsss....
perlukan sokongan...sokongannnnnn

ok2..pikir2 dulu...
urgh..
bila pikir2 balik..

erm.. practical kah?
bertahan kah aku?
kang kalu jatuh cemaner?
yang penting, bulehkah aku menapak pakai kasut itu nanti
nanti sure Dadam yang lagi laju jalan dr aku
heheheh

nt buleh kah kasut itu dibuat ala-ala marathon?
yer la.. nak kejar anak pinak aku tu berlari2..
esp bila dekat airport nt.. tak vouge la ai nt nyah..

pahtu, tak sakit kakikah..
nampak mcm horror jer bentuk2 dia..
structur ala2 baling kambing sure tergolek

tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
mak suka..mak nak jadi vouge nyah
rayer tahun ni, even persiapan ala kadar jer
tapi, nak la kasut vouge2..
huhuhuhuh....

ke nak amek yang practical..
balik2 streotype nyer design..
hurmmm.. tak vouge la mak...
mak nak buat come back ni
ecehh...

paling hubby approve pun
(ini pun dengan sebelah mata jekk)
adalah yang ini..



hrm....
pikir2 dulu......


biskut rayer pun tak beli lagi ni
mana eak best nak borong??


tochehhh

Tuesday, 8 September 2009

Handbag.. handbag... handbag

I just cant wait to share this...
I got this from my hubby!
just cant stop smiling mcm kerang busuk!

I am so happppppy...
I love it soooooo much
mmmuach mmuach to Mr Hubby
hehehhehe... thanks loads
tak sangka akan dpt this bag idaman this soon

first time dulu dia beli
too small and yet only for limited occassion
nasibla dpt bini cerewet
ai rasa la.. tp yang kali
ouhhhhhhhhhhhh... suka sangat!!

Nak tengok??


Okeihh... ini bungkusan diaaaa



Ni gamba sipi2 dia....



Tadaaaaaaaaaaaaaaa... sikit2 jer la tunjuk eak!It's
Parker Perforated Leather..




sukerrr... sangat sukerrrr....
tadi dah start pakai dah...
yeah, ada handbag baru utk rayer...



Saturday, 5 September 2009

The Shoppers




Nak citer pasal hubby aku yang dengki.. hehehhe. Bila aku mintak nak tawaf jalan TAR.. tiba2 dia keluarkan ayat-ayat ni...


You know that there are 4 categories of shopaholics

1) Yang pegi window shopping semata-mata.. tak beli apa-apapun and tiada tujuan. Save duit but then, buang masa.

Sapa kata? enjoy apa.. jamu mata kan?
...


2) Yang pegi window shopping but will end up dengan beli apa sahaja yang terlintas di kepala dan berkenan di hati, juga tiada fokus tetap..

hrmm... ini mcm no comment.. sbb mcm terkene gak la tempias2 dia kat haku..


3) Yang menghadirkan diri utk shopping and ada fokus.. however, beli only necessary thingy.. without any distraction

ouuuhh sangat berdisiplin nyer kategori neh.. nak letak ni as one of my azam baru lah kalo gitu...


4) Yang menghadirkan diri utk shopping and ada fokus... apabila sudah beli barang2 yang dlm list, maka meng'distract' kan diri untuk shopping shopping lagi.. mesti carik jugak bende lain nak beli yang takde dalam list...

hehheheh... allaa... alang2 dah sampai.. sale lak tu.. rugi la kan? Nanti2 kot2 la dah tak dtg dah ke (dusta sangat part ni neh).. brg tu dah abis ke... duit? ala.. nt2 kat rumah kite justify :)), dah kering nanti.. kite dok diam2 kat rumah jer... amacam?


Aku? aku rs aku kategori 4 tuu... hiks.. tp kalo ongkosnya banyak la kan? Anway, thanks to hubby yang sudi jugak hantar smp ke jalan TAR.. dalam bising2 dia, takyah aku pening kepala nak carik parking.. time kasih juga untuk CikPuanIdot, rakan shopping ku kali ini.

Lama gila aku tak jejak jalan TAR sejak fly. Huh.. seperti biasa, manusia mmg ramai (yer la kan, mcm la aku sorang jer nak membeli). Rindu zaman study dulu.. mesti dok tawaf jalan TAR tu kalo ada masa... hehehhe..

Tahun ni plak hubby dah beli baju Melayu dia siang2... ceh.. limited aku nak pilih baju.Konon2 nak sedondon kan, maka kenelah beli kaler2 yang lebeh kurang. Dah la golongan2 yang kerdil, susah sikit (sikit ke?) nak carik baju ready made.

Mudah2han raya tahun ini lebih bermakna. Apa-apapun, posa tahun ini juga harapnya lebih diberkati.