Monday, 14 September 2009

Kasut

macam mana ni...

suka sangat dekat kasut peshen2 gini
tapi hubby bising.. tanak kasi beli..
nak tengok pun dia tak kasik
takut jatuh katanya... pahtu
tak cantek plak tambah beliau..
pahtu yada...yada...yada...
dapatla kan, nasihat percuma...



suka... nt merasa la mak nak jadi tinggi..



ok tak?
hehehe.. takleh bayang la mak nak pakai ni
hubby pun agaknya lagi la takleh nak bayang
yer la bininyer kan sememeh
tak up to date sangat..
tak fashionable pun yer...
hiks..
bila nak try bende2 vouge ni
mula dia takleh nak bayang agaknya
bini dia jatuh tersungkur
menyembah bunga.. hahaha

bila tunjuk kat Damia plak
damia kata..
"mommy,it's too high.. you will fall off.."

hnsss....
perlukan sokongan...sokongannnnnn

ok2..pikir2 dulu...
urgh..
bila pikir2 balik..

erm.. practical kah?
bertahan kah aku?
kang kalu jatuh cemaner?
yang penting, bulehkah aku menapak pakai kasut itu nanti
nanti sure Dadam yang lagi laju jalan dr aku
heheheh

nt buleh kah kasut itu dibuat ala-ala marathon?
yer la.. nak kejar anak pinak aku tu berlari2..
esp bila dekat airport nt.. tak vouge la ai nt nyah..

pahtu, tak sakit kakikah..
nampak mcm horror jer bentuk2 dia..
structur ala2 baling kambing sure tergolek

tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
mak suka..mak nak jadi vouge nyah
rayer tahun ni, even persiapan ala kadar jer
tapi, nak la kasut vouge2..
huhuhuhuh....

ke nak amek yang practical..
balik2 streotype nyer design..
hurmmm.. tak vouge la mak...
mak nak buat come back ni
ecehh...

paling hubby approve pun
(ini pun dengan sebelah mata jekk)
adalah yang ini..



hrm....
pikir2 dulu......


biskut rayer pun tak beli lagi ni
mana eak best nak borong??


tochehhh

5 comments:

Mimi said...

Salam to Sufee...

Aku rase la ko boley pakai kasut tu... aku first time pakai last 2 months... comfort giley beb!! (Musti ko lebey teruja nak beli kan?.. jahat aku!!)... Ala... sekali seumur hidup.. beli jerk... At least... tak ler kuar air liur basi kau tu nanti...

Tetapi.. kalau ko rase nak main kejar2 ngan si Dadam yg encem itu.. lebih baik ko pakai kasut lain... sebab kasut wedges ini menuntut kesopanan apabila memakainya... tanpa boleh berlari okey...

Ape pun.. Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin... Luv & Miss you.. Take care...

Khairiyah aka Kerry said...

salam,
kak sufee,if wedges jgn risau.iye lg seimbang dr heels tajam runcing tu.beli yg ade tali kat belakang or kasot.lg stabil..jgn riso..tak jatoh punye..ni my personal opinion la..sbb sy pun suke pakai wedges.lagi 'seimbang' n tak riso nk tergolek or melekat kat tanah..hihih

MaizMalik said...

elok laaa kasut camnii..i like! aku ada beli yg kilat2 sket, laki aku kata mcm gro hahaha hampeh tul! kasut ni stable la, sesuai utk yg nak kasut tinggi tapi takmau tumit2 yg runcing - lagi tak stable weh tumit runcing! aku sokong! tapi beli yg brand memang confirm sedap memakai dan terjamin stable, contoh mcm clark kaa, croc pun aku suka jugak. apa pun aku sokong lah! hahaha ko nak beli sampai 10inch ka pun..agak agak laaa...cuba try test yg 2inch or 3 inch ka dulu...test marathon dulu, test baling kambeng dulu keh keh keh

Drama Mama said...

salam bloghopping here. nice blog!

btw wedges tu kalau untuk lari sikit sikiiiit kejar anak yang lari tak berapa nak speeding bole la kot. hehe

those wedges are gorgeous! dah ada handbag raya haruslah kena ada wedges raya jugakkan, baru la stylo mylo di pagi raya haha

Hanis Haizi said...

saya sudah ade clarks wedges tu! sgt comfyyy!! kuih raya x yah... beli kerepek2 jeee :P