Saturday, 5 September 2009

The Shoppers




Nak citer pasal hubby aku yang dengki.. hehehhe. Bila aku mintak nak tawaf jalan TAR.. tiba2 dia keluarkan ayat-ayat ni...


You know that there are 4 categories of shopaholics

1) Yang pegi window shopping semata-mata.. tak beli apa-apapun and tiada tujuan. Save duit but then, buang masa.

Sapa kata? enjoy apa.. jamu mata kan?
...


2) Yang pegi window shopping but will end up dengan beli apa sahaja yang terlintas di kepala dan berkenan di hati, juga tiada fokus tetap..

hrmm... ini mcm no comment.. sbb mcm terkene gak la tempias2 dia kat haku..


3) Yang menghadirkan diri utk shopping and ada fokus.. however, beli only necessary thingy.. without any distraction

ouuuhh sangat berdisiplin nyer kategori neh.. nak letak ni as one of my azam baru lah kalo gitu...


4) Yang menghadirkan diri utk shopping and ada fokus... apabila sudah beli barang2 yang dlm list, maka meng'distract' kan diri untuk shopping shopping lagi.. mesti carik jugak bende lain nak beli yang takde dalam list...

hehheheh... allaa... alang2 dah sampai.. sale lak tu.. rugi la kan? Nanti2 kot2 la dah tak dtg dah ke (dusta sangat part ni neh).. brg tu dah abis ke... duit? ala.. nt2 kat rumah kite justify :)), dah kering nanti.. kite dok diam2 kat rumah jer... amacam?


Aku? aku rs aku kategori 4 tuu... hiks.. tp kalo ongkosnya banyak la kan? Anway, thanks to hubby yang sudi jugak hantar smp ke jalan TAR.. dalam bising2 dia, takyah aku pening kepala nak carik parking.. time kasih juga untuk CikPuanIdot, rakan shopping ku kali ini.

Lama gila aku tak jejak jalan TAR sejak fly. Huh.. seperti biasa, manusia mmg ramai (yer la kan, mcm la aku sorang jer nak membeli). Rindu zaman study dulu.. mesti dok tawaf jalan TAR tu kalo ada masa... hehehhe..

Tahun ni plak hubby dah beli baju Melayu dia siang2... ceh.. limited aku nak pilih baju.Konon2 nak sedondon kan, maka kenelah beli kaler2 yang lebeh kurang. Dah la golongan2 yang kerdil, susah sikit (sikit ke?) nak carik baju ready made.

Mudah2han raya tahun ini lebih bermakna. Apa-apapun, posa tahun ini juga harapnya lebih diberkati.

2 comments:

MaizMalik said...

hahaha aku rasa aku kategori 3, sebab akan shopping bila ada benda nak beli jek dan fokus beli tu jek. akan tetaaappiiiii...kalau aku takdak sebab dan takdak list..tapi aku ter-pegi shopping..maka kompem aku akan jadi kategori NO.2 yang terlampau hahaha

syok tak, bleh raya mesia tahun nih hehe nanti mai beraya umah aku no :)

naza said...

weh shopaholic..aku kt mesia..nk shopping ajak la skali..call me 0176607597..