Tuesday, 27 October 2009

Radang Jiwa



urgh.. banyak yang terjadi and yet tak sempat nak update, hehehe.. mcm la keje aku ni blogging sepenuh masa.. mak tak sempat nak nyahhh.. even banyak nau nak share... okeh.. apa important event or scene yang terjadi


yang pertama


issue with CEC Real Kids Putrajaya - Incident happened during the concert last weekend. Just few seconds before the show, I captured one incident yg mmg buat aku really pissed off. Jadik kat Damia. Aku ada gamba, malas nak tepek sini.. sbb pedih ok setiap kali tgk org wat centu! It's happened when one of the Putrajaya CEC teachers (not even twin's class teacher) handle kids cam siut. Kasar gila. Luckily, aku sempat plak captures plak the incident, mmg la hangin!

Alhamdulillah dah settle, selepas mak pegi jumpa pihak administration. Tadi la aku n hubby gi nak jmpa the principal, nak tunjuk segala gambar2, principal plak tak mai lagi (mek salleh pun curik tulang eah.. ke sbb mesya nyer environment, oops!). So, dpt jumpa yang second important person dorang. Maka, aku pun 'present' lah dekat second important person tu. iAllah nt akan diforward juga ke Principal through her email. Hopefully this kind of thing tak jadik lagi. Aku byr mahal2 (setiap cost kene darab 2 ok), senang2 nak main kasar ngan budak.. mcm tu py cikgu pun buleh diterima masuk ke? langsung tak pandai nak approach budak. Ingat Malaysian tak reti nak dispute, nasib la.. kalo dah padayappa tu padayappa la.. dan2 tu tak mengaku main kasar, hishhh!!!! nasib aku ada gambar tu.. lagi nak denial... *sabar..sabar..*

Ikutkan aku nak bentikan jer, tgg std 1 baru start htr sekolah balik. Yang pasti, area putrajaya mmg susah nak carik english medium pre-school. Aku nak withdraw jer terus dorang tadi, tp pihak admin mmg pujuk and say sorry gila2. Aku pun dengan mcm bagusnya kata nak cuti 2 bulan.. januari baru start balik.. heheheh.. bleh gitu?

Pikir-pikir balik, kalo nak htr tmpt lain, yang ada pun Nexus International School, semua cikgu mat salleh, tp byr la kan 28ribu setahun... Q-dees and smart reader bukan landed property, shop lots jer.. *sila sepak saya*.. heheh

So, lesson learned: If you pay for the service, you have 100% authority to dispute, especially when involves children. I always believe that there will be always a better approach for children. Kalo rs nak baran2, hah jadik pemandu bus nadiputra.. bas kat putrajaya mmg setahun skali muncul. Tingat kes yang mamat Sudan ba*i and her malaysian girlfriend tu,huh itu mau 3 hari aku tak abis nak maki kalo wat entry pasal tu


Yang kedua plak...

tak pasal2 pihak imigration nak charge haku RM900++ sbb lambat covert visa si jawa. Hello.. aku dah htr bulan July ritu, hantar dekat imigration Putrajaya yang makan gaji buta tapi tak buat keje tu... dah la bila pegi nak follow-up, pegawai tu MC la, keluar sekejap, mati accident la, cuti panjang sbb tempang la, seminar, ada hal, lunch..bla bla bla.... so, semalam bila pegi ingatkan dah setel semua process.. mmg la ayam... satu hapa pun tak buat, mcm htr application tu kat tiang lampu jer


sudahnya, hubby aku amek balik borang tu (and takde apa-apa kesan penerimaan/process) and now nak proceed dekat imigration shah alam.. pegi sana, yada,yada,yada...haaaa.. amek ko, byr la rm900++ sbb nak renew lagi setahun + denda tak buat temporary pass!sekarang aku rs mcm nak sumpah pegawai2 imigration KLIA yang pernah ckp kat haku takyah buat tu.. jadi meja makan IKEA or selipar crocs.


alasan dorang:
aku tak mohon temporary pass utk masuk mesya - yer la dia kan UK domestic worker nyer visa. Dulu time balik sblm ni ke mesya, bila mohon secara rasmi dekat imigration london, balik mesya kecoh2 ckp... tak perlu ni.. takyah pun takpa... yada,yada.. siap kene gelak lagi kononnya aku ni skema la bagai... crap kan?? skrg padan la muka haku sbb kene byr wpun dia dah ditukar milik kepunyaan MIL aku!

**sib baik cik maza yang pegi, kalo aku yg pegi.. mmg mana-mana yang aku jumpa tu makan stokin

oo yea, an extra info.. if u lias with imigration, call berjuta billion kali pun mmg depa takkan angkat, sama ada dorang semua pekak atau bagi no phone kuil semenyih


3. aku tak sempat nak buat wet groceries last weekend.. haih..
4. booking nak pakai SFE and what???? end of January baru ada slot aku... gila!


need a therapy.. just cant wait this weekend..yehooo. sekian terima kasih.



2 comments:

Anonymous said...

#For ur 1st case: Maybe u would like to consider CEC Cyberjaya. They even have Mandarin's medium. This is becos a lot of expat sending their children there, so English is a must : )

bing jie said...

Huh...buat aduan kat biro aduan awam JPA. Amik sekali nama pegawai yang berkenaan. Bia tunggang terbalik hidup dia pulak...Tu ngulau tu mesti dia pegi makan, merokok, menoilet dan mengorek hidung. Hnssss...