Thursday, 5 November 2009

Anugerah Terkini



arghh... sebuk2... penuh2... takpa, nak citer gak kat sini...

Ritu ai pegi Fella warehouse sale (OK, I mmg hardcore Fella, tinggal duit jer tak berapa nak banyak utk memfellakan rumah). The nite before ada la surf2 pasal warehouse shopping ni and next morning my FIL call spread the news lagik, suruh usha2 about that sale. Dlm hatiku yang bersih nan suci ni ada sedikit rs kenpius...

"sejak bila dia tahu menantu dia suka Fella"
"kenapa dia nak suruh aku pegi usha2?"

Namun, dilayankan jua....... makanya pergilah ai ke warehouse sale itu, dengan harapan ada lah furniture2 yang knockdown price gila2... takpun yang nak give away utk mana2 pembelian..hahahha. So, sahaja aku pergi ke warehouse sale ini dan kepergianku ini adalah dengan niat nak carik..

1. Wing chair
2. Dinning table
3. New living hall sofa set

Pembelian adalah mengikut keutamaan.. tidaklah membeli semuanya... maklumlah.. umah skang ni perabot semua dah nak hancur. Dining set dulu, beli dr fella jugak, time sale la kan, RM400 for 4 seaters. Time kasik sewa umah ni dulu, dengan bodohnya tinggalkan dekat tenant di putrajaya skalik, at the end patah 1 seat... taktahulah mcm mana dorang duduk. Sama ada berat melebihi 100tan atau pun main ginrama dlm rumah aku. So, previous dining table tu cuma tinggal 3 seater.

Dengan berpegang pada niat murni ku itu and lepas janji dengan PIL (yg amat berminat nak tgk that clearance), maka kami pun bersetuju jumpa di fella ampang. Series confuse sbb my MIL doesnt speak fella..hahahha.. yer la, fella tu aku nyer taste jer. MIL nyer taste taraf2 emperor classic, sampai mati pun menantu tak mungkin mampu nak beli.

Di tempat kejadian, in my personal opinion, yang price knock down tu sangat2 lah kotor set sofa2 nya (mmg patutpun kalo nak jual murah). Ada lah a few yang mak jatuh hati... tp mata mak ni tak dengau kata.. manjang mata ni asyik dok tangkap yang 'sale'nyer sikit-mikit jer.



Finally, the outcome:


1. Dining set - padanlah PIL nak ikut sgt2.. dorang nak sponsor the dining table, thank u mama and ayah :)

Kali ni kami pilih 6 seaters, agaknya dorang kesian tgk kitorang dok guna kerusi 3 ketul tu kot... hahaha.. aku target nak beli 8 seaters sbnrnya.. tp lambat lagi la nak belinya. Since dah ada yang nak sponsor, maka kecik tapak tangan, 1 pavilion aku tadahkan..



Ni dining set yang dulu, yg satu kerusi dah patah..




pastu.. this baby.. ahaks.. takde dlm list, tp.. tp.. tpp.... mak suka!!!



and wind chair nyer plak.. dahla banyak yang light colour, dah kotoi bagai dah. Make di'KIV'kan dulu. Nak custom made pun ok kot. Beza rm200 je pun dr harga clearance dia, takdela aku ralat sangat. Utk set sofa plak, takde yang betol2 menambat hati (yer la nak yg murah kan...) and as for now, pun kene KIV jugak. Takpelah, yg lama masih ada. Ada ke dorang nak trade-in sofa lama kitorang rm800!! Time jual tahu plak korang nak jual mahal.


and seterusnya adalah Dadam.. yang sgt suka amek mommy nyer table cloth buat cam kain sarung.... haiyaaaaaaaaaaaaaaaa... apa kes?


Okey lah, sekian shj laporan buat kali ini.





Tochehhhhhhhhhhhhhh!!





6 comments:

naza said...

eh cik sufee..i pun suka Fella..our dining set kt msia pun 6 seater Fella design..cheh leh la redah fella nnt..

che'puan Idot said...

i tak reti berfella-fella ni..tapi i nak celah jugak..heheeh
apa kes dadam suka pakai kain tu??
dia dah pandai bukak baju sendirik dah ker??
giler advanceee......

Adnazthie said...

Che Wan nnt kalu gi Sarawak carikan kain ala-2 gitu. Ini mesti kes minat RENTAP pahlawan Sarawak tu..idup DADAM

Anonymous said...

sufee...supo lah dining set kito..tp kak ayu beli thn lepas di fella w/house subang..

Hana' Yusuff said...

hana pun suka fella tp en suami yg tak berkenan sbb dia kata budak2 tumpahkan air,makanan kat sofa.. hmm ..x pe2..boleh je kan..

petang sabtu ni free tak?

S.u.F.e.e said...

naza - ai mmg gila dengan fella.. esp set putih2 dia tu... :)

idot - adam mmg suka main make-up, senduk2 aku, periuk bagai... uwaaaaa

adnazthie - hehhehe, itu lah, kene bwk gi jalan2 sarawak kot ni..

k ayu - hehehhe, kalu tok sale, tok mampu sufee.. gi kelih sajo jah la sokmo2 pong

hana - tu la, mmg taktau berapa kali dah bukak n basuh hehehhe, sabtu ni? ada apa dengan sabtu? :)