Tuesday, 10 November 2009

colourful weekend..




I just passed my committee meeting presentation today, so tak pedulik, harini tanak tengok dah mende2 yang berkaitan dengan PhD.. lalalalla.. nak berkepang.. lalallaa.. tak kira, nak buang masa jugak break jap. OK

Weekend lepas mak agak tepu, otak penuh sbb ada presentation. Tapi, takkan nak melepek jer kat umah, mau naik hantu anak2 mak. maka, terpaksa la mak burn that saturday.. dengan harapan, I will have my ample time on Sunday wpun tahu harapan itu sangat2 la tipis. So, last weekend nyer activities

No.1 pegi sunway pyramid wpun jiwa tak tenang untuk potong rambut Abam and Dadam, but then si Dadam ni plak bila sampai time dia, boleh dia hulur tangan kat hair stylish tu and mulut tak henti cakap

"otong... uku...uku........." rambut la dadam oiii.... bukan kuku....... kalo kuku pun nak hantor stylish bengkok la mommy... at the end tak jadi potong Dadamnyer rambut.. selamat duit mak. So, abam plak lepas potong rambut perasan ensem abis, terkemut2...hahahhahaha... teruk betol ikut pangai daddy la tu!

boleh tgk muka dia yang tersipu2.. argh, tak larat!


Sesi kejar mengejar budak kenit

tak larat nak kejar Dadam.. haih, tak bwk stroller dia, panjang jer kaki tu



asal ada orang tegur2 dia, mesti dia cakap "atalllll.....", pastu mesti tunjuk bekas kene gigit nyamuk... what happen to Damia? huh.. boleh dia tido sepanjang2 masa kat Sunway Pyramid tu.. haiyaaa... dr dalam keta lagi dah tido... alasan? "I want to get my energy back!"...



then upacara makan2, mana kitorang makan eak.. oo yea, dekat new wings.. besar gila dah sunway neh, sesat basat aku nak carik kedai2 lama dulu. sambung balik citer makan, kami try pasta house, more on japanesse food.. sedap, banyak makanan best.. anak2 haku dah la gila pasta - gud option!


wpun takde comisyen, namun nak tepek jugak
ni adalah gamba depan kedai yg aku ckp tu..


budak kenit yang sgt suka missou soup (betol ke eja nih?)

aku dah ty, ianya halal :), so sila-sila, buat mcm kedai seniri...



no.2, kami lepak2 dekat palace of golden horse ceh, mcm org2 kaya jer bunyiknya dengan ayahtok and mamatok, pegi dekat pool dia jer la. Kami numpang club member previlage ayahtok jer, kami seniri mana la mampu. Lalu depan otel tu boleh la, hahhahaha. Well, it's such a nice place, anak2 pun nampak enjoy. pool dia pun mcm children friendly. nak describe lebih pun tak guna, layan gamba jer la..


Ni, on the way nak menuju ke pool.. haruslah tepek muka mak.. hahahhaha


Cikimomok yang obsess dengan air



Dadam yang obsess dengan pink google... (Dadam, it's pink!!!!)


Dadam refuse to wear his swimming suite..
confuse, nasib baik mommy bawak swimming pants


Abam yang juga obses dengan air, tp tak tahan sejuk...


and, bila dah abis mandi, semua pakat lapar
this is my favourite pic...
mcm sedap gila la kerepek tu sampai lentok2 dadam... :)



time ni ke hulu hilir pun mak bawak journal.. heh boring sungguh!! bukan baca pun tp buat penawar... hihihi


tocheh... masa utk membeli belah



4 comments:

::NaS:: said...

comei nye dadam.eiii geram nak gigit2 je rase.

ejaan dia miso je kak.hehe.

eh silent reader terkomen pulak =D

cik jijah said...

cantiknya gambooo.. cute la diorang ni.. semualah.. mak dia.. anak dia.. bapak dia.. oopss!! ehehhe..

zarynn zariff said...

ye ke damia kate gitu.. da kurus sket dia!!

Nurfadhlina Mohd Sharef said...

sagnat suka entry ni!! geram tgk si dadam yg tembam n lincah..and then si abam yg makin hensem..more wif ur tudung yg menariks dgn beg yg cantiks dgn kesliman and ayu gitu..hehe..mmg colourful!