Thursday, 19 November 2009

Memori Twins (1-2 mths old)




Tengok baby2 themok and tembham.. sangat geram... hrmm...

ye, saya mmg teringin nak tambah baby, tapi bukan skrg.. nanti2 lah.. abiskan study ni dulu next target, kalo diizinkan kalo ada rezeki lagi, mak nak yang gegirl... tp kalo dpt yg aboy.. takdelah smp nak kasik dia kat umah kebajikan... uishhhh!!! Nauzubillah

suka la tgk baby2 ni.. alahai.... *sambil tersengih2 sorang* time dorang takleh buat apa-apa, takleh merangkak, takleh bertatih hehhehe.. dok terkelip2 comel tunggu org angkat... hahahah (cuba skrg.... mak oiiiiiiiiiiii... aku rs cam nak beli bas jer kalo gi jalan2 tu)

tp, menjadi baby adalah chumel kan... gerammmmnyer! Hasil drpd perasan tak tentu gedik ni maka tangan pun rajin la menggodek folder lama2 hihihihihi... carik gamba anak2 ku ketika kucill..will upload gamba twins tu dulu.. harap2 Danial tak marah mommy sbb letak gambar2 ni, hahaha... time dia penuh bulu and kedut2 kulit yer la. baby premature, lahir 7 bulan!gambar dadam kene korek hard disk daddy ~ malas


Ini lah Danial, 1 day old.


First time mommy dpt pegang.. dia dekat NICU fr first day lagi. The day after baru mommy dpt pegi, yer la mommy pun koma tak hengatnya.. sedar lepas 12hrs, mabuk ubat bius maaaa. Sebaknya time tu.. dlm hati aku tak henti2 doa supaya semuanya OK.. and alhamdulillah.. even born with 1.5kg, besar sikit jer dr botol kicap.. no complications, cuma underweight.



And this is Damia, born with 2.2kg..

Rilek jer tido, abang dia takde kat dia pon dia rilekkkkk jer tido...


Time ni roughly aged 20-25 days old..






tgk la bibir dia.. hangus.. 2 mgg dlm NICU, ada about 3 days under UV light caused of jaundice! lagi la.... kesian dia... daddy dia time siap nak pakaikan lip gloss. okey, cukup dulu.. supaya aku tak merapu meraban lebih2.. nt2 sambung





tochehhh..


2 comments:

aSma.mUnshi said...

comelnye..dh laa kecik gilerr..moge bahagie dismping kluarge!

mimi said...

Aduhai si twins... chumelnyer... tp si Damia mmg ikut rupa dia dari baby sampai la ni yer?...