Thursday, 28 January 2010

R Series Merc

gila la...
makin lama makin berlambak la plak aku nampak
time mula2 ritu, mcm la sangat rare.. kadang2 jer nampak
takle aku jaki sangat...
skang bersepah2... isk..




dengki la kat sape2 yang ada this R series merc!!



apsal la ko tok tersebek jer kat sini, saje je kan, nak kasik aku nampak nko?

hhuhuuhuh.... mmg tak ble blah laaa
sangat suka kereta ini.... nak beli kaler ape eak nanti?



*agaknya citerasa bila dah beranak 3 ni manjang ke arah 7 seater je kan?? haihh....


sekian angan2 untuk akhir minggu ini.....

Tuesday, 26 January 2010

Lip Care

saya adalah manusia yang kurang menggemari lipstick.. tp, occasionally akan pakai jugak.. with a very light colour, bukan matching2 dengan baju :) (mulut mak besau nyah.. lari budget nanti!) tapi, saya akan pakai lip gloss.. lebih kepada lip care sbnrnya sbb, sy tak prefer yang too glossy and shimmer2 sangat.. cukuplah sekadar moist kan my lips (yg 4 ekar persegi ini), ok juga kalo dia ada light colour..

dr mula keje 2003, smp la pegi UK sana sinun.. yang saya pakai hanyalah yang ini.. mmg sesuaiiiii dengan lips macik





sampailah satu ketika di 2007, ketika berpeleseran di Boots.. hehe...
terjumpa yang ini...

best juga though its colour is quite obvious (tp takla se-obvious lipstick meh) dr Elizabeth Arden... affordable, setelah ku convert2 regenya adalah around RM60+... baru seketul harga lipstick MAC kan? so, utk penggemar lip care, buleh cuba... ada few colours available..





pastu...







skrg.......






mak mula menggilai lip care ineh...
(dulu2 penah try, tp mcm tak brp nak OK~ cuaca di UK kot)







ianya adalah
intensive care you...
rege pun sangat OK...








shape dia sangat la hottt...
(wkakakaka... tidak relevant)








tadaaa....


sekadar berkongsi maklumat... :)
utk mereka yang kurang mengutamakan lipstick
no worries.. pilihan masing2..

best...... kalo lip care ni, tiba2 rs nak touch-up pun takde la malu sangat.. hahah, nak banding nak touch up lipstick. and setakat ini, mula menjadikannya mobile lip care yang akan sentiasa berada dlm henbeg mak, hatta ke dalam lab ikan sekalipun... compare to normal vaseline lip balm, this one less shinning and sgt natural.. tiba2 mak rs muda remaja..

sapa2 yg nak share lips care tips.. sila2...



tocheh..


Monday, 25 January 2010

Memang tidak syak lagi...


tidak syak ape?aku gemuk?hah, betol la tu.. tension je makan, tension je makan.. kalo tak tension mmg confirm2 la akan santap jugak.. sudahnya nak pegi kenduri pun pilihan baju adalah limited semua dah ketat uwaaaaaaaaa...terpaksa pegi kenduri baju yg sama ohhh... itu tidak bisa terjadi... tidak vouge la mak...

ok.. nak citer pasal wedding... wedding one of my roomate time kat jasin dulu.. hehehe.. alhamdulillah.. ranjau duri yang dilaluinya bukan sedikit, jumpa plak laki2 durjana yang tak berapa cukup sifat.. and luckily at last, she found her prince charming, mcm nak muntah plak aku and dah selamat pun nikah last weekend, so happy for you babe! at least I can see her happiness :)), cuma nak canang lebeh2 mcm tak lalu plak haku, maklumla si andi tu adalah our batchmate, merangkap classmate amy and ein time form 5... haih... tak berkembang okkk... time kat mrsm ritu, tanak ngorat awal2.. takpa2.. kasik matang dulu itu budak2..



&
antara ayat2 ngorat yang takble blah...




....... andi siap ingat amy dok depan dia time SPM tuuu......
(time SPM sila focus buleh??)
wakakakka...mati aku lepas ni kene maki..


apa2pun, congrats guys!
so, mari kita layan gamba la yer..


*haii.. bila laaa nak malam neh!*


awatla ko pakai kasut tracking bai??hancusss...


apa2pun, selamat menempuh alam rumahtangga
asalkan korang happy...
aku pun happy....


p/s:
Andy: ko kalo offshore, baik ko jgn tinggal kunci keta kat amy, hahahhah... abislah ranap kete nko...
Amy: bawak2lah tukar department.. takkan nak oncall duploh pat jam!







penat bergambar, makan haruslah berpada-pada..

dengan sapa aku pegi?? haruslah dengan hero kecik ini..

Sunday, 24 January 2010

My Zeronica

mak speak fella nyah.... maafkan mak yer, tengah kejakunan sikit neh, heheh.. abaikan kejakunan tahap markonah ini.. sukaaaaaa...

dolu2 mak gatal pegi beli lazy chair, beli time tu.. sbb dia tgh sale gilababas... pahtu bila dia dah balik rumah mcm tak kene tgk... alasan2 doniawi mak.. yer la, tiada pasangan yang serumpun eceh, kesian lazy chair mak tu.. pahtu, dok la usha2 partner2 dia yang len.. memang susah nak cari seatie yang sepadan dan murah less 95% tapi masih lawa tanak yang display

akhirnya... berkat kesabaran mak (biase la kan, kalo kite tak carik2, maka tergedik2 la dia dok timbul)... maka mak jumpa nyahhh, mak jumpa beradek dia, yang serupa yang senada and seirama... mak pun apalagi tanpa banyak songeh sperti kebiasaan sampai salesman naik menyampah terus membooking and menunggu si zeronica ni pulang.... wooottttttttttttt....


nak tengok?? heheh...



yer.. aku mmg tak serik pilih fabric type nyer seatie, tak sedar pelakar tahap dewa ada 3 orang kat rumah.... anytime buleh menukarkan warna seatie ku...


the 3 seatie veronica and...


the 2 seatie veronica

pasan tak mak punya lazy chair yang belah kiri tu.. nak samakan dengan dia la

mak sukaaa.... tp kegembiraan mak terpaksa di gores2...

curtain plak dah nak togel... baru jer robek railing dia, saje je kan? dengki ngan seatie aku... now tak pasal plak kene ganti railing baru, kene ukuran baru sbb terpaksa drill dengan ukuran baru, ukuran lama dah hancur (org air-cond la sengal, pasang rendah sangat!)..


ok, ini request dr one of my best buddy, dia nak tgk gamba dinning table mak yang tak berapa nak baru dah..

*zue, ok ko ginih?ke nok gamba penuh lagi?....



sekian dulu wabillahitaufiq walhidayah....





tocheh..

Thursday, 21 January 2010

Home Decor


hehehe... tajuk cam poyo jer
takde kaitan ponnn

haih...
banyaknya plan nak buat untuk umah aku tu

nak kale2
nak tukar and trade-in seatie
nak wallpaper

tapi... tak sempattttttttt lagi nak survey

argh!

Tuesday, 19 January 2010

My New Baby



hrmm..



bila tgk si dadam ni, mcm kejap jer dia dah besau, dah nak lebih besar dr abam dah.. tanak la correlate and highlight usia aku yg makin bertambah tu kan, hiks..

harap2 lepas ni, banyak lah benda2 bermanfaat aku dpt buat... eah.. blogging kira berfekdah jgak apa.. at least for my point of view.. it is! esp for those yang mmg blog content dia best and berguna untuk insan2 lain... baguh2.. teruskan..

aku plak, tujuan blogging adalah skadar hilangkan stress, stress yang kadarnya tidak terlampau (sbb kalu dah over stressed aku prefer masuk spital). lagipun, blog ni adalah tmpt utk aku share mana2 kejadian.. pendapat.. perasaan... yg berlaku in my life. mana2 yang termampu dikongsi lah kann.. takde ah semua benda nak catat.. penat oii. pahtu plak, kalo tuleh sesuka hati jiwa raga beta..welll...... we never know who are the reader, karang ada yang nak jugak salah2 tafsir.. dahhhhh jadi bende lain.

so, tujuan entry ini adalah sebagai tanda penghargaan aku dekat hubby :)) *muah* utk hadiah harijadiku walau lain yang ku harapkan :P. maseh banyak2... tatau nak tunjuk tanda tima kasih yg mcm mana... mungkin dengan maggie coach lagi satu?hehe. tgk la muka ku yang gemuk yg sengih lebar sbg tanda tima kaseh yg tidak terhingga


see.. terserlah kan ke'double' lan chin aku..
mmg aku nak pamer sangat2 lah tu

ke nampak muka aku yg pura2 terkejut time tu?


and.... my new baby...

nie lah rupa dia, mmg dah lama gila apple, cuma tak terpanggil utk membeli. tapi kalo org kasik, kecik tapak tangan satu pavillion beta tadahkan.


me and my sponsor... hehhehe


*ada sapa2 nak kasik iphone dia kat aku?


tocheh

Monday, 18 January 2010

Cokelat tersedap!

hollaa
aku nak citer pasai cokelat

aku bukanlah penggemar coklat, tp seriously no doubt
cokelat ini adalah sangat sedap and yummy gila!!
aku br first time rs time birthday ritu
ada jual kat klcc, tingkat atas isetan
heheheh... sedapppp ooo

nak membukanya pun addoyai.. manyak step
tapi sodap weh!



it's a ROYCE!!!

series sblm ni tak pnah dgr, so agak jakun jgak la aku sbnrnya...



at least it stated clearly "liquor free"....

ada pamphlet (btol ke eja ni) pasal cokelat itu ok

tang bhs jepun tu aku tak pasti, maybe dia nak kata sedap ni rugi tak try hahaha

haih, aku mmg kurang sabar, banyak lapisan ok

lepas dah godek2, br perasan ada small ice bag dekat bwh,
uiks.. temperature sensitive ke nih?



tadaaaaaaaaaa.... itulah rupa dia.. apa ada pada rupa
hanya segi2 yang tiada seni

sudu pun udoh jer dia kasik

yes.. rupanyer agak huduh tp sedappp sangat... mak suka!



sekian sahaja citer kejakunan mak dengan cokelat ini
tocheh

Saturday, 16 January 2010

Mode: mengutuk


adeh la
niat di hati nak bercoti2
tapi.. tatau nak pegi mana
mcm banyak bende nak kene consider

wehh..
banyaknya keje kene buat
help! help! help!
tapi tatau nak start dr mana
ada sape2 yg nak offer aku keje baru tak??
aku otomatik resign

oo yea, nanti nak tepek
adiah birthday ai.. heheheh
saje la nak share
sbb ai pun masih jakun wa dungu lagi
esp cara2 nak get used to cara2 memakainya
maklumla mak ni sgt ulu orang nya
kalo datin siti dpt worth of rm40k nyer pressie
aku pun dpt jugak adiah (nak jugakkkk)
tapi takla semahal tu.. teheheh
(takpe, result spm aku lagi baguih dr dia heheh~no offence yer peminat2 siti)
yg penting value tu sama
both dpt pressie from the most important person in life.. tak gitu?
read:comparisan factor adalah tidak significant!

skang tgh dengan lappy aku
depan tv, channel tv3..
(anak2 aku dah tido, tu yang aku ada chan tgk)
tiba2 ada lg selingan lagu time comercial break..
lagu budi bhs budaya kita..
(ala yg datok siti tu nyanyi)
tapi... yg ni version campur malay, india china..
in one time song..
bukan ke lagi sedap kalo dorang wat
india one full song...
china one full song...
haaa.. senang sikit nak hapal..
haih... mcm perit lak telinga
dok dengar lagu tu carca marba
dah jd versi berbelit2..
pening la babe
tau la skang tema 1 Malaysia
bersepah2han merata-rata
tapi utk apply kan kpd semua perkara
err.. mcm ada la tempat2 yang
kureng kene...
ini bukan perkauman okkkkk

hrmm... peace!!
(harap tak kene maki aku pasni)

Tuesday, 12 January 2010

6 things about CwK


disclaimer: entry bersifat duniawi, kalu rs nyampah sila page off cepat2 hehehe



12 Jan 2010!!
yes.. it was my birthday yesterday :), dah tua kan....


so, another year older and yet so many thing hasnt been achieved. as for now, what do I have...... ada apa dengan CWK..


1. CWK have one happy family.. with the love of my life, hubby and kiddies :) alhamdulillah for that, what do I want more? of course another member of my family.. bila tu? nanti2 lah.. tgg di dadam besau sikit. Danial, Damia, Adam and daddy, thanks ever so much for the lovely happy birthday song, the present and related lah. ai appreciated it so much. suka sangat bila anak2 dah able to wish me happy birthday.. vanggaaa... (kecoh plak, mcm la ko sorang jer ada anak). My point is, I am happy!

2. CWK juga ada ramai kawan2.. alhamdulillah. bestest of the bestest friend pun ada, hahah.. perasan. Tp at least itu yang aku rs. Yang nyampah or dalam diam dengki dengan CWK pun mungkin ada la agaknya, apa2pun nauzubillah, CWK suka berkawan ramai2, akan berbaik dengan seramai org mungkin. Yang tak suka jgak ngan cwk, itu tak dapek la nak nolong. nasib la tu kan, dah nko nak nyampah kat aku :).

Nway, thanks for the birthday wishes and doa2. CWK sukaaaaaaa.. sbnrnya berblogging pun boleh dpt ramai kawan, yer la aku kan suka sebok2 dekat blog orang.. ngeh ngeh ngeh. Yang pasti, to all my friends, thank loads for the wishes.. muga2 berkatlah doa2 tu.

3. CWK mmg suka shopping. ngeeeeeeeeeeeeee..... setakat ni, aku takla shopping yang grand2 pun, cukup lah sekadar pergi buang masa cuci mata utk groceries and any other keperluan. Tp, tipu lah kalo kata takde high end nyer brand utk certain benda.. heheh.. cukuplah kalu aku kata, tak semua benda kene berjenama... tapiiiiiii, ada lah items yang mesti ada jenama kalu beli. Nak beli tu pun kene lah tunggu duit extra kan? tak juga simply beli bila terlintas. ok. nak citer. aku ni asal usul femli yg biasa2 jer. kenal jenama2 pun bila dah masuk jasin dulu. bila dah masuk uni, ada plak feeling2 na dpt bf kaya yang buleh tabur segala bagai. pahtu Tuhan marah, dpt balasan cash, seko pun tak de yg ngorat time kt uni dulu hahaha... tue la byk pengaruh novel seh

4. cwk jenis yg cepat kesian. dalam hal ni, awal2 kawen dulu, mmg tak sependapat dengan hubby. korang mesti come across org2 yang jual buku2, or cd, or kerepek2 time kite makan2 kat kedai or mana2 lah. yg pasti dia direct approach kite with any kind of conversation approach. my princip (which is tak sama dengan hubby), as long as dia guna qudrat, kebolehan bertutur dan usaha dia sendiri utk approach org ramai or buyer (tanpa takut kene maki hamun) and jual apa2 sajalah product dorang, aku mmg akan consider.. dengar dulu sekejap apa yg dia nak potpetpotper.. pahtu kalu tanak beli.. tolak dengan baik. effort tahuuu utk buat keje2 tu. at least dia tak menyamun, meragut or merompak bank. itu pada aku aa. kadang2 kalu budak tu kecik2 lagi dah buat keje utk carik duit.. aku kasik jer duit kt dorang (mmg la bukan kasi juta2)... kdg2 tak amek pun brg2 dorang, niat nak bersedekah. len la kalu kes2 minta derma utk buat masjid ka, skola kaa.. itu mmg aku doubt and selalunya tak layan sgt.. hehehe.. point aku, niat aku nak ringankan beban dorang.maybe esok2 Tuhan ringankan beban anak2 aku plak.

pernah skali dekat area masjid kmpung baru, lepas parking keta utk nak solat, ada sorang mamat aproach hubby aku (time tu aku tak turun lagi). dr dalam keta aku dah usha mamat ni, tgk dia pegang plastik biru yang ada kain pelekat, spt biasa, laki aku x layan and ignore la kan (ampun yer yang). pastu mamat tu tak plak mcm pressure2 laki aku. bila aku keluar dr keta, dia mcm tak approach aku pun, sekadar tengok aku and mcm menunggu org lain la plak. so, aku ty dia.. (sbb apa aku approach aku pun tak pasti~ sbb naluri aku mcm kesian plak)

"apsal dek?"
dia mcm keberatan mulanya. muka dia mcm serba salah, mcm malu pun ada

"err.. aaa... saya nak mintak duit sikit, saya.. saya br keluar lock up kak, nak duit nak wat balik perak" sentap jgak la aku dgr mula2 tu. aku tgk dkt tgn dia mcm ada bbrp keping duit singgit

"skrg brp ada?" terus dia kira2 duit depan aku lepas aku ty dia

"sy ada 4 ringgit, tiket nak balik perak rm17.." aku tanpa fikir panjang, kasik rm10..mudah2han ringanla sikit beban dia

tahu hubby mcm sgt kureeeeeeeeeeeng setuju. dia takut budak tu tipu, ramai kes mcm tu katanya. tapi, my justification is.. aku kasik duit tu atas dasar dia nak beli tiket, wat balik kmpg. dia nak beli ganja ke apa ke lepas tu, haaa.. itu urusan dia dengan Allah. titik.

5. CWK juga seorang yang tidak pandai bergaya. huh, camno nak buek tu?? hahahah... niat di hati tu mcm2, sudahnya akan end up dengan gaya streotype jugak.. tp, rs ok lah sikit berbanding dgn dressing style dolu2. koleksi blouse pun tak variety. rs mcm selalu gak membeli, tp time nak pakai mcm takde choice (tgk, nafsu syaiton aku!). itu tak kira baju2 yang tak muat sebab bila balik mesya ni gemuk adalah di tahap serta merta! takpe2.. nanti improve lepas dpt coach idaman nanti. aci tak gitu?

6. CWK tak suka sangat brg2 kemas.. disokong plak dgn koleksi yang tak berapa nak banyak. ada la 2-3 ketul mas putih yang hubby kasik. wedding ring aku dah campak kat Paris, romantik tak? aku tinggal kat otel apa ntah. badak sumbu! pahtu ada gold bracelett yang daddy kasik, adiah dia pencen. then, brooch kebaya yang MIL terkasih kasik. dah, itu pun tak daily wear. pakai time ada ocassion jer. tp tu la, sapa jer gila nak wat kenduri hari2. so, kesimpulannya.. aset barang kemas adalah tidak banyak dan juga kurang penggunaannya, tak perlu kene zakat ok (haktuih, mcm la berkoti2 ko nyer reta, hehhe)


hrmm.. rsnya, itu saja yang ada pada cwk setakat hari ini. nak yg lebih details.. kene fikir kemudian. tak larat dah.

tocheh

Tuesday, 5 January 2010

Kisah di petang Selasa

Tragedi Januari.. ye, hari ini aku telah berjaya buat keje bangang
*read:aku dh dpt license dr umur 17thn okkkkk


Nak tau apa jadik kat keta aku ni?



Memang agaknya makin nak menambah usia, makin menjadi2 badi aku... haihh.. aku mmg agak reluctant kalo nak kene isi minyak.. hehe.. apehal kan, bukan allocation aku (gila selfish kan?). Tak. Jawapannya sbb aku malas (lagi la sampahan). Ngee..

Apabila CWK mencemar duli mengunjungi petrol station utk mengisi minyak hari ini, maka bermula la sesi malang untuk CWK. huuhu.. nak tahu kenapa?? haaa.. sebenarnya CWK confuse dengan input2 from hubby (cehh.. salahkan org lagi tuu), confuse pasal harga2 minyak, minyak 97 la minyak 95 la.. so, bila smp giliran nak kene isi minyak sendiri tanpa ada hubby, mula la buat keje bangang.. mata aku only scan for the cheapest rate jer, mana nak kira label2 yang lain. So, label tu la yang salah! Bukan aku.. aku tgk harga jer... setelah tgk harga mana lagi murah, aku pun isik jer la minyak ke keta aku.. pedulik apa faktor2 lain... hahahaha.. and, banyak lagi yang aku tak pedulik... as....


tanpa pedulik kenapa noozle dia ada cover besik...
(selalunya mcm takde cover2 besi tu)

tanpa mengambil kira kenapa susah sikit nak guna pump dia...

tanpa melihat LABEL di pump tersebut..

tanpa ada apa2 perasaan lain... macam otak tertinggal dekat dalam opis..




setelah mengisi 17.8L, yang menelan cost sbyk RM30.23 (aku letak sikit sbb aku kedekut!hehe) ... datangla sorang pekerja bangla sambil mata dia melihat pump yang aku baruuu jer letak balik dekat tempat asal dia... dan conversation goes like this...


pekerja: ini kereta pakai itu DIESEL kaaa kak?

aku : sorry... eerr.. what !!???!!!!...
*mata dah terus tgk kat pump yg aku br letak tadi.. yess, it was DIESEL!!

pekerja: .... ini kereta, pakai minyak DIESEL ka?

aku : tak.. errr... pakai petrol...
*dan di kala dan saat itu... hati aku dah menangis air mata jagung... uwaaaaaaaaaa... hubbyyyy!!!

pekerja: ayoooo.... apppaaaaaaaaa... ayooooooooooooooo... itu kereta enjin piston bla2bla2bla.. ayooo............... yada2.... ayooooooooooo... ammaaaa.... ayoooooo.. (sambil tepuk2 dahi pegi dekat bos dia)

*aku tafsirkan ayat di atas ditranslate sebagai : astaghfirullah perempuan ini sudah isi diesel sama dia punyak kereta...


hehehe... pahtu, apa jadi pada aku ?? sengih jer la mcm kerang busuk and.. of course tunggu towing car dtg... so, selamat bermalam di workshop la wahai keta. Thanks loads to Ajan yang turut sama membantu aku di sepanjang tempoh aku menjadi kerang busuk di stesen minyak tersebut.. sekian!

*utk sheri.... sorry sangat tak dpt gi airport as promised.. kete aku tadakkk buat sementara waktu... uwaa!!

toceh



Saturday, 2 January 2010

Early 2010



yeah... selamat tahun baru everyone :)

tahun ni, malas nak poyo2 berazam.. cukuplah buat azam dalam ati jer, hahaha.. mudah2han 2010 memberi lebih banyak manfaat utk org2 mcm aku ni, amiin... so, jom berangan bersama CWK.

ok, mandangkan hari menambah usia tua ku semakin hampir, rsnya elok la aku refreshkan balik list2 nafsu henbag yang diimpikan.. mudah2han hubby aku baca and buat2 paham apa yg nak dibeli utk beday aku. Apa yang buat aku tak tenteram is that, aku bukannya ada laptop senirik pun skrg ni.... laptop skang ni, yakni bukan harta sebenar, kalo guna lebih few hours jer~ panas.. dan ai tak selesa nyah.. yer, sila tumbuk muka saya sbb tak bersyukur so, terpaksa mak KIV dulu hasrat terpendam yang ini sbb nak kene beli laptop...mari kita tgk 'hasrat terpendam' yang mak maksudkan tu..


cantik tak 'hasrat terpendam no.1' ni?



ke 'hasrat terpendam no.2' ni yang lebih cunn...

ada pnah tgk org pakai, cun gak aarr..


Kalo tak dpt beli, usha and tepek kat blog pun jadilah. Nak membeli setiap yang berkenan paghak la jugak, bukan ada dpt reta pusaka mana2 pun. So, kene usha2 dulu.. paling2 dok re-post kat blog, tgk2 and kira utang2 yang lain.. pikir lunak2.. pura2 tanya pendapat hubby hehehe.. tanya pendapat sana sinun.. pahtu KIV.. pahtu lupakan sekejap.. and fikirkan perkara2 berikut;

1) dok ulang tayang tanya sana sini pro's and con's pembelian tersebut wpun dalam hati tanak terima pun cdgn tu kalo dah berkenan tehehe

2) kira brp banyak ocassion yang mungkin melibatkan penggunaan brgn tersebut en.suami, sila muntah!! kalo tak banyak, akan korek2 and carik sebanyak yg munkin

3) tgk dengan mata kapla senirik org yang menggayakan bgrn (barangan? henbag la kan?malu nak sbut plak) tersebut dan secara 'life' dpt menilai seniri... yer la, nak masuk coach boutique di Mesya karang, selekeh sangat rsnya.. mau kene hambat nanti.. ha ha ha.. apa kes masuk2 takat nak usha2 jer... tgk dr luar jer pun nampak~ sumpah aku banned brand coach 3 keturunan kalo dia ckp gitu.


So, kesimpulan di tahun baru ini, oleh kerana mak telah melihat senirik sorang minah ni pakai seorang handbag ittew, maka mak dengan perasan banyak duitnya membuat keputusan untuk membeli 'keperluan'' seperti ini terlebih dahulu....... dan meletakkan 'hasrat terpendam' dulu2 tu dalam laci no.2 almari sebelah toilet.. sob sob...



jom tengok... keperluan no.1..


atau...... keperluan no.2...


tapi bila yer nak beli tu?? tunggulah sapa2 yang rs nak kasik duit gaji or bonus or pampasan dorang kat mak..... and now, the best thing is, hafal dulu nama2 handbag tersebut... and itulah yang aku akan buat mulai sekarang.



err... tiba2 jer ada satu parker yang mak rs mcm cunnn....
tp berantai2 la plak kan? takpalah.. abaikan dulu, fokus!!!

**pics credit to google





tocheh