Tuesday, 12 January 2010

6 things about CwK


disclaimer: entry bersifat duniawi, kalu rs nyampah sila page off cepat2 hehehe



12 Jan 2010!!
yes.. it was my birthday yesterday :), dah tua kan....


so, another year older and yet so many thing hasnt been achieved. as for now, what do I have...... ada apa dengan CWK..


1. CWK have one happy family.. with the love of my life, hubby and kiddies :) alhamdulillah for that, what do I want more? of course another member of my family.. bila tu? nanti2 lah.. tgg di dadam besau sikit. Danial, Damia, Adam and daddy, thanks ever so much for the lovely happy birthday song, the present and related lah. ai appreciated it so much. suka sangat bila anak2 dah able to wish me happy birthday.. vanggaaa... (kecoh plak, mcm la ko sorang jer ada anak). My point is, I am happy!

2. CWK juga ada ramai kawan2.. alhamdulillah. bestest of the bestest friend pun ada, hahah.. perasan. Tp at least itu yang aku rs. Yang nyampah or dalam diam dengki dengan CWK pun mungkin ada la agaknya, apa2pun nauzubillah, CWK suka berkawan ramai2, akan berbaik dengan seramai org mungkin. Yang tak suka jgak ngan cwk, itu tak dapek la nak nolong. nasib la tu kan, dah nko nak nyampah kat aku :).

Nway, thanks for the birthday wishes and doa2. CWK sukaaaaaaa.. sbnrnya berblogging pun boleh dpt ramai kawan, yer la aku kan suka sebok2 dekat blog orang.. ngeh ngeh ngeh. Yang pasti, to all my friends, thank loads for the wishes.. muga2 berkatlah doa2 tu.

3. CWK mmg suka shopping. ngeeeeeeeeeeeeee..... setakat ni, aku takla shopping yang grand2 pun, cukup lah sekadar pergi buang masa cuci mata utk groceries and any other keperluan. Tp, tipu lah kalo kata takde high end nyer brand utk certain benda.. heheh.. cukuplah kalu aku kata, tak semua benda kene berjenama... tapiiiiiii, ada lah items yang mesti ada jenama kalu beli. Nak beli tu pun kene lah tunggu duit extra kan? tak juga simply beli bila terlintas. ok. nak citer. aku ni asal usul femli yg biasa2 jer. kenal jenama2 pun bila dah masuk jasin dulu. bila dah masuk uni, ada plak feeling2 na dpt bf kaya yang buleh tabur segala bagai. pahtu Tuhan marah, dpt balasan cash, seko pun tak de yg ngorat time kt uni dulu hahaha... tue la byk pengaruh novel seh

4. cwk jenis yg cepat kesian. dalam hal ni, awal2 kawen dulu, mmg tak sependapat dengan hubby. korang mesti come across org2 yang jual buku2, or cd, or kerepek2 time kite makan2 kat kedai or mana2 lah. yg pasti dia direct approach kite with any kind of conversation approach. my princip (which is tak sama dengan hubby), as long as dia guna qudrat, kebolehan bertutur dan usaha dia sendiri utk approach org ramai or buyer (tanpa takut kene maki hamun) and jual apa2 sajalah product dorang, aku mmg akan consider.. dengar dulu sekejap apa yg dia nak potpetpotper.. pahtu kalu tanak beli.. tolak dengan baik. effort tahuuu utk buat keje2 tu. at least dia tak menyamun, meragut or merompak bank. itu pada aku aa. kadang2 kalu budak tu kecik2 lagi dah buat keje utk carik duit.. aku kasik jer duit kt dorang (mmg la bukan kasi juta2)... kdg2 tak amek pun brg2 dorang, niat nak bersedekah. len la kalu kes2 minta derma utk buat masjid ka, skola kaa.. itu mmg aku doubt and selalunya tak layan sgt.. hehehe.. point aku, niat aku nak ringankan beban dorang.maybe esok2 Tuhan ringankan beban anak2 aku plak.

pernah skali dekat area masjid kmpung baru, lepas parking keta utk nak solat, ada sorang mamat aproach hubby aku (time tu aku tak turun lagi). dr dalam keta aku dah usha mamat ni, tgk dia pegang plastik biru yang ada kain pelekat, spt biasa, laki aku x layan and ignore la kan (ampun yer yang). pastu mamat tu tak plak mcm pressure2 laki aku. bila aku keluar dr keta, dia mcm tak approach aku pun, sekadar tengok aku and mcm menunggu org lain la plak. so, aku ty dia.. (sbb apa aku approach aku pun tak pasti~ sbb naluri aku mcm kesian plak)

"apsal dek?"
dia mcm keberatan mulanya. muka dia mcm serba salah, mcm malu pun ada

"err.. aaa... saya nak mintak duit sikit, saya.. saya br keluar lock up kak, nak duit nak wat balik perak" sentap jgak la aku dgr mula2 tu. aku tgk dkt tgn dia mcm ada bbrp keping duit singgit

"skrg brp ada?" terus dia kira2 duit depan aku lepas aku ty dia

"sy ada 4 ringgit, tiket nak balik perak rm17.." aku tanpa fikir panjang, kasik rm10..mudah2han ringanla sikit beban dia

tahu hubby mcm sgt kureeeeeeeeeeeng setuju. dia takut budak tu tipu, ramai kes mcm tu katanya. tapi, my justification is.. aku kasik duit tu atas dasar dia nak beli tiket, wat balik kmpg. dia nak beli ganja ke apa ke lepas tu, haaa.. itu urusan dia dengan Allah. titik.

5. CWK juga seorang yang tidak pandai bergaya. huh, camno nak buek tu?? hahahah... niat di hati tu mcm2, sudahnya akan end up dengan gaya streotype jugak.. tp, rs ok lah sikit berbanding dgn dressing style dolu2. koleksi blouse pun tak variety. rs mcm selalu gak membeli, tp time nak pakai mcm takde choice (tgk, nafsu syaiton aku!). itu tak kira baju2 yang tak muat sebab bila balik mesya ni gemuk adalah di tahap serta merta! takpe2.. nanti improve lepas dpt coach idaman nanti. aci tak gitu?

6. CWK tak suka sangat brg2 kemas.. disokong plak dgn koleksi yang tak berapa nak banyak. ada la 2-3 ketul mas putih yang hubby kasik. wedding ring aku dah campak kat Paris, romantik tak? aku tinggal kat otel apa ntah. badak sumbu! pahtu ada gold bracelett yang daddy kasik, adiah dia pencen. then, brooch kebaya yang MIL terkasih kasik. dah, itu pun tak daily wear. pakai time ada ocassion jer. tp tu la, sapa jer gila nak wat kenduri hari2. so, kesimpulannya.. aset barang kemas adalah tidak banyak dan juga kurang penggunaannya, tak perlu kene zakat ok (haktuih, mcm la berkoti2 ko nyer reta, hehhe)


hrmm.. rsnya, itu saja yang ada pada cwk setakat hari ini. nak yg lebih details.. kene fikir kemudian. tak larat dah.

tocheh

3 comments:

Shuhada Samri said...

salam kak sufee

happy birthdayyyy...!!
wah selang sehari ngan birthday siti nurhaliza...dia dapat handbeg LV warna purple....bukan ke akak suka warna purple..so..cepatlah beli handbeg cam dia tu..lawaaa kak.....

pape pun...semoga murah rezeki..happy selalu..and sihat sejahtera...

che'puan Idot said...

aku suka plak ko abbreviated kan jadi CWK.
ala-ala nak dekat dengan nama keta.

Anonymous said...

Sufee, birthday mu sama ngan tarikh birthday ayah aku.. Hehe.. 12 January!!!

-zu-