Tuesday, 26 January 2010

Lip Care

saya adalah manusia yang kurang menggemari lipstick.. tp, occasionally akan pakai jugak.. with a very light colour, bukan matching2 dengan baju :) (mulut mak besau nyah.. lari budget nanti!) tapi, saya akan pakai lip gloss.. lebih kepada lip care sbnrnya sbb, sy tak prefer yang too glossy and shimmer2 sangat.. cukuplah sekadar moist kan my lips (yg 4 ekar persegi ini), ok juga kalo dia ada light colour..

dr mula keje 2003, smp la pegi UK sana sinun.. yang saya pakai hanyalah yang ini.. mmg sesuaiiiii dengan lips macik





sampailah satu ketika di 2007, ketika berpeleseran di Boots.. hehe...
terjumpa yang ini...

best juga though its colour is quite obvious (tp takla se-obvious lipstick meh) dr Elizabeth Arden... affordable, setelah ku convert2 regenya adalah around RM60+... baru seketul harga lipstick MAC kan? so, utk penggemar lip care, buleh cuba... ada few colours available..





pastu...







skrg.......






mak mula menggilai lip care ineh...
(dulu2 penah try, tp mcm tak brp nak OK~ cuaca di UK kot)







ianya adalah
intensive care you...
rege pun sangat OK...








shape dia sangat la hottt...
(wkakakaka... tidak relevant)








tadaaa....


sekadar berkongsi maklumat... :)
utk mereka yang kurang mengutamakan lipstick
no worries.. pilihan masing2..

best...... kalo lip care ni, tiba2 rs nak touch-up pun takde la malu sangat.. hahah, nak banding nak touch up lipstick. and setakat ini, mula menjadikannya mobile lip care yang akan sentiasa berada dlm henbeg mak, hatta ke dalam lab ikan sekalipun... compare to normal vaseline lip balm, this one less shinning and sgt natural.. tiba2 mak rs muda remaja..

sapa2 yg nak share lips care tips.. sila2...



tocheh..


3 comments:

Arni Yusnita Ahmad said...

mine dah nk habis masih tercari2 lip care yang bagus jugak ni. nice entry.

Arnie tak tahu pun bila sis balik msia. dah completed ur phd eh?

Liyana said...

I pun pakai Vaselin ni, tapi yg takde flavour, yg original tu. Pasal touch up lipstick, tak tau apasal, I still malu nak touch-up depan org, even depan cermin kat public toilet. normal kah? :)
Btw, Origins Lip Remedy pun best jugak.

maiTuty said...

sy pkai lips care yg Cosway pnya!!

sy pn tdk suke memakai liptip..
rs cam pelik jerk bile pkai...

so lips care sy harus sntiasa bersama sy!!klaw idok, sy bleh meroyan!!