Saturday, 27 February 2010

Genting Gateway


memula nak gi sentosa, singapora
tapi tak bukak lagi la plak disney studio tu
so, alang2 aku dah tabur janji..
terpaksa la menggantikan weekend gateway ni..

so...we all pegi Genting..
kiddies call it 'mini disneyland'.. suka ati korang la
susah juger kalo celik2 mata dah sampai Paris dulu,
dorang asyik compare jer.. tanya mcm2..

mana children roller coster.. I want a small version..
(dah yg kat sini they all takle nak naik..)

mana snow white, mulan and all princess..

where's the flying jumbo ~ luckily ada eventhough kecik sikit

where's the small world ~ ni aku tunjuk gondola yang dlm indoor park tu
dorang kata "not this one mommy.. the one that got lot of princess and toys!"

haih.. letih mak nak jawab nyah..
dpt dtg genting pon dah kira cukup baik yer anak-anak..
yer la dlm kesibukkan mak lately neh
and aku poyo2 jer bawak jacket, sorang pun tanak pakai..
dadam siap pakai short lagi


rombongan bermula...

first ride... err... sapa yg terlebih excited yer??

this ride dorang gelak2 kambing...
sbb mcm tak takut langsung... wakakak


dpt balloon drpd clown...


budak baju kuning tu.. at last sampai umah, demam!!
abaikan mak dia yang makin tembam tak bersebab tu..


this ride... aku yang gayat terlebih2... tinggi ok,
si dadam ni siap nak melompat bagai..
aku mcm nak nangis!!!


actually dulu time twins 6 months old, dah pnah bawak..
now saje je nak bawak adam, dia mana penah merasa mai sini..
for me, for family... tak perlu lama2, ckp la 1 day jer
dah cukup cover semua genting ni..
nak overnight pun.. penuh dengan c*hina jer
(mcm2 kasta ok, buleh tgk kat genting ni..mana dtg ntah)

their foods is too expensive
buleh dikatakan semua bende mark up tak hengatnya
mahhaaalllll sangat, but we have no choice..
my suggestion, pengajaran utk aku sbnrnya
kalo pegi utk family..
(aku time tu malas nak fikir2 banyak, main beli jer all themes tickects~pastu adalah sgt menyesal)
better beli outdoor shj..
pastu yg utk indoor, amek jer individually tikckets
per ride la kiranya.. rugi la kalo amek all themes tu
nak2 utk indoor, bukan semua kita akan nak naik
few things jer pun yg anak2 buleh naik
hehe..paham tak my explaination?
tapi this apply for those yang big family with anak2 kucil la yea..

all in all, dorang mcm enjoy la jugak
even muka sorang2 sikit tak takut
bagilah apa jua jenis ride skalipun...

tocheh




Wednesday, 24 February 2010

To Let Go....


few things to let go...


Maulinex mini juicer
RRP 160 kott.. tak sure
Im selling for RM65..




muslim swim wear

size: small-medium
hardly used (only once)
~ketat utk aku yg perasan kecik time membeli itu hari
come along with its tudung (black)
RRP 179..

I'm selling off for RM80
and of course... on nearest offer (ONO)





dan ini adalah wajah nak kene sepak... sbbbbbbbb.....




tgh gila nak beli nih!!!!!!!!!!!!





exactly like this. it's 90th anniversary of kitchenaid...
candy apple + clear mixer bowl
owhhhhhhhhhhhhh.... tolonggg
hanya ada dekat US ok this edition...
*pengsan..





Tuesday, 23 February 2010

Journey to meet him



This entry is specially for Adam Harith.
Sekadar mengingatkan kembali my journey to meet him..


Patutnya dah lama post entry ni utk kenang2ngan, tapi tak sempat. mudah2han bila Adam besar, boleh dia baca2.. :), how was his mommy behave-like time preggy dia, before this pon ada entry about my first pregnancy


so, here's the journey begins...
the place where I have to report for my check-up, monthly check-up.
though I got my personal midwife that will be attending my house..
regular check-up will be still in Addenbrooke hospital


btol la org kata different pregnancy, different experience.. when I was pregnant for this lil boy, I was in Cambridge and alhamdulillah everything was so easy. maybe because of this was my second time preggy, dah bleh handle all the morning sickness. the pregnancy is unexpected at all, dpt tahu pun lepas pegi BTN segala. ni jangkit dengan cikpuanidot la ni. dok sebilik la katakan (wahahaha... kite blame CPI kite). nasib baik dipermudahkan semuanya.. tang penatnya satu jer sebab aku tak lalu nak makan bibiknyer masakan! dah la bukan kat mesya..pergh... padan muka, sbb penat la jugak everything rasa nak makan and yet kene masak seniri. sebelum ni buleh juga telan2 di jawa tu masak time pregnant of Adam.. semua kene buat senirik. kalo kat mesya, senang.... nak itu ini semua kedai berlambak. so, penat2 balik lab pon, terpaksa masuk dapur keletung keletang and of course la it's good kannn....masak senirik semuanya tu yang keluar2 pakcik ni suka main semua periuk belanga aku...


all in all, in terms of makan jer la macam susah sikit yer la, pregnant kat tempat org.. susah nya mak oiii kalo tiba2 selera mengada2 nak makan itu ini nasib baikla ada jugak kawan2 yang sudi masakkan... melayan selera aku yg ntah ape2 ni..

thanks to all (you know who you are aite :)...kan? )

so, mcm si kembar.. juga tidak mencapai tempoh piawai untuk banak.. pada usia 38weeks, 17th Feb, lepas balik melangut dekat Peterborough dlm kol 8pm, aku dah start sakit.. ringan2 jer.. i mean I can control la lagik eventho sakit dlm 30mins skali. so, cepat2 prepare and masak untuk dinner malam tu, standby kalu2 nak kene meneran malam tu jugak, ada la energy kan.... ada banyak bekalan nasik.. ehh carbohidrat tu... hehe, lepas makan nasik tomato, kol 11 terus pegi sepital... terus kene admit sbb dah 4cm...

admitted to labour room

meh kite close-uptgk muka sembab aku...
hihih.. time ni ok lagi la buleh senyum2..
*tapi skrg pun gemuk mcm ni... apa lagi alasan aku??

ok,tahap kesakitan time tu dah mula menyengat sikit... agak sakit juga yer contraction neh.. tapi masih boleh bertahan..maklumlah danial damia dulu mak tak sempat nak merasa contraction segala... 30weeks dah sebuk dah keluar.. and, sepanjang malam tu mak bersakit-sakitan, bila kol 4am ke atas, dah start sakit yang betol2nyer...

up to this stage, takleh nak bercakap dah.. yang bestnya, hubby aku pon tido sama.. lebey kan?
*tapi dia bangun la lepas aku dah sakit sangat tuuuu...


bila dah pagi tu, midwife aku dah siap tukar shift.. huh.. besa gila size dia. heheheh... confident la sikit aku nak meneran nanti kan? dah kol 8am, lepas check opening, aku pun dah ready maka, dengan 2 kali push jer adam keluar first push tu salah timing... takde contaction.. hehehe.. ye puan2, jgn men pushhh jer, sila dengar nasihat org2 sekeliling yer. time push tu belah kanan grab midwife punyer tangan and belah kiri tangan my hubby..


maka, ni lah budaknya
(bdk yang tak tanam placenta.. huhuh.. mcm apak dia)
few minutes old...
*nak gali tanah dekat UK ni siap kene mintak kebenaran council segala..

comot2 lagi...
first hug from mommy...




bila dah balik umah, first hugs from Kakak....

pahtu dah besauu sikit... ni dlm umur 3 months old kot..

and during his first year birthday...
celebrate dekat Auntie Asmida's house...

there's one feeling... feeling so alllllll alone, giving birth far far far away from my mommy and parents. luckily I have my hubby and that giant midwife.. hehe.. Im not comparing the hospitality and their facilities.. they are absolutely more advances. Anyway, alhamdulillah I got a strong support from fellow friends yang banyak membantu before and after delivery.. yang dtg visit2 aiiii... hehehe... sooo apreciated that..

kesimpulannya, my second time pregnancy is much more easier and managable, dok sepital sekejap je berbanding dengan kene bedrest yang berbulan2 time preggy dekat twins. tp.. kalo tanya aku... aku memang prefer c-section.titik.



here's the latest pic of my cambridge baby...





Monday, 22 February 2010

Ada apa dengan RM50


Skola rendah

ingat lagi.. zaman skola rendah, I'll get RM0.50, tapi already have my breakfast at home. yer la jgn mimpi la nak dpt makan pree kat canteen tu. mana ada nak entitle untuk RMT or rancangan makanan tambahan, alasan - wpun apak aku tak kaya, tapi anak 2 orang jek.. so, jumlah tanggungan adalah sikit. so still dikira tak layak wpun anda adalah pengawas berkain merah, hehe.

RM0.50 tu cukup dah utk aku membeli makanan time recess. time tu, nasik lauk ayam baru 30sen and air 20sen.. cukup la. aku mesti beli nasik, tak kira la hujan panas ribut kenyang lapar pun... tetaaaaapppp nasik. melainkan macik jual nasik tu MC, barulah aku beli bende lain. alhamdulillah bjaya gakla tamatkan primary school aku wpun at the of the year 6, tgh2 nak UPSR, aku kene demam kepialu.. wakakak.. ni case beli air tepi jalan banyak sgt.. yer la std 6 baru mak apak kasik kebenaran nek beskal ke skola, bebas utk berpeleseran. time balik of the course la mak singgah beli segala macam air jeruk bagai, buat bekalan petang, yakni bekalan makanan sambil nak abeskan buku citer yang dipinjam dekat library.. hehe.. mcm tu rupanya routine aku eak.


Skola menengah - lower form

ok, time skola menengah, kene paksa masuk skola kat bandor. hehe. uptown girl la aku time tu. kelas plak btol2 blakang supermarket tersohor di kota bharu time itu yakni PANTAI TIMUR. semua lagu2 terkini mesti bdak2 kelas aku tahu. ustajah ngaja dekat depan, aku dok hapal lirik lagu. bole? tu yang tak berapa nak lekat ilmu tu. hehe. ok, ok berbalik kepada point. duit belanja aku time tu dinaikkan taraf kepada RM1 sehari. sama juga. mommy akan pastikan perut anak2 dia kenyang sblm gi skola. time tu, aku mesti takle lupa laksa penang dkt kantin, nangis oooo. sedap gila. murah jer. rm0.70. yg penting, abang yg jual laksa tu comel. hehe. tu yg makin sedap laksa tu kot. kalo haritu ada stayback, mommy akan tambah RM1-2.. utk tambang bas and makanan tghari. selalu kalo stayback akan beli makanan dekat pasar siti khadijah. ada la pot kami, nasik dia best gila. pahtu makan ramai2 dalam kelas.. dah kenyang barulah proceed ke masjid nak solat. sbb dah kenyang senang la kalo nak baring rehat2kan kepala.. uihss... astaghfirullahhh... lepas tu barulah study group.. still RM1 itu masih cukup utk aku time tu.


Skola menengah - upper form

lepas tu, masuk form 4, aku gi masuk jasin.. time tu kene stay asrama. semua makanan dah ada. kedai2 utk beli makanan pun adalah sangat tidak heaven. maklumla... dari seorang yang cerewet gila nak mati pasal makan2, skali kene dok asmara, makan nasik kawah bagai. mau nye tak nangis awal2 dulu. hari2 call mami ty dia masak apa, pastu meleleh. hehe. time ni, duit belanja still ada, tapi tak ingat sangat. rasanya macam RM150 kot sebulan. tapi, aku ni mana penah kasik betis amek betis jer.. hehe.. mesti la kasik betis nak kepala... kiranya allocation itu hy utk makan ketika outing. haruslah mintak lagi kalo tak cukup. outing pon hanya ke pekan jasin jer. huhh.. time aku dulu hanya ada satu fast food terunggul di daerah itu. nama dia mc dota!! pajadahhhh.... time first2 sampai dulu aku mcm nak nangis je bila tgk hanya ada JASIN shopping centre and mc dota jer kat pekan tu... huaaaaaa... apakah dosa aku sehingga di campak di daerah ini...

lama2 barulah kenal kawasan2 situ and mula menerima cara masakan melaka. pahtu, aku jatuh cinta ngan pasar gesel... hahahah.. pervert gila nama psr tu. yg pasti, ada soto yang best tahap gaban.. best ooo... pahtu dah belaja makan pedas.. still, hidup aku hanyalah berbekalkan RM150 sebulan... tp, bermula di sini, aku belajar independant..


Zaman Matriks

pahtu matriks kat seremban, aku rs dalam range tu jugak daddy kasik. maybe lebih sikit dalam RM200 kot. yang pasti, apak aku sgt strict dlm meng'control' aku develop sifat2 shopaholic yang mmg sedia ada dlm diri aku sejak dr long mahfuz ini. Tapi, time dok seremban ni.... dah pandai sikit dah. dah kenal banyak bende heheh... dok plak, blakang seremban parade... huh tepuk dada... tanya la selera kan?kan?kembali menjadi uptown girl la mak...


tapi HARI ini...

cuba kite lihat, dengan RM50... apa sangatlah nilai dia. yes, dia masih satu nilai yang besar untuk sesetengah golongan, termasuk aku (tu yg tak pueh hati ni). ok, apa yg aku nak clarify is that.. nilai duit skang....

RM50 di hypermarket
bagi yg ada anak.. susu and pampers confirm dah lebih
bagi yang belum berkeluarga.. nyotnyet sana sini.. dahhhh dekat nak sampai 50 dah kan, tapi bila balik umah.. takle nampak sangat bende yang dibeli.. ubat gigi, syampoo... biskut hupseng, ridset....

RM50 di Jalan TAR
nak tudung ariani? mimpi la kan... tudung ala2 ariani dpt la..
telekung semayang?... dptla kalo yg material jenis yg tumpah air pun tak basah, keras kejung mcm kertas.
gulatis or euromuda.. kirim salam..
heheh... ini my perception, org len saya taktahu.
utk saya mmg tak banyak option yg buleh dibuat dgn RM50 hari ini di jalan TAR
or maybe kene harus lebih pandai explore...

RM50 di petrol stesyen
kalo keta aku, RM50 hanya menghampiri 3/4 tank.. lebih sikit dr half tank la kiranya
keta lama dulu sampai la jugak 3/4 tank
agaknya brp la harga2 public transport, esp monthly pass.. mesti la mahal2 kan..
iskk..

RM50 di pasar malam
kalo nak beli ayam, dpt la kot 2-3 ekor, depends la size ayam tu
pahtu, nak ikan daging udang sayur2 dahhhhhh jadi berkeping2 RM50 nyer
belum campur yong tau fuu, char kue tiaw, kopok leko belon2... hehehe
kuih2.. nasik lemak ishak... aduuuuu

RM50 food court
ermm... kalo nak makan utk 2 org, pilih yang canggih2 sikit... air minum air paip.. mesti sampai RM50.. silap2 haribulan mmg lebih dr tu..
itu blum kira pegi makan sushi king ke, TGI ke Tony Rhomas ke, Cocca ke Penang Village ke, Cozy house ke... huh.... RM50 itu hanyalah utk starter + service charge dia...


itulah penilaian peribadi aku setakat hari ini. kalo kecik2 dulu, dpt duit RM50 rs mcm dah besar sangat value dia. rs mcm dah boleh buat rumah hahahahaha.. at least la kan, boleh beli mcm2... skrg ni, RM50 tu mcm sekelip mata jer boleh abis... ke aku jer yang shopaholic segenap aspect neh??? nampaknya kene la ubah cara berbelanja neh...

tocheh

Wednesday, 17 February 2010

He's 2 yrs old today...

18th Feb...
Happy Birthday Adam.....


He's 2 years old today, time flies too soon..
He talks a lot
He likes to eat choc cake
He likes to play ipod
He likes to play with kakak and abam
He likes swimming
He likes housekeeping
He likes to cook!!
*mudah2han rajin le tolong mommy nanti

So, last Saturday we have a great time, a gathering at Bukit Cerakah. Adam met all of his tok lang, tok induk, tok cik, tok uda, tok cu, tok andak and of course beloved cousins. ramai jugak.. time raya pon belum tentu dpt jumpa segala jenis tok2 on ayah tok's side ni hehe.. yer la, both their parents dah takde.. need to arrange specific time utk get together. whhhhyyyyyyyy on earth dorang pilih Bukit Cerakah, I've no idea. My opinion~ NOT recommended tehehe...


so lepas makan2, we all potong cake..


tgklah muka si dadam.. peloh2~

dekat chalet tu panas gilaaaaaa ok... can u guys believed that there's no aircond and yet they all nak charge ratus2 san ringgittttt.... semua org2 berpeluh2. kalo aku, bagi tidok free pon lom tentu aku nak pi tido.. hahahah... aku kan manusia lupa diri sikit kadang2..

Lepas amek tok mi di KLIA.. we all shoot to Melaka. Overnight kat sana and malam takleh nak tido sbb bising nak mampos org2 dok memekak geledung geledang main naga lah, mercun la... haih.. padahal otel aku dah level 10 tu.. stillll..... sakan korang beraya yer.. oo yea, kami ke Melaka sbb esoknya ada kenduri.

esoknya, lepas check-out, ada plaaaaaaak tarian naga kat otel lobby tu.. dah sangkut plak kat situ.. yer lah dah daddy dia anak2 aku tergedik2 nak tgk tarian tu, so kenelah stay skjp. Tapi time naga dtg dekat, si damia terjerit2 plak, takut bila naga tu datang nak salam dgn dia.. hihihihi... adam lagi la... nangis terus and tutup muka dia dengan shark!

Tapi.. mak sedey jgak sbb tak dapat jumpa maktunnn :( , ingatkan sempat la jumpa.. takper la maybe next time. mak tunn and ajan ni antara yang rapat time kat UKM dulu.. dari first year smp la ke buat MSc, dok serumah. tp ada lagi yang rapat2, ramai jugak mcm coursemate and so on.. nak perasan ada ramai best friend ok kan? Makanya, nak amek kesempatan ni nak ucap selamat pengantin baru untuk Ajan... selamatla utk semuanya... aminn...

the bride with the gedikness when the prince is safely arrived... *sorry mamujannn!! :P

and seperti biasa lah anak dara aku, heret auntie ajan ke sana sini (dia buat mcm time2 auntie ajan dtg lepak2 kat umah dia).. dia lupa agaknya org tu pengantin time tu.. haihh.. pahtu siap tanya aku... "Mommy, can u be a princess like auntie ajan??"... heheheh... i've been there la darling.. nak suruh nko keluar dulu baru nak wat kenduri? nak suruh mommy kene kapak ngan tok daddy ko??

time ni, pengantin laki tak sampai lagi, maka haruslah bergedik bersama melaram di atas pelamin yang serba cantik. time aku kawen dulu takde plak org nak reka2 and buat simple2 + elegant cengginih.. isk, tak pueh hati aku..

andddd... suprisingly... cincin pengantin sama plak ngan bentuk cincin aku.. tinggal lagi akunyer cincin dah lama.. heheh, yer la cincin kawen aku yg asal aku dah campak kat paris nu haa.. so, yg ada skang hanyalah cincin anniversary tahun lepas.. takper la.. sob..sob... nanti daddy ganti hehehe..

abaikan jari aku yang gedempol tu yea..

and lastly... of course nothing else to hope for.. other than praying for her happiness with her new life journey that has just begun.... congratulation ajan!


tocheh...



Sunday, 7 February 2010

Tengok


ishkkk...

apsal aku banyak sangat jumpa
orang2 pegnent neh??


*pics by googled

tp suka aa tgk preggy moms...
... nampak swhweeeettt jer.. kan?
elok jer perutnya, elok rupa paras.. berseri2..
apalagi kalo yang obvious jer ke'chubby'annya.. teheheh..
cute okeh...
time aku dulu, huh.. takde tang manisnya
gedempol jer la yang org nampak
ala2 bonzai gitu


errr... apa kene lak aku neh



tocheh..


Thursday, 4 February 2010

Mandi Gam

pengsan...

the best term describing me and hubby last night
sbb membodohkan diri nak tampal wallpaper senirik!

leceh okkk...
dengan hassle gluing nyer
dengan nak samakan bunga2 dianya
dengan tanak kasik senget2 nya
dengan tanak ada bubble2 nya
dengan bakat tak berapa nak adanya..
haihh... ingatkan simple2 jer
yer lah, banyak mana sangatnyer pun
ruang yang aku nak tepek
2 rolls jer pun aku beli
sekadar nak highlight as a feature wall
tapi susahhhhhh ok

so, conclusionnya.....

LEPAS NI JGN HARAP AKU NAK WAT SENIRIK DAH!

pegi la mati brp charge dia skalipun
mmg aku takkan buat senirik dah
sbb lepas ni ingat bilik anak2 aku pun
nak la tepek jugak, bilik aku lagi...
pahtu nak letak kat dapur...
(eh banyak la pulak kan?)



so, inilah hasil keje aku n hubby smlm!
mula2 pilih design rs mcm tak terang sangat pusar2 bunga dia tu...
risau jugak la jadik mcm showroom plak.. hehehe..
kaler2 terang ni mak risau jugak takut
lama2 mata tu jadi sakit, pahtu hati pun sakit...
pahtu mula la aku rs nak koyakkk hahahahha


ini adalah hasil gamba pukul 2am..
kalo dongeng cinderella after 12am tu dah pakai baju buruk compang camping
aku n hubby time ni dah kalah org2 construction buat rumah
mcm mandi dengan gam! baju comot jangan citer.. muka2 tangan..
maklum la tere kan?
yang pasti, hantu2 mesti ingat aku n hubby yang baru meninggal mgg lepas
and just join their group..


hrmm... mcm terang la plak dlm gamba ni..
tp kalo kat real life tgk tak nampak terang gini
(ayat cover kah?)


hrmm.. mcm nak kene pegi ikea dan beli2 tambah framing utk gamba2 kan?



lepas ni, nak settle floor depot lagi.. haih.. ni hubby la gatal pegi sign up dianya promotion ritu, aku dah hangin dah dgn satu outlet ritu... dah malas nak proceed, patut bende dah settle before masuk rumah ritu lagi...

tgklah mcm mana..


ok, nak smbg wat keje


tocheh

Tuesday, 2 February 2010

Aku yg tidAK mendengar kata

huh....

nie lah dia
mmg tak mendengar kata
mmg patutnya tak singgah pun
jangan lalu depan dia laaaagi bagus
lupakan sahaja
ingoreeeeeeeeeee
tulong lahhh

biyarlah berkibar2 bannernya
biyarlah berkepok2 percent sale dia
jangan tengok!!
dah lama saya berjaya lakukannya
ku pujuk hati ini
agar jgn mudah terpedaya
jangannnn
jangannnnnnnnn
haiya.... panas tidak smp ke petang nyahhh
kalo saya tengok
saya tidak buleh tahan
tau sangat dah
kalo masuk mesti invest punya


sob sobbss.... namun



akhirnya



mak gagal
mak gagal menyetop hasrat mak
mak runtuhkan benteng yang mak reka senirik
mak turuti jua langkah mak tadi
mak lalu jua..
lepas mak parking, maka mak haruslah masuk
mak akhirnya kalah..
mak bukak pintu kedai itu


ARIANI....

here I come!!
long time no see
eheheheh....
lama okeh aku pencen dr masuk kedai ni!
masuk2 jer tokeh kata


"aiii... lama tak nampak u, cuti ke rini..selalu dtg jumaat petang..."


aku sengih mcm kera sumbang jekk.. ceh
dia siap ingat ok muka aku yang tak berapa nak lively neh!
muahahahhahaha... siap ingat hari apa aku selalu dtg ok!!!!!
*termalu la jgak


oleh kerana pemalu adalah bukan sifat azali
maka ia dengan cepatnya menghilang setelah
tudung2 itu menari2 depan aku
hehehehe.... ok ok
lepas ni saya stick to previous schedule saya

:))

mak rembat tudun lagi nyahhh...
mcm la banyak nau kepala aku
tp sukaaaaaaaaaaaaaa
lalallalala


hubby aku confirm bising. tocheh

Penuhnya...




bzkah saya?

oo.. tidak2, the most suitable and appropriate term to label is, tidak menggunakan masa sepenuhnya (tgk la aku smpat merapu lagi kat sini). yer la.. mana nak taknya.... semua benda aku draggggg, semua bende lagggggg haha.. last monday nyer test pun mcm haprak jer, dahtu aku dgn penuh bongkak lubang idung besar tanak stadi. kunun tatau nak study apa.. cesss... mmg layak kene sekeh? dahtu, mula la nak stress2, pahtu mula mengarut meroyan shopping online, tak pasal2 dpt coach lagi satu ecehhhh (sila sepak saya sekang)

ok, sbnrnya I have guests in the house, include my daddy yang dtg for his asthma treatment. so, hari2 kene fikir menu apa nak masak yer la aku bukan pandai sangat masak2 ni , apa yang kene dengan selera mereka, apa yang senang nak carik utk raw material dia, capability pun nak kene amek kira skali, kan? last sunday juga ada kawan dekat cambridge datang... hehhe, thanks loads mate for making time and effort to singgah umah ku yg takde wallpaper mcm umah nko tidak seberapa itu. nanti dtg lagi tau.

pahtu, one of my best buddy getting married one week after this weekend. My mom plak dtg and we need to shoot to south and lepak2 sana + pegi kenurik.. yey.. this coming weekend mcm nak gi short gateaway.. kat mana nak gi eak?

*abstract aku tak siap lagi neh uwaaaaaaaaaaaaaa. ok titik.