Saturday, 24 April 2010

Beauty Sleep


Wajah baru DD's bedroom

takle baru mana ponn..
tukar katil jer.. haha.. mmg ada plan nak wall paint
decorate sgala.. huh, cite2 harusla berderet2 list dia
tp, tak sempat lagi nak buat.. huhu

as for now
dah lega sikit mommy
bila si Damia taklagi meraung malam2 buta
ketuk bilik mommy..
dah jadi mcm routine plak
asal kol 4-5am akan bangun
n larik gi bilik mommy..
ktuk2 ala2 nak pecah pintu.. horror ok!
apa ntah yg dia takut.
awal2 dulu mcm dia ok tidur separate..
danial pun ada, teman dia tidur..
nanti2 bila dah besar sikit, mcm mana tu..
dia sah2 kene tidor sorang.. sbb
danial akan share dengan adam

isk.. harap2 tak melarat la pangai
penakut mcm daddy dia tuuu... hehe

*********

so, when she really insist to have that bunk bed
we all decide to give it a try
of course la dia nak yg fancy2
haku beli jer yang mcm ni
satu, the frame looks very firm
another things is upper bed is quite high
compare to other design of bunk bed
heheh...aku la yg sebenarnya cluster fobic..
bila upper level tu tinggi sikit, ruang pun banyak
takyah nak drill utk wall mount lg skali utk tv dorang
bilik pun will look lighter and bright... setuju?



dulu2 dorang tido dekat starter bed ni jer..
sorang satu...
tp, tetap bertekak jugak..
tp at least, they have their own territory..



so.. now they have this bunk bed..
anak dara aku nak tidor kat atas..
and definitely Danial have all privileges
spaces, 2cm distance of tv watching (wpun dah juta kali aku warning)
and easy access to toilet
read: denden/abam is frequent wee'er


sekian laporan katil utk ujung minggu!

7 comments:

rina said...

cantiknya bilik... bagus betul nak doang selimut.

maya amir said...

ohhww...betul2 lena di katil baru:)

S.u.F.e.e said...

rina:

selimut? tak tahan lama tu.. saje je bergaya nak amek gamba
hehehe... meka pun bukan manusia yang suka selimut hahaha

maya amir:

tu la, harap2 kelenaan tu berkekalan. sbb kalo nangis2 lagi, mommy dia lak yang akan nangiss hehe

zue said...

sufee, kalau aku letak tv camtu utk amin, alamat sampai subuh pun masih dok layan cartoon network.. hehe..

DrSinga said...

tv depan mata yang best tu!!!
antie pun takde tv kat katil tau Daniel!!
salam..
:)

S.u.F.e.e said...

zue:

tv tu takde astro axcess, tv cap tesco barhill.. hahahah.. hanya utk dvd tu pun utk time weekend ahahaha.. kalu ado astro, dah lama mommy die angkat letak dlm bilik

DrSinga

Hi... tv tu sebenarnya rasuah utk behave kalo time2 org dtg umah. si twins ni kdg2 overrrrr friendly .. hehe

mJ said...

cantiknyer bilik your kiddos....sgt ceria! emmm...i wonder how my kiddos's room looks like, heheheh tak sedar diri takde anak lagi