Saturday, 3 April 2010

Cococrunch

Damia oh Damia..


kadang mommy ni sakit jantung
esp kalu dia simply talk to anyone
yes.. she's a bit 'over-friendly'
sometimes that's gonna be lighthearted
and sometimes it's scared me n hubby
scary sbb.. takut she simply say something..
something that is very honest and straight to the point!!!

td, saje bawak asyhkar2 jalan2 dekat MidValley
tgh jalan2, ada Clinique promo dkt ground floor
sbg ibu yang murah hati and agak mudah terpedaya
maka haruslah singgah di booth2 mereka
utk memberi sokongan la katakan...
mak ni mmg supportive orangnya..
dengan harapan dpt la sample kit or free gift
haha MUKA tak malu..

no,no.. actually
because ada hydration moisturizer baru
ala yg kaler pink tu, tgk gamba mcm best jer
so just nak get some informations
dulu2 mak pnah pakai clinique...
dah lama dah stop, tak pakai
so nak keep myself update =)
err... buleh terima reason kenapa stop tu tak?

so,
sepanjang2 beautician tu dok menasihati aku..
si damia ni, tak benti2 bercakap... adooooyaiii...
antara ayat2 yang takbleh blah
atau buat drop my water face are


"mommy... why u want to buy this, u got a lot of these stuff at home.."
aku dah senyum2 kelat, cover malu... uish, abeh resia haku, hahahah

"mommy, do you want to try that?can I try on it as well.."

"mommy... why you need this creme, ooh I almost forgot, your skin got lot of spot huh..."
ooh anak aku... kalo org lain confirm aku dah sumpah jadi foundation!

"mommy, you better be quiet, and close your eyes, let her put that creme first"
hishh.... time ni, beautician tu dok sapu2 la kan kat muka haku. aku haruslah berpura2 berminat and cakap banyak2... kata nak dpt product pree.. buleh dia suruh aku senyap....

"mommy,can I wear that dress..."
sambil tunjuk kat baju pekerja2 clinique yang ala2 misi tu... ch


Beautician tu pun mcm asyik tergelak jer. aku dlm hati tak benti doa, jangan laaa dia comment muka si beautician yang tak berapa nak clear tu.. *ampun yer

and at last, bila beautician tu tanya sama dia nak pakai that creme or not.. dengan confident dia jawab...

"no, no.. my skin is already pretty and nice..."
"ohh.. that's so true.. what creme that u used.."
"no,no... I eat COCOCRUNCH a lot, that's why my skin is gloomy and nice...."
sambil senyum2 bangaa.....
"?????............"


apa?ingat berkhasiat sangat ke cococrunch tu, heloo...


tocheh...



6 comments:

naza said...

comei lerr si damia ni..dh la putih gebu cm zizie ezzete..geram aunty!!!cop jd menantu lerr..senang celebrate bday sama2..hehe..

KV said...

haha....mmg bijak sungguh dia!

cik jijah said...

hahahahah!!! ahkak pun nak try lah kokokranch tuh!!! LOL

shuhada said...

salam..

hahahaha...hambik ko beautician tu....so mesti lepas tu berlari dia pi kedai cari cococrunch mcm damia makan...hahahahahahahaha...

mimi said...

Alahai anak bijak sorang ni... tap bagus ler.. dia tolong ingatkan mommy dia tuh... ngeh ngeh ngeh

II riEnAsHaM II said...

naka la anok mung ni ti... doh la comey lote...