Wednesday, 28 April 2010

Ini adalah entry yg panjang dan bosan

mode:hot
mood:adalah sangat swing...

harap2 cepatla reda..
tak bole nak hangin kapla lama2
nanti tanda2 penuaan mak makin jelas
nanti kedut2 di muka mak makin rancak..
nanti pori2 muka ai bercambah

huh..tp memang aku sakit hati
uh.. perkara pertama..
nak pandang muka dia pon malassss..
sakit jiwa okkkk..cepatla sampaiiii
harap dia yang baru lebih mendamaikan
tidak menyesakkan kepala
tidak mencabar kesabaran aku yg tak seberapa ni
hilang la gojes ai kalo marah2

perkara kedua: nak meraikan sesuatu with hubby n kids
bermula dr rumah mood dah berkecai.. sbb perkara pertama
(ke sebab nak masuk cycle runtuhnya ketebalan uterus?)
so, semua kelua and setelah fikir, nak makan nandos, sampai di nandos
bila kita ckp nak tempat yg agak isolate sikit
(yer la anak2 aku ni gila glamer, susah nak kawal
kalo ketiga2 ada skali-synergistic effect!)
mamat nandos ni dgn kereknya
jawab dengan jwpn yg amatla tak sedap didengar
(ke sbb aku yg mmg dah swing)
maka oleh kerana hati aku dah mmg hot, jadilah smakin hot
maka terus aku ajak hubby blah gitu jer~ jgn ikut contoh ini
ingat org nak demand dok isolate sbb 'high class' ke?
karang anak2 aku dok memekak..
customer korang jgak yang terganggu..
maka maki hamun la mereka dlm hati...

perkara ketiga: tak jadi nandos, masuk BAYOU..
huh.. juga customer service yg amat fail
sbb.. bila tanya yg mana satu makanan best..
what can u recommend me.. (dengan nada normal ye puan2)
boleh dia jawab.. "akak tengokla...dekat menu tu"
heloooooooooo......
pada aku, ada cara yg lebih sopan.. contohnya
kalo dh zero knowledge sgt about menu2 tu, maka jawabla..
well.. everyone have got a different taste..
what I would suggest... bla bla bla... goreng jer la mcm ko tere
(bantaila 2-3 menu, bukan aku tau pun kalo ko tipu)
or at least, put la signature menu..
takkan nak expect customer kaji senirik
aku bukan iron cheff!
bagi satu ingredient pun dah buleh create 3-4 course meal
dalam masa satu jam lak tu
the fact that aku ty nak makan apa,
sah2 la aku tak penah makan kat situ
(agak2 aar wehh.. itu basic human knowledge yg sgt fudamental tuu)
itu belum restaurant yang hire foreign worker
yang sorang ckp ayam, sorang ckp itik..
macam nak tampar je diri senirik sbb gatal gi makan situ
hubby suruh masak, aku tergedik2 nak makan luar
celebrate la konon.. cehh padan muka aku yg skrg ni meroyan

ok.. nak best lagi?
wpun dorang tak ty (which normally for that kind of menu org akan ty)
hubby aku ckp la.. the steak I want it well done..
skali sampai... nkooooooooo...
TERBAKAR.. rentung ok. dengan fish2 fillet aku terbakar..
what the? presentation aje dah gila fail..
the taste of food? u should evaluate yourself lah
tgkla intro aku mcm mana, agak2 mcm mana la rs dia
restaurant tu patut tukar nama
RENTUNG.. bukan BAYOU (or if im not mistaken, the meaning is paya)
or they should used PAYAU..
or... ntah, maybe nasib aku jer kot nak terkene rs yang mcm tu
maybe other people got a better taste or experience kat situ

tang customer service tu yg buat aku menyirap (mcm la aku bagus sangat)
tapi aku tak keje situ.. itu keje dorang.. dibayar utk malayan customer politely..
kata ada service charge.. (service charge 30% pun org tak bising la kalo satisfied)

at last, nak panggil minta bill pun malas
sebelum tu ada mintak extra dinner plate
maklum la anak ramai tp tak sedar diri nak makan gak kat luar
(eh, aku byr tau, tak makan free) and nak2 hari ni,
mmg mood amuk hehehe.. oo yea
lepas mintak extra plate pun semua org pekak
sorang2 yang aku dok pesan
semua hilang ingatan agaknya, satu pun tak dtg..
mcm la customer ramai sgt, padahal 2 -3 meja jer ada org
(ko tu ngok, dah tau tak ramai manusia, lagi nak try gi makan situ)
eh.. org tak ramai la privacy,kan?ok tak kelaka

so, suruh di damia yang mintak bill
ko tahu la anak aku volume suara bak speaker..
dengan vangga nya bertanya

"can I have a beer.........."

aku n hubby... what???

it's a bill.... not a beer........ adehla..

5 comments:

mJ said...

hahahaha kelakar tahap gaban anak you...padan muka waiter tu kalo dengar...

giler lembap restoran tu punyer service! apppaaaa daaa...emo lak i ni hehe

S.u.F.e.e said...

mJ

thanks for drop by.. memang, ai dah la tgh emotional imbalance. sikit jer silap dorang, abis la aku meroyan

hubby pun mcm dah signal2 takut aku laser lebih2.. hahahhaha

Anonymous said...

Yes, that place is suck.. I penah try once.. And now, NEVER..

Btw i'm ur silent reader.. First2 ayat terus nak marah.. Bukan nya nak kenal kan diri.. Hehe.. Eh, hi CikWanKembang.. ;)

Peace..

-Wati-

Mimi said...

Rasenyer ko patut bubuh gambo so called well done steak tuh... Apa punya service tahap lembab daaa... sesabar2 orang pun ada gak hadnya yer tak?... Damia... damia... kelakar la cik mek molek sorang ni...

zue said...

haha... damia ni cute jer...