Monday, 31 May 2010

Adam and Mini Kitchen


Btol la org kata, apa2 yg kite buat time preggy..
mmg akan effect pada anak dalam perut.

Aku dah ada satu finding. Si Adam. Sangat sukaaaaaaaaa masak2.
Sebabnya time preggy kat dia dulu lah aku start masak secara exclusive.
(hrmphhh.. org len kawen2 jer terus masak tak kecoh pun haha)
no..no, it's about me. myself. time preggy kat si twin dulu.. manjang nak makan kedai jer..
bila time second pregnancy, gila nak masak plak. dah la kat UK time tu.
abis la semua recipe aku belasah. tak jadi, try lagi. dan lagi. dan lagi
sapa yang jadi sensory panel? mesti la hubby aku wakakakkaa..
sedap tak sedap, kene telan, yer la tanak mbazir, raw mats kan mahal..
tepung ubi, tepung beras bagai.. kat sana mahal nak mati. hiks..
maka sila la telan...

so, berbalik citer kat si dadam ni... suka sggh dia masak.
damia pun suka jugak, tp priority dia lain2, tgk masa and ketika.
kalo si dadam ni.. mmg dalam satu hari tu akan ada slot dia akan
ngangkut kuali periuk besen mommy utk letak depan tv, and masak!!
mommy pun risau jugak. takut membesar dengan 'interest' yg tidak bersesuaian
dengan jantina.. ish.. nauzubillah.
yg takutnya lagi, any accident in the kitchen.. yer aaar...mcm2..
pisau, cili, api, gunting... isk..
kalo mommy start masak, mmg confirm adam akan minta nak dukung.
nak tolong2 letak garam gula. huhuhuhuuh...
at last mommy and daddy decide to buy mini kitchen

so, I hope this mini kitchen will be the solution..
at least tak risau dia dok terus mengacau kat kitchen.. bhy..
risau sbb dulu damia penah kene finger burned dekat hot plate, horror ok!
lagipun, boleh kakak dia pun main sama... hahah... mcm terbalik kan..


so, we get this for dadam ... the DUKTIG from IKEA

tapi, bila tgk display unit, upper level mcm tak berapa nak sesuai..
esp kalo ramai2 dok bertenggek kat situ, oven door tu mcm ada tendercy nak kene kepala
so, decide to buy only the lower part.. before ada kecederaan2 susulan..
plus, save sikit duit haku.. jimat RM1++ tuuu... hehehe


being a shopaholic mommy, harusla ianya dilengkapi dengan lain2 periuk belanga, ye dak..
supaya dia tak kacau barang2 mommy lagi.. ye ke? (mcm mommy jer yang lebih2...)
set ni pon, mommy jugak yang tergedik2 nak beli.. hahaha.. dengan harapan,
buleh la bende tu bertahan sampai musim2 buat biskut raya... wakakakkaka...
aku harap takde yang muntah darah lepas ni...

penah beli mini kitchen from toy'r'us, material dia plastic, so.. agak ringan and easily terbalik tertonggeng sbb ringan. lama2 damia boring and bende tu tinggalkan jer dekat UK. hehe. Lepas beli ni... si dadam pun sibuk sama nak fix the item. huh.. melambatkan keje lagi ada la. dah siap pasang... malam tu, mommy ajak tido, tak layannnnnn... kol 12pm baru nak naik tido.. time tu mommy dah tertidur2 dulu.. hehehe..




sungguh2 la dia masak. siap basuh2 periuk ok lepas masak...

harap2 dadam dah besar nanti, rajin la tolong2 mommy... aminnn...


Ooo yea, sbnrnya nak share pasal tudung sitikhadijah ni. asal beli utk my mom yang nak gi umrah. penah gak aar keluar dekat paper. paper apa aku tak ingat, dekat majalah pun penah ada. so bila pegi kedai dia, try senirik...selesa sangat tau. hehe. tak pasal2 je aku beli jugak utk diri aku. telekung utk nak semayang raya ok. hahahah... (abeh beli baju buleh plak monthly kan...kan....)


so, inilah rupa dia... selesa sgt :)




so, raya kali ni nampaknya sepersalinan la mak huhahuhauhauhaua....


p/s:err...mudah2han ibadat puasa pun diterima la kan... insyaAllah... mari abiskan ganti posa dulu yer


tocheh


Monday, 24 May 2010

Berita SEDIH lagi sensasi


hehehe..
tajuk tanak kalah!!


tensi nieee... ingat tak citer pasal this crocs???


mak pakai sekali jer nyahhh... tak sampai 6 jam
kaki mak melecet.. tahap2 rela berkaki ayam ok!
yer.. mak mmg lupa diri
lupa pada fizikal kaki sendirik
tak padan kaki gemuk gedebab tp ada hati
nak langsing2 guna wedges.. huk2..

mak nak kene let go, that crocs..
takkan mak nak suruh damia pakaiiii...
original price is RM188.90, size 6
sapa nak beli email la mak.. sufee.suhara@gmail.com
mak kasik harga SPECIAL...
sungguh ni, mak tak tipu




Tocheh..

***ps utk CP: bukan ai tanak pakai yer.. kaki ai yang manje heheheh

Tuesday, 18 May 2010

Yasmin

*pic is googled

been on this medication for about 2 years, so far so good. dekat UK this pill is free.. read it: it's for FREE (even for 24 months after delivery-kene dok UK la tapi). If we prescribed it early on, we may have extra stocks tips ngelat kalo nak amek extra sikit

the pill itself is very good, or at least suitable for me. The benefit is widely known or have a bold highlight on skincare and body weight.. err... kononnya will not have any pimples outbreak (scary gila ok-cukup2 la dengan apa yang dah sedia ada kat muka) or will put on weight bila makan. so far the pill is OK for me. cuma, first few month consuming it, I got a mild migraine, but midwife said that is pretty normal for the body reaction. so, mmg aku cont la sampai la ni.

but, as for now.. me considering switching to something else, an injection maybe? sebab..

first,
here the pill is available in almost big2 pharmacy (Guardian, Watson and the cheapest is in Caring Phar) and with a Malaysian business minded, there will be a huge price range. normally we can get it for rm45 (that's the lowest I've ever bought - unless u kenal any supplier, mmg buleh deal with its price, esp kalo beli selori), sampaiiii lah RM59 (go to guardian pharmacy at sunway pyramid and u will get that dem expensive price!). read: their price is sooo not consistent. why is it happen? bukan this kinda of thing should be monitored ke? ubat2tan kan barang2 terkawal.. lain la kalo ko nak beli tongkat ali or kacip fatimah or kinda of medicine yang tepi2 jalan tu.. suka hati jer nak ketuk customer...

second,
its availability. maybe aku je kot yang nasib malang. esp kalo terlupa nak renew stock. we do make mistake la kan.. terlupa nak top up the pill, bla bla. one thing is that, if I want to buy yasmin in presinct 8, putrajaya (which is the most convenience and nearest place for me to go), the pharmacist MESTI tak ada. cuti la, keluar rehat la (that time was around 3pm), balik awal la.. amek EL laaaaaaaaa... and yet yasmin itself kononnya hanya buleh di beli BILA KALA pharmacist tu ada. masak aa weh. apa fungsi pharmacy counter, kalo manjangggg nak tutup or tak available? setakat ni, mmg dah lebih aa 5 kali aku kene. kalau ada limitation utk bukak that counter, can u pls specify what is the right time THAT IS MEET THEIR CONVENIENCE utk customer datang mengadap? seolah2 ubat tu dpt free je plak buleh tak kalo sedikit sebanyak improvise system supaya customer tak maki tak menyusahkan customer?? argh... so typical

*sebenarnya aku pun tatau nak marah sapa, the pharmacist, the co-workers that is less responsible or yasmin pill itself!

nak best lagi, kalo budak2 guardian yang ada keje kat situ (yang haku terkene selalu la) mesti lepas aku tercongok dekat 10 mins baru nak tanya2, sibuk sangat kah?aku tgk dok gelak2 sama senirik jer menunggu rak. takut rak terbalik ke apa? public relation adalah sangat FAIL. ke rasa sweet bila dok bergelak ketawa kat celah2 rak tu? ahh... mannersss pls!!

ok, I admit and respect la kan, mmg certain drug will only available with certain prescription.. tapi yang aku pelik bila beli yasmin (iaitu ketika yang pharmacy ada) takde plak dia amek nama (at least jot down certain details). apa lagi untuk beri simple guidelines utk guna that ubat. mcm takleh terima plak aku concept ni. Nak2 plak, pnah plak aku pegi lain outlet, dapat lak aku beli yasmin tu... time tu tak nampak plak pharmacist nya. dah la, tak banyak kerenah bagai.. ke agaknya muka haku ni yang tak pleasant sampai org pun naik nyampah.. wallahua'llam .(tapi aku customer, sekeji mana pun aku, aku yang byr duit kat dia, bukan terhegeh2 nak mintak duit dia or any discount!)

so? as my penutup... maybe I'll make an appointment to see my gynae, Dr Hamed Arsyad, tanak pill dah... buat tambah dosa aku jer.


Monday, 17 May 2010

Rasa


saya ni perasa orangnya..

apatah lagi dulu2 mcm baikkkkk sangat ngan kita
yang penting persahabatan yang dihulurkan.. nampak ikhlas..

tapi..

skrg ni, mcm dah lain benar.. jauhhhhh jer rsnya..
naluri hati (which is tatau buleh pakai ke tak) plak asyik fikir bukan2..
takper la, tanak fikir bukan2..
berdiam diri mungkin lebih baik..

biarlah masa yang menentukan..
mungkin hak dia juga untuk terus jauhhh..
and will have his/her own concrete reasons..

ke hanya mainan rasa?



suker....sukerrr...sukeerrrrr...


last weekend, twins follow grandparents ke Penang.. fuhh, sunyi gila umah aku. first time ever let them independently follow granparents travelling masakla toknenek dorang ngan kerenah2 cucu. dadam tak ikut aar, mana leh... nanti mommy lonely sangat la plak.

bila rindu, mula la godek2 gamba dorang... huhuhu..
mommy miss u both loads...*tskk


dalam pada boring2 tu.. harusla manfaatkan masa sehabis baik.. bila lagi nak berjalan2 dengan dadam.. so, last weekend juger la mommy and daddy feeling2 anak baru sowang jalan2 keluar peacefully, not much disturbance or riot wahahah... to where? somewhere in PJ jer. kejam kah istilah itu? tp seyes, rindu oooo...

tertanya2, makan apakah dorang, kenyang ke... dah mandi ke, brush teeth dah ke, makan senirik ke macam mana... tak tenangggg ok! bukan ape, sbb tahu dorang normally dengan granparents neh amatlah susah nak control and pahtu plak, demanding gila. maklum la... dengan parent senirik mmg takleh la nak grumpy2 sangat, sia2 lah mommy and daddy training suara ala2 speaker, ye dak? tak kasik can okkaayyy... so, dadam peacefully start his weekend without abam n kakak... nampakla jugak dia lonely.. tadak membe nak bertekak kottt..

*boringgg jer muka dia...

*singgah MPH carik few books utk dorang, USBorne ada sale.. menarek jugak la


so, hasil jalan2.. mommy jumpa wedges idaman kalbu, mmg susah nak jumpa (as for me la kan).. certain outlet (Bangsar village, tropicana and OU) jer yang takat ni ada this stock. pahtu plak, size haku punyer la susah nak jumpa.. luckily I found it at OU.. whahaa... puas hati aku.. before this crocs wedges takde yang berkenan di hati walau aku tergedik2 nak pakai wedges...


ni la rupa sebenar... wedges yang haku suka tu..
(ada 3 colors, black, dark brown and gold)
and this time only gold color available in 6.. rembat jer la

harap2 best la pakai... and tidak bersifat sementara... ngeh ngeh ngeh


ok.. ni kasik can ai punya engineer tgh check status...

muka puas hati dpt godek2 wedges mommy...




sekian laporan dari saya... tocheh!



Wednesday, 12 May 2010

My wishlist..listsss...

hrmm... dulu2 saya ada fav tailor saya.. tp, di atas sebab2 yang teknikal, saya dah tak cont dengan tailor tu lagi. MIL pun ade her fav tailor, tp nampak cara tailor tu mcm berzaman2 baru dpt siap, tak jadi aku nak try kat situ. lagipun, susah sikit sbb my size is not standard, I mean utk beli baju ready-made tu ammmmatla susah sbb kene alter sana sini.

So, esok I will be introduced to this one new tailor. harap2 masih belom terlambat la nak gi try2 tailor baru.. persiapan utk raya (hehehe... mak adalah agak poyo dlm hal2 ini) neh. so.. since this is a trial, mak nak kene kasik kain yg biaser2 jer. yeah... I've cotton this time.. first taim ni tawww.. mak nak jahit baju cotton. dedulu penah ada baju cotton.. zaman2 tu is when I was in standard 3, huhuhuh... lama gila tu. now, trend cotton is back. org len dah basi2 makai, haku baru nak terhegeh2 nak try. maklumla dah lama la stop wat baju kenkurun ni.. 2007 start pegnen.. pahtu jauh di rantauuu..

tapi.. ada yang lebih critical utk difikirkan.. hehehe

mak rs mcm nak reward diri senirik neh.. lama dah dok usha2 enbeg...usha online, usha secara life telecast... hrmmm.. bila sampai nak wat payment.. mcm ada reluctant (sudah insaf kah aku). harap2 diri ini dapat berbelanja dengan lebih berhemah. err... tapi itu mcm adiah hari ibu.. hehehhehekkkk... (s0, tak jadi utk aku rs bersalah) and hadiah haruslah...

1. satu drpd daddy- daddy yang kasik
2. satu lagi plak, haruslah mommy yang rewardkan..

tp.. masalahnya, purse pun dah koyak.. (sy yang tatau jaga benarnya). so, layakkah saya utk dpt 3 adiah skali gus kali ni? *wink2*. ok2, meh nak tolong jawab.. memandangkan saya tidak mpunyai mesin cop duit dirumah atau di ofis atau di mana shj yg sy terjangkau, maka, saya akan survey2 dulu... until I've got really good bargain.. ai pomis.. ai pomiss...

so, sblm tu, marilah sama2 membuat persiapan mental dengan saya. bantu saya buat pilihan, marila berangan bersama2... ok, antara dua ini, mana yang layak mendampingi diri ini terlebih dulu? (matching kah dengan bakal baju2 raya aiii..) ai suka dua2 nya nyah... dua2 akan ada function dia yg tersendiri.. (sila siram muka ai skrg, biar sedar diri sikit)


nak tengok??jomm....

first choice mak kali ini... lagi2 poppy..lagi2 poppy.. heheheh...
(yer la poppy ritu tak jadi beli sbb kecik...ni mcm spaces sikit)




ni plak, my second choice......
(suka...suka...sukaaaaaa... *joget2*)

and wallet pun need replacement jugak [I hope I can differentiate the needs and wants ;)]. ok, meh kite tengok pilihan jiwa raga aiii utk wallet..


itam??

ke cream?? (cream ke brownish ni)



cantek kan? okeh.. nak tido dah.. abis dah sessi berangan ai..
(angan2 harusla dikongsi bersama, ye dak?)





Monday, 10 May 2010

Mode: Bosan tahap royal doulton...

Tgh tgg oven aku keringkan glassware
bosan gila x bwk lappy... iPod pon jadilah
dah la lapar dah ni..

Pasni terus nk cont analysis.... Ho ho ho
nyesal la plak aku decide nk buat terus rini
kalo wat esok pon ok gak bnarnya

tp laparrrrrr
agak2 mesti laaaagi best kalo dpt mkn
dlm wedgewood night and day hihihihih
(ttiba jer nyesal x beli ritu)
dah la murah amattttttt time tu
adeh...

Simple and yet memorable..


kali ni nak tepek gamba2 permata hati saya. sok2, bila dah besau.. harap2 dorang dpt tgk and tahu yang mommy dia wpun kadang2nya sangat garang sayanggggg sgt kat dorang... tak kire la..

walau sorang ni adalah sangat otai.. nak senduk kakak abam dia..selamberrrr shj ok!

walau satu2nya gegirl mak ni.. sangattttt la kureng berminat dengan skirt/gown bagai.. namun sifat2 suka jahanamkan make-up2 mommy yang tak berapa nak ada tu alhamdulillah wujud dengan tegarnya.. err.. kirenya ada la lagi ciri2 nak melawa.. tak mcm mommy dia yg selekeh.

kadang2 bangun pagi ajak mommy pegi umrah...
(as if umrah tu buleh naik train 25mins dah sampai)


Si abam plak...


ammmmmat la suka akan electronic2 gadget.. tak makan minum pun takpe asal buleh pegang iphone or ipod... nak suruh makan, haaa..tgg suara mommy dulu... baru nak ada tindakbalas... kalo tak.. nak bcakap dgn dia time tu... sama jer la kalo ckp sorang2.. kadang susah nak percaya dorang ni twins... twins with two different personalities...


and this lil' one.. mmg ada combination of pangai abam and kakak dia...

hehehe... operasi mencederakan pokok2 di rumah nenek...


macam2 pangai....

TAPI...

bila dorang takde, sunyiiiii sangat hidup mommy.... alhamdulillah...
I completely appreciate and blessed with the life that I have now..



So...



di mana kami weekend itu hari??
(helehh.. kecoh la minah ni..keje tak siap2!)

here we are.... Nando's! Lama tak makan dekat Nando's...
err maafkanlah kejakunan mak ni yea..jakun okayyy dgn menu2 baru dia.. haha
*sila tampar sekarang kalu nyampah...


I'm considering this as for mother's day bash :). suka la.. lama gila dah tak makan situ (ritu nak makan, tp tak jadi). Last skali makan Nando's is dekat Bayswater, in few years back...2008!! sebab tu la agak kejakunan sikit haku dengan menu2 dia! wooot.... wooootttttttt....

Haritu, lepas pegi gymboree Adam and art class for Danial n Damia.. harusla singgah makan utk aktiviti selepasnya... yer la... masing2 penat beraktiviti, harusla santap.


ok, ni sedikit sedutan dekat gymboree adam..
hrmm.. thinking of switching to tumble tots..need to get few more info :(
tp tak nyempat2 lagih...


Sebelum sampai ke tempat nak santap.. perjalanannya amat la berliku2.. esp kalo tersalah decision nak bawak stroller mana...

ni la keje2 anak2 haku kalo tak bawak cik merah, stroller kurus keding inilah yg akan menjadi mangsa... mangsa terlebih muatan...

kalo ada cik merah ni, semua mak longgok kat situ jer hehehhehe.... senang


Berbalik pada citer makang, yang bestnya skrg, Nando's ada satu menu (lupa la plak nama dia) which is so complete for my kiddies.. lengkap with their common menu eaten at home.. senang la sikit kije aku. kalo tak sorang nak tu, sorang nak ni.. pastu seatie plak right in front of playground.. hehehe.. maka pekak la mereka2 sekeliling dengan frequency2 anak2 mak..

lepas dah kenyang sebelum balik.. I got warm kisses from my lil' one, Dadam.... (yes, he's sooo attached to me compare to twins...)


and that is a closing for my mommy's day....
thanks to beloved hubby and Danial, Damia and Adam...


Saturday, 8 May 2010

Roses for Me..

This year is my 5th year as a mommy

and this year, I got this from kakak and abam...
they put it on my lappy..tq darlings!!


Thursday, 6 May 2010

Dulu suka sikit2 jer

hari ni, haku berjaya sampai ke satu boutique...

yakni boutique tudunnnnn.. hehehhe... baru first time ni... nak try this new brand.... *wink* tima kaseh utk cik Camelia Melawati kita (cey.. promote sikit) for her nonstop support.. ngeh ngeh ngeh.. pahtu pulak, org laki takleh masuk... maka tiadalah nasihat2 percuma dari suami aku yg tersayang.... (sapa yer yg punya idea tuuu?rs nak kasik voucher jer)

pegi ngan MIL.... dia pun aku hasut beli jugak even FIL aku tak suka sgt dia pakai hasil dr nasihat aku yang kata... takper, utk gi umrah nanti... takpun utk time2 nak keluar tanpa ayah... seeeee?? supportive kan anak hantu gojes kulit muka kering menantu tunggal dia ni??? maka perjuangan kami tadi berjaya dpt 6 setem..

dulu2, sblm cuba tudung awning ni, mcm2 aku dok fikir.. takut la muka gajah ni jadi makin gedang kannn. so, first time beli.. mmg beli dari ariani. Terus suka dengan cutting dia.. option pun banyak, tinggal lagi, bila dah banyak kali dok ulang beli tu... mula la rs mcm mahal sikit (wpn kalo dah berkenan, pejam mata and beli jer..pahtu balik umah sembunyik2 dulu hehe) . Pahtu, bila pegi pasar malam nak beli nasik lemak ishak (ajan, ko ingat lagi nasik lemak ishak tu tak?ada lgi ko tahu) tgk yg jual kat pasar2 malam punnnn ada jugak yg designnya adalah lebih kurang..

I dont know about the materials in detail la kan cuma, penah la juga rembat a few from pasar malam and the price lot more cheaper.. (yer la tadak aircond, tadak fitting room) hehehe CUMA, dalam 10 aku beli, ada la 2-3 yang aku suka sgt and kene dengan bentuk muka (maklum la mukanyer pun size2 talam, bulat!) pahtu, mmg yg sedap tu, mmg best gila la pakai... tp yang tak sedap yang berlambak2, mula la rasa tak best.. sbb, dkt pasar malam, nak tukar2 susah.. bukan selalu pegi pun... pahtu, nak carik2 gerai yang sama (kadang seller nyer lain, yg last week tak dtg sbb demam hehe) sudahnya aku amek jalan mudah, pegi balik arianni... munawarrah tak penah cuba.. tatau mana plak kedai dia..


nak tgk koleksi tudung awning aku? *sapa2 yang nyampah takyah tgk ek*

ni tinggal yang best2 jer dah, yang tak best ritu banyak dah kasik org...
yer yer je aku ni, org lain ada selori tak kecoh pun...


DAN... skrg ni lagi best (tahap2 kembang idung!) sbb, buleh dpt tudung2 sebegitu, dgn harga yang lebih rendah and lagi best awning dia... haha.. pahtu ada mcm2 jugak la pesyen dia...

rembatan pertama.. tunjuk yg aku punya jer la..
sapa yang nak tgk, boleh pegi website dia


tapi, ariani tu takde la aku nak bakar terus (CP, jika berminat buleh ping ai yea!tak sabar mau kongsi sama kamu)... hahaha akan ku teruskan pemakaiannya... lagipun takla banyak sangat koleksinya... (isk.. ni yg kene tambah lagi ni..)

okkkaaaayyyy... wpun muka berkarat2 sikit, ttp tak kira, esok aku dah nak pakai gak tudung lawa ittew!!

tochehh



Wednesday, 5 May 2010

Muka berbulu

saya nak kembalikan kulit saya kembali...
dpt balik cam dulu pun ok lah..
takdelah nak kata kulit dulu tu lawa, tp kalo nak banding skrg...
huwaaaaaaaaaaaa



ok

saya adalah sangat menyesal
sbb tergedik2 nak try new facial care
niat murni saya hanyalah untuk mengurangkan frackles
tidak bercadang pun nak bertukar terus dgn product lain
or nak jadi ala2 kulit rozi*ta che wan.. hehe
I still like Jurlique and my hydration lotion dari Clinique tu
combination tu dah mmg superb, utk kulit saya lah..
walau hajat hati nak try La Mer plak lepas ni

so, setelah gatal mencuba hanya 1 toner
maka kulit mak dah jadi sgt kering.. ooowhhhhhhh.... sgt physco!!
terukkkkk.... teruk sangat... rs mcm muka kene bom pun yer gak
takpa... pray for the best.. harap2 muka haku ok le sikit pas2 ni
*nangis dlm hati

skrg muka saya dah sama tahap dengan biscuit wheatmeal
menggerutu dan berbulu, menggelupas lagi huduh
tinggal lagi biskut org nak makan
muka saya org tgk org mesti rasa nak sepak
apa2 pun, alhamdulillah sbb mata n idung masih berfungsi
urghh... nape la gatal sgt aku nak try bende alah tu

sblm ni jika saya ingin mencari facial care
model2nya harusla model2 yang world recognized..
heheh.. tau la dh mmg asalnya kulit dorang dah chantek
tapi takpe la.. buleh feeling2 kulit cenggitu
bila basuh muka, pejam mata, feeling2 kulit ala model tu gitu
tp yg sgt obvious..saya ni particular jer lebih
tp disciplin adalah zero
hangat2 t*ik ayam jer (kesian la plak dkt ayam tu)..
semangat dlm 4 hari pertama, pastu mula la malas nak cont.
lagipun, kulit saya adalah sangat tidak makan saman
mmg berangan la nak merasa kulit ala2 kulit telor tu
(elok la, pastu tambah ngan pemalas plak)
so, padan muka siapa?

muka saya, frackles saje dah dekat sekawah
belum lagi T zone lah Z lah M lah yg mengeluarkan
banyak saturated fatty acid..yer, sbb dia sangat berminyak
minyak yg amat susah nak ilang...
haruslah component minyak2 tersebut mempunyai
ciri2 yang stable dan not easily oxidized
tak cukup dengan itu, bila kulit muka kering
(according to org Jurlique py analyze)
(org Biotherm ckp oily shj)
(org dermalogica, kata kulit aku mcm2 ada, so, aku nak percaya Jurlique)
so.. (sambung balik), bila kulit muka adalah kering
maka pores pun akan appear bagaikan dibaja2
pastu, aku rs mcm nak tikam diri sendiri
sbb kulit muka makin teruk nak banding dulu...
dulu yg memangnya dah teruk jugak la nak banding org lain
sob..sobbb...

dah la baru beli bedak baru!!!



tapi as for now lgsg takle nak letak powder
sbb akan menggelupas teruk.......bila nak dpt try ni

uwaaaaaaaaaaaaaaa!


tocheh!

Tuesday, 4 May 2010

Is it?


I was accused, it's really hard for me to ignore..

The CORE reminder here is that, no matter what you do, no matter what reasons, excuses u have it in your mind, it DOES not applied.. people will always interpret for what had happens.. for what have come out from your mouth, for what have you done. That's it.


One princip is applied here, which is.... you're given two options
1. When you choose to SILENT - whenever or whatever happens
2. When you choose to CLARIFY - no matter what had happens, you will be transparent, that is what u feel.. what's u looks like.. who are you.. and of course you want it to be interpret the way you want it to be, the way you hope that to be.. you want to be understand!

whenever you have the gut to explain, you have every single chance to explain, to clarify..and yet, you decide to SILENT.. that's corruption!

nobody deserves that pains.. nobody deserves that grief.. yes, you've explained it... but after you choose to be silent.. when you ready to clarify, you choose to hurt me..

Monday, 3 May 2010

Disney Atas Ais


Okeh, ini cerita lapuk. oleh kerana hari ni banyaaaaaak sgt masa, maka ku gunakan peluang dan kesempatan ini untuk mengupdate gamba2 Disney On Ice yang telah berjaya mengkopakkan duit para penjaga kerana agak last minute decide nak beli ticket. Plan nak pegi tu mmg dah lama, tp dok ding dong... nak beli seat mana la, seat ini berbaloi ke.. seat ni buleh nampak lubang idung ke idak, seat ni nampak gamba sebesar coins ke.. haihh.. last2 jadi juga last minute.. banyak ticket dah sold out yakni padan muka sbb dah tak banyak choice. All in all, okay la.. berbaloi la rasa.. sbb bebudak sangat enjoy, cuma agak terkilan sbb dorang2 ni, bila show was end, dorang cuma gi salam those yang duduk VIP seats jer :(.. sedey anak2 haku. Damia la paling marah sbb dia dok ulur tangan sikit nyer lama skali... zassssss.... blah gitu jer.

*Lenkali, beli VIP seats, jgn nak kecoh amek publisiti murahan dekat paper.. eh..tetiba. wak ala.. tiket aku beza sikit jer la oiii... dengan VIP seat tu hehehe..


Ok, quite amuse jugak la.. costume dia lawa gila. Committed sungguh. Memang real la characters tu, as seen at Disneyland Paris (lain tempat tatau sbb tak penah sampai.. teringin gila nak pegi Disneyland Hong Kong buleh haku shopping). Danial Damia excited gila, buleh kata dia hafal la semua nama2 character tuu..


Adam mula2 takut, tutup mata segala.. bunyi kuat sangat kot..

Bila these princess dah mula keluar, Damia la yang paling seronok.. err... pada aku la kannn....kannnn.... si Snow white jer mcm chantikkkk sikit, selebihnya mmg harapkan costume la.. no offences year... dekat Malaysia nak jadi artis kene ada package.. hehe.. kata princess..

agaknya yang tak berapa nak skills kot yang kene jadi princess.. yer aaar dorang ni banyak babai2 jer.. keluar pun penuh santunnn..




Lama-lama sikit, si Dadam pun dah boleh bukak mata... and berani nak tengok..

Ni plak, yang paling aku suka... smart gila.. skating skill mmg superb ok.. berangan bila laaaa buleh nak skate mcm tu.. yer, mmg buang tebiat!


LOok at this lil girl. seronok bukan main.. dia punya seronok mcm nak gitau semua org yang dia kenal semua charaters tuu.. biasa la anak aku, gila glamer... mcm la dia sorang yang kenal


Yang ni plak, hrmm.. hubby aku banyak gila snap gamba dia... apekahhhh??? kene bincang lebih sikit neh!

And thissss.... aku sukaaaaaaaaaaa!!! heheh... monyet gedik
pandai sungguh dia tiru gaya monyet


Ni plak Denden yang muka sipu2, sbb dah berjaya buat muka smemeh nak jugak toy pusing2 tu. Dulu dah beli, pahtu kali ni nak beli lagi.. haih abam ni..


Ok, tak larat nak tepek gamba banyak2. As the conclusion, show mereka sangat best. As for my opinion, they are all very committed and enjoy their work. Sungguh2 nampak dorang performed. Bukan la kire "dah kite bayar, kene la buat show betul2".. no,no.. what I mean is.. dorang punya susunan cerita, the story is clear (easy to understand esp for children) and the costumes was great and the most important thing is that, they are responsible to what they doing. bukan senang nak buat perfect show, tak berserabut ngan giliran keluar masuk. hehhe..

**yer la aku mana pnah tengok show2 yang seangkatan dengannya, Maafkan la di atas kejakunan mak ini yer.



tocheh!