Thursday, 6 May 2010

Dulu suka sikit2 jer

hari ni, haku berjaya sampai ke satu boutique...

yakni boutique tudunnnnn.. hehehhe... baru first time ni... nak try this new brand.... *wink* tima kaseh utk cik Camelia Melawati kita (cey.. promote sikit) for her nonstop support.. ngeh ngeh ngeh.. pahtu pulak, org laki takleh masuk... maka tiadalah nasihat2 percuma dari suami aku yg tersayang.... (sapa yer yg punya idea tuuu?rs nak kasik voucher jer)

pegi ngan MIL.... dia pun aku hasut beli jugak even FIL aku tak suka sgt dia pakai hasil dr nasihat aku yang kata... takper, utk gi umrah nanti... takpun utk time2 nak keluar tanpa ayah... seeeee?? supportive kan anak hantu gojes kulit muka kering menantu tunggal dia ni??? maka perjuangan kami tadi berjaya dpt 6 setem..

dulu2, sblm cuba tudung awning ni, mcm2 aku dok fikir.. takut la muka gajah ni jadi makin gedang kannn. so, first time beli.. mmg beli dari ariani. Terus suka dengan cutting dia.. option pun banyak, tinggal lagi, bila dah banyak kali dok ulang beli tu... mula la rs mcm mahal sikit (wpn kalo dah berkenan, pejam mata and beli jer..pahtu balik umah sembunyik2 dulu hehe) . Pahtu, bila pegi pasar malam nak beli nasik lemak ishak (ajan, ko ingat lagi nasik lemak ishak tu tak?ada lgi ko tahu) tgk yg jual kat pasar2 malam punnnn ada jugak yg designnya adalah lebih kurang..

I dont know about the materials in detail la kan cuma, penah la juga rembat a few from pasar malam and the price lot more cheaper.. (yer la tadak aircond, tadak fitting room) hehehe CUMA, dalam 10 aku beli, ada la 2-3 yang aku suka sgt and kene dengan bentuk muka (maklum la mukanyer pun size2 talam, bulat!) pahtu, mmg yg sedap tu, mmg best gila la pakai... tp yang tak sedap yang berlambak2, mula la rasa tak best.. sbb, dkt pasar malam, nak tukar2 susah.. bukan selalu pegi pun... pahtu, nak carik2 gerai yang sama (kadang seller nyer lain, yg last week tak dtg sbb demam hehe) sudahnya aku amek jalan mudah, pegi balik arianni... munawarrah tak penah cuba.. tatau mana plak kedai dia..


nak tgk koleksi tudung awning aku? *sapa2 yang nyampah takyah tgk ek*

ni tinggal yang best2 jer dah, yang tak best ritu banyak dah kasik org...
yer yer je aku ni, org lain ada selori tak kecoh pun...


DAN... skrg ni lagi best (tahap2 kembang idung!) sbb, buleh dpt tudung2 sebegitu, dgn harga yang lebih rendah and lagi best awning dia... haha.. pahtu ada mcm2 jugak la pesyen dia...

rembatan pertama.. tunjuk yg aku punya jer la..
sapa yang nak tgk, boleh pegi website dia


tapi, ariani tu takde la aku nak bakar terus (CP, jika berminat buleh ping ai yea!tak sabar mau kongsi sama kamu)... hahaha akan ku teruskan pemakaiannya... lagipun takla banyak sangat koleksinya... (isk.. ni yg kene tambah lagi ni..)

okkkaaaayyyy... wpun muka berkarat2 sikit, ttp tak kira, esok aku dah nak pakai gak tudung lawa ittew!!

tochehh



6 comments:

ieda said...

demo la dulu cemana rupanye kalu pakai tudung br tu..hehe..kalu cun melecun, akan dipertimbangkan..

bing jie said...

hoh...ada lagik? Tau fu fa campur ada lagik jugak x?hehehe...mek, aku nk try gak la tudung itteww... nak menaikkan lagik confident level aiii...hehehe

S.u.F.e.e said...

cp

akan ku dema nanti2 yer.. nantikan kemunculannya, samo jah dengan ariani..maksudnyo kalu aku demo skalipun, dokla jadi mcm muko rozita che wan hahahha

jan,

iyoo.. ado laie.. meh la oii

Camellia Melawatie said...

Aku baru baca ini post...bz bangat tak sempat catch up...hehehe syabas2..ada lak nama aku tu tp salah eja...sila check spelling yer kak!haha. nnti aku nak jenguk gak la ariani sbb tgk dlm paper sales sampai 70% biar betui..leh la beli buat basahan...haha siot je ayat

S.u.F.e.e said...

wahahahah...

ariani buat basahan tuu.. gila hebat.. okay aa tu,zahra yg aku punya dah jahanam aar awning dia. sayang tol. dah la yg peveret. silap teknik basuh kot, nak kene renew ni, buleh tambah setem!!

camellia said...

aku punya pun 4 rosak..hr tu gi htr repair, rm15 je satu. siap ada yg aku tukar colour awning lain.haha. tp ni tak gi ambik2 lagi..susah aaaa...jauh...huhu