Wednesday, 12 May 2010

My wishlist..listsss...

hrmm... dulu2 saya ada fav tailor saya.. tp, di atas sebab2 yang teknikal, saya dah tak cont dengan tailor tu lagi. MIL pun ade her fav tailor, tp nampak cara tailor tu mcm berzaman2 baru dpt siap, tak jadi aku nak try kat situ. lagipun, susah sikit sbb my size is not standard, I mean utk beli baju ready-made tu ammmmatla susah sbb kene alter sana sini.

So, esok I will be introduced to this one new tailor. harap2 masih belom terlambat la nak gi try2 tailor baru.. persiapan utk raya (hehehe... mak adalah agak poyo dlm hal2 ini) neh. so.. since this is a trial, mak nak kene kasik kain yg biaser2 jer. yeah... I've cotton this time.. first taim ni tawww.. mak nak jahit baju cotton. dedulu penah ada baju cotton.. zaman2 tu is when I was in standard 3, huhuhuh... lama gila tu. now, trend cotton is back. org len dah basi2 makai, haku baru nak terhegeh2 nak try. maklumla dah lama la stop wat baju kenkurun ni.. 2007 start pegnen.. pahtu jauh di rantauuu..

tapi.. ada yang lebih critical utk difikirkan.. hehehe

mak rs mcm nak reward diri senirik neh.. lama dah dok usha2 enbeg...usha online, usha secara life telecast... hrmmm.. bila sampai nak wat payment.. mcm ada reluctant (sudah insaf kah aku). harap2 diri ini dapat berbelanja dengan lebih berhemah. err... tapi itu mcm adiah hari ibu.. hehehhehekkkk... (s0, tak jadi utk aku rs bersalah) and hadiah haruslah...

1. satu drpd daddy- daddy yang kasik
2. satu lagi plak, haruslah mommy yang rewardkan..

tp.. masalahnya, purse pun dah koyak.. (sy yang tatau jaga benarnya). so, layakkah saya utk dpt 3 adiah skali gus kali ni? *wink2*. ok2, meh nak tolong jawab.. memandangkan saya tidak mpunyai mesin cop duit dirumah atau di ofis atau di mana shj yg sy terjangkau, maka, saya akan survey2 dulu... until I've got really good bargain.. ai pomis.. ai pomiss...

so, sblm tu, marilah sama2 membuat persiapan mental dengan saya. bantu saya buat pilihan, marila berangan bersama2... ok, antara dua ini, mana yang layak mendampingi diri ini terlebih dulu? (matching kah dengan bakal baju2 raya aiii..) ai suka dua2 nya nyah... dua2 akan ada function dia yg tersendiri.. (sila siram muka ai skrg, biar sedar diri sikit)


nak tengok??jomm....

first choice mak kali ini... lagi2 poppy..lagi2 poppy.. heheheh...
(yer la poppy ritu tak jadi beli sbb kecik...ni mcm spaces sikit)




ni plak, my second choice......
(suka...suka...sukaaaaaa... *joget2*)

and wallet pun need replacement jugak [I hope I can differentiate the needs and wants ;)]. ok, meh kite tengok pilihan jiwa raga aiii utk wallet..


itam??

ke cream?? (cream ke brownish ni)



cantek kan? okeh.. nak tido dah.. abis dah sessi berangan ai..
(angan2 harusla dikongsi bersama, ye dak?)





5 comments:

bing jie said...

kalau nk elegen, amik la purse itam dgn hbag 2nd choice tu. kalau nk sedondon (buah kedondong), amikla yg poppy dgn purse warna beige tu..hehehe...anyway, I like nyah..

S.u.F.e.e said...

jannnnn....

tuh la.. aku pun ingat nak angkut second choice tu dulu.. purse itam eah?cream tu tak lawa ke?

K.e.e.N~si empunya blog said...

sufee aku vote for yg cream..chantekk sgt..
aku nih pun dok berangan ler bertahun2 nk pakai coach ni, setiap kali dah kumpul duit, mesti hubby akan bg nasihat yg mematahkan semangat aku..nk suruh dia belikan lagi la xdapek..
xpe, tggu satu hari nnt aku akan beli jugak diam2..huhu

S.u.F.e.e said...

keen, aku ni idokla banyak mana collection.. hahaha...
kecoh jer lebih..

tapi kali ni mmg nak beli laaaaa... camna nak semunyik2..
berkenan sangat laarrr... lama dah renew neh

Liyana said...

I vote for cream/beige purse tu. I have a fetish for light colours. Tapi susah nak jaga, cepat aje ada parut2nya...