Monday, 10 May 2010

Simple and yet memorable..


kali ni nak tepek gamba2 permata hati saya. sok2, bila dah besau.. harap2 dorang dpt tgk and tahu yang mommy dia wpun kadang2nya sangat garang sayanggggg sgt kat dorang... tak kire la..

walau sorang ni adalah sangat otai.. nak senduk kakak abam dia..selamberrrr shj ok!

walau satu2nya gegirl mak ni.. sangattttt la kureng berminat dengan skirt/gown bagai.. namun sifat2 suka jahanamkan make-up2 mommy yang tak berapa nak ada tu alhamdulillah wujud dengan tegarnya.. err.. kirenya ada la lagi ciri2 nak melawa.. tak mcm mommy dia yg selekeh.

kadang2 bangun pagi ajak mommy pegi umrah...
(as if umrah tu buleh naik train 25mins dah sampai)


Si abam plak...


ammmmmat la suka akan electronic2 gadget.. tak makan minum pun takpe asal buleh pegang iphone or ipod... nak suruh makan, haaa..tgg suara mommy dulu... baru nak ada tindakbalas... kalo tak.. nak bcakap dgn dia time tu... sama jer la kalo ckp sorang2.. kadang susah nak percaya dorang ni twins... twins with two different personalities...


and this lil' one.. mmg ada combination of pangai abam and kakak dia...

hehehe... operasi mencederakan pokok2 di rumah nenek...


macam2 pangai....

TAPI...

bila dorang takde, sunyiiiii sangat hidup mommy.... alhamdulillah...
I completely appreciate and blessed with the life that I have now..



So...



di mana kami weekend itu hari??
(helehh.. kecoh la minah ni..keje tak siap2!)

here we are.... Nando's! Lama tak makan dekat Nando's...
err maafkanlah kejakunan mak ni yea..jakun okayyy dgn menu2 baru dia.. haha
*sila tampar sekarang kalu nyampah...


I'm considering this as for mother's day bash :). suka la.. lama gila dah tak makan situ (ritu nak makan, tp tak jadi). Last skali makan Nando's is dekat Bayswater, in few years back...2008!! sebab tu la agak kejakunan sikit haku dengan menu2 dia! wooot.... wooootttttttt....

Haritu, lepas pegi gymboree Adam and art class for Danial n Damia.. harusla singgah makan utk aktiviti selepasnya... yer la... masing2 penat beraktiviti, harusla santap.


ok, ni sedikit sedutan dekat gymboree adam..
hrmm.. thinking of switching to tumble tots..need to get few more info :(
tp tak nyempat2 lagih...


Sebelum sampai ke tempat nak santap.. perjalanannya amat la berliku2.. esp kalo tersalah decision nak bawak stroller mana...

ni la keje2 anak2 haku kalo tak bawak cik merah, stroller kurus keding inilah yg akan menjadi mangsa... mangsa terlebih muatan...

kalo ada cik merah ni, semua mak longgok kat situ jer hehehhehe.... senang


Berbalik pada citer makang, yang bestnya skrg, Nando's ada satu menu (lupa la plak nama dia) which is so complete for my kiddies.. lengkap with their common menu eaten at home.. senang la sikit kije aku. kalo tak sorang nak tu, sorang nak ni.. pastu seatie plak right in front of playground.. hehehe.. maka pekak la mereka2 sekeliling dengan frequency2 anak2 mak..

lepas dah kenyang sebelum balik.. I got warm kisses from my lil' one, Dadam.... (yes, he's sooo attached to me compare to twins...)


and that is a closing for my mommy's day....
thanks to beloved hubby and Danial, Damia and Adam...


12 comments:

ieda said...

waahhh..entry yg best...rindu kekanak neehhh..

anyway, thanks for always be with me..:) sama2 naik mengong pikirkan masalah aku...wakakaka...

S.u.F.e.e said...

CP,

tengok la zahra *wink2*
mu tu nok beli blouse lawa2 tu.. kalo ado grand sale... oyak aar weh..
nok gok! heheheh

*sungguh da, koho lamo koho smak la wehh

Anonymous said...

seb baek tak ilang lesung pipit ko -dila-

Liyana said...

Serius handsome & cantik anak2 you. Happy mother's day!

eynda said...

Suka tengok ur kids...comel2 :-)

Muslimah Perth said...

babe, happy mother's day, blessed eh with three kids, walaupun probably a handful (aku dua pun mcm 10) tapi by the end of the day, best :) miss u sufee, take care. and the kids are super kiut miut

ieda said...

Smak dokleh wak make nasik!!!!

Hehehe..dokse doh kut buat ms lonih tudung gituh..aku pakai selendang plop lo nih...muroh pung muroh..£3 jah d shepherd bush..hehe..tp aku akn terus myokong mung nga ariani n dezahraa...

Hot chick..hot chick..chaiyokkkkk!!!!

S.u.F.e.e said...

ieda:

selendang tok gheti aaa nok paka... huhuh.. ada 2 doh TR aku.. sebek jah, tok jadi wehh kene krusus dengan mu

dila:

hahahhaha... rindu benar ko kat aku tu..

S.u.F.e.e said...

liyana

thanks for the visit.. err... ur tudun2 tu takde opening lagi ke? hehehe

S.u.F.e.e said...

eynda:

hehe, thanks for drop by. kite pun suka anak dara cik eynda... rambut blonde tuu... mother's day to you too sweetie..

sheri:

babe.. hihihi... mothers day to you too. bz eah lately?lama gila tak update blog ko tu :).. gud that ayra is gaining weight, syok kan..

WaNNi said...

ada tak comment majid kat sini. akak terpost comment guna id dia lak.

S.u.F.e.e said...

kak wanniiii..... heheheh sudah abis berpantangkah? enakkah berpantang tatkala spring mula menjelma.. err.. takde pun comment ence majid di sini