Wednesday, 30 June 2010

DIA


dia yang saya kenali...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


dia yang selalu bersama saya.....


dia yang menyayangi saya sepenuh hati... iAllah


dia yang sanggup berkorban demi kerjaya saya..2x dah :(..

dia yang selalu support saya yang kdg2 meroyan hilang semangat


dia yang mempunyai citarasa yang sama dengan saya, esp bab2 berangan...


dia yang suka berkongsi cerita dengan saya..


dia yang kdg2 suka tipu saya sbb saya mudah kene tipu rs cam nak sepak


dia yang sentiasa mencuba utk membuat yang terbaik utk saya dan semua


dia yang tidak jemu melayan kerenah saya yang shopaholic


dia yang sgt gemar masakan kelantan... dan sgt demand dr segi makan2


dia yang akan menggantikan cencen nikah yang saya ilangkan hehehe


dia yang sgt obses dengan iron chef


dia yang sangat cerewet nak mamps sukar memilih baju2 di mesya
(ada hati nak beli PINK kat sini tu)


dia yang dulunya selalu gi berenang skrg tidak lagi..eh.. hehehe


dia yang skrg ni makin buang tebiat nak naik beskal


dia yang selalu ngelat and suka nau kacau dadam, the mami's boboy patu tanak ngaku


dia yang dah 2x tukar iphone sbb bawak gi berenang..


dia yg penah sengaja tanak repair lappy lama sbb nak lappy baru (salahkan wireless konon)


dia yang dahulunya agak kurus... *ampunn...


dia yang sgt kemaruk dgn komik jepun hrmmm....


dia yang sangat obses dengan gadget2 apple..


dia yang suka baca blog saya wpun dok kutuk2...


dia yang sangat sebati dengan bahasa2 computer


dia yg lahir di liverpool and tak ditanam placentanya hihihi
(dekat uk kene mohon la plak nak gali2 tanah ni)


dia yang amat saya sayangi...


dia yang menyambut ulang tahun kelahirannya pada 1st July






dialah...



*


*


*



*




*





*


CHENTA hati saya... selamanya :)
(which is tak sangka pun akan jadik laki aku even dr form 4 satu homeroom, satu kelas)


we love u daddy.. happy 30th birthday....
glad that we're blessed and remains as a happy family




Photobucket

Tuesday, 29 June 2010

x6



tskkk!!!


kenapalah Tuhan temukan jodohku dengan dia..
dah la dia dgn org lain plak tu... gusar sungguh hatiku tatkala itu


*


*


*


*


*


*


*



*



inilah.....



inilahhhhhhhhhhh yang buat aku terkesima seketika!

yang menjadi idaman ku..... suka sangatttttttt


hehehe... berangan jer la kan, mampy utk suka jer la pun.... dr UK dulu lg dok usha ini kerete.. usha jer la kannn (usha2 dulu, mana tahu ada good bargain and bleh wat balik), kat mesya plak secara realitinya hanya mampu memandang dr jauh, paling2 tidak pun.. dok back to back macam ini.... hehehehe. alhamdulillah la kan, aku pandang pun dr dalam keta aku, at least mampu la jugak beli keta. syukur dah :). rsnya, tak banyak lagi kot keta ni kat mesya... err... ke aku jer yang tak jumpa? bagus jugak la kan, sbb dia tahu aku akan meroyan setiap kali nampak x6 ni...

ke ada sapa2 kenal ci*na kaya yang nak carik anak angkat tak?? atau mencari someone yang nak dijadikan pewaris utk harta2 dia? aku tanak banyak pun... nak amek wat donpemen utk beli x6 her... hehehhe


sekian hati gundah...

Photobucket

Monday, 28 June 2010

Bedak Asas


hoyehhh.....

merasa u, pakai bedak ini. mmg btol kata cikpuanidot kite, mmg superb la finishing dia. I used to be a MAC user.. lama jugak la... so now dah nak tkr angin, alang2 compact powder ku yang dah abis... mcm tipu jer ok2.. bedakku yg almost nak abis. so, pembelian ini adalah sevagai persediaan awal..setuju?

ok2.. mari tgk dulu...

this is my first damage with guerlain...
that 2 blue boxs adalah free gift, that lipgloss also free

close-up - the guerlain compact powder..
chantek u, sgt haku nak pakai..hahahah

aku ni.. bukanlah rajin nak tepek2 apa kat muka selain moisturizer. basuh muka sblm tidur pun 2 kali sebulan. tskk.. sgt teruk dicipline diriku. ilmu2 bab skin protection pun dahla tak hebat. apalagi dengan sifat2 malas or hangat2 tah* ayam yang sebati itu, maka selalunya usaha2 aku nak jaga muka or kulit hanya berkubur. objective tak penah sampai. agaknya besok2 kulit dah jadi mcm kulit yang dah kene bom.. baru la nak insaf.. ni tidak, asal sampai time nak beli or try product2 baru.. bukan main tergedik2 seronok lagi.. tang aplikasi... ke laut!

so, kulit muka aku ni... segala serum kaaa.. toner kaaa...pore minimizer kaaa... mmg tak letak :(, tu yang kulit haku kusam mcm kulit buah jambu batu wpun kulitku begitu berharga. tp jambu high in antioxidant tauu. so, dalam hal ini, takble la nak salahkan MAC kalo bedak dia tak tahan lama kat muka aku ye dak.. sendiri mau ingat. orang lain pakai make-up based segala. puak2 pemalas mcm aku ni mmg takble nak complaint la kan.... and this time mmg saje2 nak tukar, dah lama benau dok guna MAC. Nak try guerlain plak. Tapi kannn.. kannn... kannnn....... bila guna guerlain compact powder ni mcm long lasting la plak :) kesan dia... even only with a moisturiser jer.. sgt teruja aku nak jadi mcm tuanku zara.. err..ampuan tuanku. Ok, meh nak citer, masalah kulit aku... mcm2 ada...

1. oily skin on the T-zone area
2. dry skin type as a whole face
3. large pores
4. frackles or pigmentation yang obvious
5. occasionally pimples
*semua masalah kulit aku ada..tinggal sikit lagi layak nak bercucuk tanam!tp.. ttp bersyukur dgn apa Tuhan kasik :)


patutnya (ni nasihat2 standard sales girl la kan)... kene mula dengan...

1. toner - utk skin protection..
2. any serum (anti aging kaa.. dryness kaa.. frackles kaa) - ini mesti nak kene jaga, nt blm smp 40 dah dpt kulit nenek (nak takut2kan aku la tu)
3. moisturiser - also important (dorang kata la)
5. foundation (if any) and - nak kasik nampak flawless and gojess
4. sunblock - saaaaaaaaangat penting utk sunlight nowdays! less pigmentation or frackles
6. finishing powder

Tp, depends la kot pada kulit masing2. utk kulit ai.. mak suka nyahhh bedak ni. bedak ni, texture dia mcm halus sangat, senang la blend in dengan kulit kite. Kalo MAC dulu, still nampak la my open pores. Apalagi kalo di applykan this meteorites finishing powder (tgk previous entry), dia ada 3 tones colour.. so aku amek Mythic 1 (translucent glow)... mabelesss, i tell u... hehehheheh... tak nampak semua pori2 ai nyahhh... and kulitku tak nampak berminyak and shinny tawwww.. ai bukan jenis yang touch-up2 u know. lepas zohor selalu bedak pun dah tak pakai...


and THIS meteorites!!!! guerlain hottest selling item....
(read: guerlain adalah tidak membyr apa2 ye utk promo ini)

sbnrnya, dulu selalu amek mudah dengan make-up remover and sunblock. tp.. trust me gals, if u expose to sunlight on daily basis.. pls start applying it even only with low SPF, do it continuously ... bet me, u'll see the different. also the make-up remover, wpun hanya pakai bedak and not wearing heavy make-up, pls use that remover. tell u what, when our skin is free.. there will be less pimples, less frackles enhancer. that applies to me too :).. at least I can the differents...

so, for those yang mmg dilahirkan dengan kulit2 yang flawless and gojes secara semulajadi mmg la sgt best :), sbb mak selalu tingin nak dpt kulit gebu2 takde sebutir apa pun, smp kalu semut patah kaki pun ble nampak. huhuhu.. sbb tak payah nak berusaha keras utk kelihatan presentable.. tahniah yer

tocheh..


Photobucket

Saturday, 26 June 2010

My Shawls




Dalam hidup kite, apa yang tersurat and tersirat ada cerita2 tertentu and terselit hikmah2nya. cuma kene pandai menilai dan sentiasalah bersangka baik kepada Allah pinjam ayat CP sbb entry ini ditepek utk dia.

Maka, kenapa intro saya sebegitu? sebab, mmg tersurat dah, kerjaya yg sesuai utk saya adalah tidak berkaitan lgsg dengan photography or arts or modelling (eh..) or editor.. bakat nak menghias diri pun tadek, apalagi nak jadi mak andam (wpun sgt suka tgk pompuan cantik sampai laki aku kata aku ni mcm less). org sebuk bergaya, haku pun nak bergaya... tp at the end, selebet jugak nampaknya hahahaha... gasakla.. yg penting, selesa and happy :) . so, di sini mak nak tepek a few shawls yg mak baru beli kat arzu ritu, termasuklah inner2 skali. utk amek gamba and pose sebegini pun rs mcm payah. hrmphh.. mmg patut la aku ni ditakdirkan kerjaya aku adalah membebel mendidik.

*warning: selepas ini semua yang dipaparkan adalah gambar2 haku, untuk yang agak2 akan muntah kelabu, akan menyampah sampai nak terbalikkan meja or muak sampai nak balik keje awal.. or berbulu2 sampai nak bakar lappy, takyah ler scroll ke bawah yer..CP, sila study and concentrate yer


*
*
*
*
*

baru ada 4 shawls, dah nak kecoh!





ada yang tanya pasal inner arzu, how does it look likes...


maybe, ade jenama lain yang inner dia sama, saya je yang tak tahu :)


AND

my first tudung syria!!!

*mmg confirm pakai malam2 jer, baru leh cover muka besau cam besen..



tochehhhh......



Photobucket

Friday, 25 June 2010

Oh...Guerlain

mode: sgt teruja.....

menarek kan???

mcm nak try.. so, now tengah poyokan diri study on its reviews. magic powder la konon. ada sape2 penah try? mak mcm berminat neh.... camana camana camanaaaaa....tskk!! ok, jgn ober..



*all pics are googled


mcm banyak la plak option dia kan. serious dia punya stall pun aku tak penah jejak. ok, mari mulakan, malu bertanya sesat jalan ngeh ngeh ngeh.....terlebih bertanya, habis duit plak. nanti kalo beli..err...kalo la kan, kalo jadi beli... mak kasik review, utk rujukan anak dara mak di masa akan datang, andainya mak dah pegi dulu.. hihihihi.. buleh?



tocheh



Photobucket

Tuesday, 22 June 2010

Happy.. happy.. happy!!

alhamdulillah

happy sangat2.. lalalallala... ai lloikkkeee... skrg ni dah ada mcm2 pesen tudung ok bole pakai. ai adalah peminat tegar tudung bawal akbar, then switching to Ariani, and now another option. I've got shawl!!!! So, kalu boring gitu, pakai gini, boring gini.. pakai begitu..lalalalallala..... best!!!

dah lama member introduce brand ni. tp time tu tak gila selendang lagi..




and....




this is my first batch of shawl collection... lalallalalalal


look at dia punya badge/brand tu.. ditepek bersepah2..
effort gila nak jahit bende tu rata riti...

this are their inners plak..
series selesa gila nak mati inner dia, harga pun not bad rm12/each..
err.. about the same la kan dengan inner yang dorang jual kan..

and, again... also tak lupa nak tepek brand dia..
and the most important news for me today is that, about my beloved hubby..


At lasttttt..... after a very long half-pay leaves, he decides not to go back to Cambridge to continue his work, when he finally accept the job offer in Malaysia. Dah la dengan mcm bagus jer ignoring few offers or opportunities before. Tp takpa la, apapun... alhamdulillah, akhirnya.... even he loves earning in pounds-of-course and also loves his job in cambridge very much, for the sake of his beloved family and his isterinya yang gedik-pasan nak jd gojes pakai selendang ... he finally will stay. thank you darl...

tocheh!
(nak kene reward diri senirik neh...*evil grin*)

Photobucket

Saturday, 19 June 2010

Pantaiiiiii



alhamdulillah smpt la jugak have a short break with kiddies, bila dah end of school hol baru smpt nak bawak dorang jalan2. okay lagih la, drpd tak keluar lgsg kan... so, we went to this place... suka PD! haha.. sebab ada tempat makan terbaekkkk... yakni songhkla restaurant... okeh, jgn ober

the place was okay, food pun not bad, bell boy pun pantas.. kuikuikui..

never been in this place. this is our first time, this place used to be Guoman kott..
previous2 trip selalu lepak Legend or Avillion or Tiara..

the swimming pool also not bad, quite huge and of course 2-3 sections for kids. okay la kan. takde la nak terumpu jer kat one and only kiddies pool. anak2 aku dah la ramai. maunya penuh satu pool. hehe. nak tgk?


the kids section that is attached to main pool.


the other one, the kid section is in a separated pool.

but, yang plg penting, our first criteria, the place must be attached to beach. haha. mommy dia yang lelebih benarnya. yes, the hotel has it own beach area with all necessary facilities.. lifeguard dia sepah2 you. mak suka. confident ok. tak kira la wpun cuma nak jalan2...


on the way to beach.. just a walking distance..

and kejakunan yang terserlah bila lihat rumput2 tan...

wonder where to start...

yes...yes... I've successfully wet my pants.. hoping that mommy wont notice that!

and.. err...mr hubby, back view yer yang...
kalo depan karang, lain plak yg obvious nyer... haha

TAPI..

secara keseluruhannya, mak adalah tidak berpuas hati. ye, masih tidak berpuas hati. pantai2 kat belah pantai barat ni (er..except pulau2, never been in any pulau di mesya, kecuali langkawi tapi ini lebih dikenali sbg tempat soppin) none of it, up to my expectation, mmg takde la yang lawa. air pantai pun keruh2 ala tehais gitu. owhhh.. mak nak air yang nampak sampai dasar lautan, buleh carik lil mermaid and buleh snorkle... tp, okayla.. utk short gateway.. and lastly...




sesi cam-whore cwk... hahahaha
*blog aku, aku punya suka laaaar..


wpun size muka kecik sikit jer dr talam.. ku tatap nak tepek jugak..
pedulikkkkkk!! borin?? nasib....lalallalalal




tocheh... pasni nak riki2 karambunai.. best tak? mesti pantai dia cunnnn



Photobucket

Friday, 18 June 2010

Wednesday, 16 June 2010

Mariiiiiiiiiii.....

*gamba adalah tidak ada kene mengena...lariiiiiiiiiiii....


hrmm..

mari semua... mari semua kite pergi2...
tinggalkan sekejapannnn... mari2 marilahhhhh....
jom pergi-pergian!!


ngeeeeeeee........
*gedik tahap kene lempang!


Photobucket

Monday, 14 June 2010

Sape nak???


ok.. this is the time

ai nak let go this mesengger or sling bag
for price and other details..

read: harga adalah murah tahap meroyan okkkk :)







email me ok.. lalallalallala
telah dipinang oleh CikPuanM** :)


Photobucket

To Let Go....


Holaaa....


I am helping friend of mine, my stuff pun ada jugak.. :)
so, anyone who is interested can email me at sufee.suhara(at)gmail.com

listed price is including postage.


Item No.1:
South China Sea Blouse RM19
size: 6
*wore only once
SOLD




Item No.2:
Cotton Blouse RM14
size: M
*wore only once
SOLD


Item No.3:
Levi's Blouse RM25
size: M
*wore only once
SOLD




Item No.4:
Blouse RM14
size: M
*wore only once


Item No.5:
Cotton Blouse RM20
Free Size
*never worn
SOLD


Item No.6:
Cotton Blouse RM20
Free Size
*wore only once
SOLD




Item No.7:
Cotton Blouse RM20
Free Size
*wore only once
SOLD



jemput2 la yer..

tocheh..


Photobucket