Saturday, 26 June 2010

My Shawls




Dalam hidup kite, apa yang tersurat and tersirat ada cerita2 tertentu and terselit hikmah2nya. cuma kene pandai menilai dan sentiasalah bersangka baik kepada Allah pinjam ayat CP sbb entry ini ditepek utk dia.

Maka, kenapa intro saya sebegitu? sebab, mmg tersurat dah, kerjaya yg sesuai utk saya adalah tidak berkaitan lgsg dengan photography or arts or modelling (eh..) or editor.. bakat nak menghias diri pun tadek, apalagi nak jadi mak andam (wpun sgt suka tgk pompuan cantik sampai laki aku kata aku ni mcm less). org sebuk bergaya, haku pun nak bergaya... tp at the end, selebet jugak nampaknya hahahaha... gasakla.. yg penting, selesa and happy :) . so, di sini mak nak tepek a few shawls yg mak baru beli kat arzu ritu, termasuklah inner2 skali. utk amek gamba and pose sebegini pun rs mcm payah. hrmphh.. mmg patut la aku ni ditakdirkan kerjaya aku adalah membebel mendidik.

*warning: selepas ini semua yang dipaparkan adalah gambar2 haku, untuk yang agak2 akan muntah kelabu, akan menyampah sampai nak terbalikkan meja or muak sampai nak balik keje awal.. or berbulu2 sampai nak bakar lappy, takyah ler scroll ke bawah yer..CP, sila study and concentrate yer


*
*
*
*
*

baru ada 4 shawls, dah nak kecoh!





ada yang tanya pasal inner arzu, how does it look likes...


maybe, ade jenama lain yang inner dia sama, saya je yang tak tahu :)


AND

my first tudung syria!!!

*mmg confirm pakai malam2 jer, baru leh cover muka besau cam besen..



tochehhhh......



Photobucket

14 comments:

ieda said...

Hehehe..dok puah ati dok leh tgk muka chumel mung..tudun sajo jah :P tp napok ok jah..hehe..

tudung syria mace menarik..tp tak dok sanggul po bukit atah palo tu ko? aku dok berehi hok tu..hehe..brape hok syria tu?

beza ghano syria n arzu niih? fenin nyah ngan pesen2 tudung mesia yg makin banyok..tak terikut raso..terangkan sikit nyah..

S.u.F.e.e said...

arzu tu pun ado gok wak tubik tudung style syria. syria tu, dio mcm nga 2 pieces.. hok style awning pun ado, style tepek di dahi (po aku tunjuk tu) pun ado. tudung syria tu, semua jenis ado hok branded pun ado, pasar malam pun ado heheh.. ariani, ah zahra pun ado.

sanggul tinggi cotek?? hahahah.. tu keno rambut panjang la kot. hau gok, tp tok silap aku, supo nga tokleh, sbb dikira mempamerkan aurat hehe.. aku ado terbaco mano doh. tp buleh check sediri sbb bende2 gini banyok pahaman :)

Maza said...

Saper yg amik gambar nih?

cik jijah said...

comel je ko pakai sufee.. aku tak kot.. serupa penyu muka aku karaang.. tak sanggup rasanya..

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Cantek aa design dia..mcm2 stylo skrng ni kan..raihana la alanna la..heheh..tuk muko comel cm mu takpela pee..kok muka bergetel cm kawah gunung brapi cm aku ni baik lupakan sj!pakai tudung jenih tepek atas dahi laagi la menserlahkan ketembunan pipiku huhu..

rina said...

i pun baru nk terjebak dengan arzu ni gak. lps 3x duk tubik masuk dlm arzu dan wpun muka mcm pinggan nasi, beli jgk. dan jgk lps tgk ur entry hok lps tu. sbb selagi x beli selagi tulah duk teringat2. hahaha.

mJ said...

cantik2 la shawl u beliiiiiiiiiii...giler rambang mata tgk!!! i ni nk masuk arzu tu pun tak penah lagie...susah sket nk pi jauh ke KLCC tu...ke ada kt tmpt lain yg me tak tau? hehehe

btw, me oso pakai shawl tp shawl jalan TAR je yg rege RM1o hengget hehe

zue said...

Sufee, yang biru tu cantikkkkk..... mu nampak makin berseri ngan warna tu...

S.u.F.e.e said...

cikjijah:

wakakaka... pahal lak mcm penyu.. ala ko pakai je pahtu, nt lama2 pun ok, muka aku pun bulat gak, dgn idung besauu nye.. tp gasakkkk... jom try jommm...

Ann:

mu balik dulu ann, pahtu aku briefing berkembangan tudun2 ini yer.. mu nok hok lagumano.. pipi tubik, dagu tubik hahahhaa

rina:

seyes.... berantuuuuu... hahahah... rs mcm semua shawl dia nak try, mcm2 pesyennnn.. suka kain dia yang tak licin sgt utk org2 yg tadek bakat mcm haku ni

mJ:

sila la masuk2kan diri dkt arzu tu, try inner dia dulu... gila besttttt.... at least, pakai tudung bawal ke TR ke still inner tu bleh pakai.. best, rs mcm nak tido pun nak pakai :). ala... yg cap pasar malam pun ai belasah :).. janji belitttttt... jommm.. belit

zue:

nt ko maghi KL, aku introduce ko mu nehhh... muka mu lagi molek kot pakai shawl

Yummy Mummy said...

Very nice sufee. I loike.

S.u.F.e.e said...

yummy mummy:

thank you *blushing*... org lain dah berzaman try and with this brand, ai je yang baru nak jinak2, tp kepohhhnyer lebih2 hiks :).

Hidayah Ismawi said...

uwaaa.. tak reti lah pakai tudung2 camtu.. kita ni masih lagi selekeh ..uhuhu

tie said...

Su,

kaktie ni..nak tanya kat mana nak beli arzu ni? KL ke shahalam,? boleh beli inner aje dok??

p/s:ada benda penting nok tanya tapi private, nanti check email yea

S.u.F.e.e said...

jijah:

aku rs td ade comment ko kan? ilang la babe...uwaaaaaaaaa

hidayah:
kene cuba dulu dayahhhh... it's a must, kalu tak masuk jugak then jual ngeh ngeh ngeh

kaktie:

kaktieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..... ade blog juger rupanya kekandaku.. buleh, beli inner pun buleh :)