Saturday, 19 June 2010

Pantaiiiiii



alhamdulillah smpt la jugak have a short break with kiddies, bila dah end of school hol baru smpt nak bawak dorang jalan2. okay lagih la, drpd tak keluar lgsg kan... so, we went to this place... suka PD! haha.. sebab ada tempat makan terbaekkkk... yakni songhkla restaurant... okeh, jgn ober

the place was okay, food pun not bad, bell boy pun pantas.. kuikuikui..

never been in this place. this is our first time, this place used to be Guoman kott..
previous2 trip selalu lepak Legend or Avillion or Tiara..

the swimming pool also not bad, quite huge and of course 2-3 sections for kids. okay la kan. takde la nak terumpu jer kat one and only kiddies pool. anak2 aku dah la ramai. maunya penuh satu pool. hehe. nak tgk?


the kids section that is attached to main pool.


the other one, the kid section is in a separated pool.

but, yang plg penting, our first criteria, the place must be attached to beach. haha. mommy dia yang lelebih benarnya. yes, the hotel has it own beach area with all necessary facilities.. lifeguard dia sepah2 you. mak suka. confident ok. tak kira la wpun cuma nak jalan2...


on the way to beach.. just a walking distance..

and kejakunan yang terserlah bila lihat rumput2 tan...

wonder where to start...

yes...yes... I've successfully wet my pants.. hoping that mommy wont notice that!

and.. err...mr hubby, back view yer yang...
kalo depan karang, lain plak yg obvious nyer... haha

TAPI..

secara keseluruhannya, mak adalah tidak berpuas hati. ye, masih tidak berpuas hati. pantai2 kat belah pantai barat ni (er..except pulau2, never been in any pulau di mesya, kecuali langkawi tapi ini lebih dikenali sbg tempat soppin) none of it, up to my expectation, mmg takde la yang lawa. air pantai pun keruh2 ala tehais gitu. owhhh.. mak nak air yang nampak sampai dasar lautan, buleh carik lil mermaid and buleh snorkle... tp, okayla.. utk short gateway.. and lastly...




sesi cam-whore cwk... hahahaha
*blog aku, aku punya suka laaaar..


wpun size muka kecik sikit jer dr talam.. ku tatap nak tepek jugak..
pedulikkkkkk!! borin?? nasib....lalallalalal




tocheh... pasni nak riki2 karambunai.. best tak? mesti pantai dia cunnnn



Photobucket

6 comments:

Hana' Yusuff said...

karambunai best..pasir pantai sungguh halus.dan bersih.tak pernah tidur pun sana tp pernah beberapa kali dtg lepak tepi pantai je masa duduk KK dulu. sbnrnya tak boleh, tp pandai2 la kan.

S.u.F.e.e said...

hana

kenapa lak tak bole lepak2 situ, err... confuse plak :)

Camellia said...

a ah...kenapa plk tak boleh...aku penah gi supee...hornymoon...kekeke. mmg best bangat. gi jgn tak gi!

cik jijah said...

ha ahhhh.. hana.. if u dont mind.. cuba explain why tak boleh lepak pantai karambunai.. moskelll pulak.. baru angan2 nak gi sana..

sufee.. tadok ke gambo bervikini? hehheeh... bestnya swim kat kolam besar gitu.. tapi anak2 la seronok kan.. kita.. duk tepi2 je la.. kalau kita masuk sekali... kang ada yang fengsannn pulak kan..

S.u.F.e.e said...

CM

ko lepak mana babe, nexus ke mana?info sikit.. :), aku dah la nak ngangkut satu kapal ni, ticket flight jer dah brp uwaaa.. blum lg nak gi filiphino market hehe

cik jijah

ko.. nak tgk aku bakai bikini? hehe.. aku takut ko sawan jer nanti hahahahha

Anonymous said...

baru terbuka balik komen ni.
bukan tak boleh lepak.. tp utk yg menginap kat hotel nexus karambunai tu je.yg dtg sibuk2 ni patutnya tak leh..sbb pantai tu private utk guest je.kenala gi pantai lain.. ada 1 lagi pantai dalat kut namanya.atas sikit pada nexus karambunai tu.

hana