Sunday, 18 July 2010

Hari Terbuka



C-E-C R*eal Kid*s
Open Day


komen aku? sangat aaar tidak practical and tidak children friendly. ok, that's my opinion. yang pasti, lepas ni kalo takde aral melintang yang lebeh terlentang, confirm tak pegi lagi dah.

They call it charity day. sangat laa charity nyer. dah la paksa2 orang beli coupon! hiiii... terus aku rs tak best sbb style paksa2 cengitu...as pegi mati la kalo korang tanak pegi pun, janji beli kupon tu. Each children are compulsory to buy rm10 coupon. ingatkan bila dah kanmain lagi kutip duit, aktiviti2 pun mestilah sesssssuai dengan cuaca, and for children. cett. no, not at all. dah la si twins gila2 looking forward. frust.


sebab musababnya:

1. venue - dekat car park, somewhere dekat stadium. nak masuk kene byr parking which is pada aku alang2 pihak pengurusan bukit jalil will charge, might as well ko pilih dewannnnnnnnnn, kan ke lebih convenience? berlambak2 dewan sukan yang ada, apehal ko nak buat jugak dekat car park area, nak save cost?? pls la.... I believe their renting will be not much different. nasib tak ujan, kalo ujan harus la jadi hari tertutup and padan muka sbb takleh nak collect balik coupon2 tu. sgt tidak practical apabila dorang hanya guna khemah2 cokia (sedangkan kalu ujan ribut, sah2 ngan dorang2 akan basah and tidak ketinggalan akan tenggelam skali dlm khemah tu), khemah2 yang peneduhnya hanya utk mereka, bagaimana dengan orang2 ramai and anak2 kecil? meh aku tlg jawab...agaknya dorang fikir..pandai2 la korang pakai topi or bawak payung, itupun nak kene gitau ke, tak skola?!

yang aku herannya, kalo takat nak guna khemah gitu, napa tak sewa je mana2 padang bola? kenapa nak gak dkt bukit jalil... and, dewan berlambak2 la dekat bukit jalil tu.. iskk... and lebih bijak lagi, semua khemah2 adalah dipasang ngadap matahari... clap2 nk kene tgk objectives event dorang ni mula dah gila kuasa dia


2. ok, the event itself ada few food stalls and also stall yang consist of gaming activities, each game normally will cost of rm2 coupon.. game2 yang ada tu I believe is designed for children, yer la fishing game, baling pingpong ball, letak coins dlm cup (and cup tu ada dlm air), tp let me tell u, semua game tu susah nak mati la kalu utk children....kalu mak apak yang main pun belum tentu dapat...inikan budak2 umur 4-6 tahun. ok fine...maybe anak2 aku yang takde bakat satu hal la kan... hehe.. pahtu dengan cuaca yang gila panas, pahtu nak dpt satu voucher gila punya susah.. hrmpphhh... turn off la budak2... kesian dorang, lebih kesian kat aku la jugak sbb terpaksa dtg sbb ingatkan children friendly day.. lastly...

kitorang abiskan duit beli tatoo

smua dapat tatoo... sorang satu...

abam juga.. pahtu terus request nak stay lam kete...

pahtu ada hati nak suruh aku jwb survey lagik tu..
adeh la, sib baik ibu yang perihatin wakakaka, harusla kasik kerjesama


tochehhh


Photobucket

5 comments:

che'puan Idot said...

pertama kali...

cwk letak gambar bibik kesayangan.
waduh waduhhh

MommyCT said...

oh mmg tak best ek? My dotter pun dok nagging suh beli vocer tu tp i malas nak layan sbb takleh nak pergi pun. clash ngan anak buah nye wedding...

S.u.F.e.e said...

idot

bibik kesayangan? hahahhahaha... bukan setakat kesayangan, tp chenta hati smp migrain2 wakakaka


MommyCT

its gud that u tak pegi. Ai ni pun sbb teacher dia siap call2 ai ckp buying a coupon is compulsory bla bla bla... mcm hape jer :(. but it was s0-not-worth-it hehe

bing jie said...

habih...apa lagi...jawapan survey itu harus relevan dgn isu semasa yg timbul...jgn mengalah...hahaha...aku yg termenjadi mangsa pd hr tersebut.

mak farhah said...

i x g pon, beli je kupon konon buat charity.

mujor u wakil pergi. kena komplen kat managment depa ni.