Sunday, 11 July 2010

Minat and tidak minat

tskkk....


mana satu aku nak abihkan dulu.. yang belah kanan ke kiri lappy aku... err..abaikan keserabutan meja aku tu yer..


aku adalah peminat tegar novel2 melayu.. haha.. siap kecik2 dulu ada karang2 cerpen. tapi cerpen yang imaginasi aku la kan, editornya plak cousin aku. kami selalu tukar cerita2 yang kami karang... yeahh..we're so close! tp sumpah malu la nak kasik orang lain baca, aku takut dorang mati sebab gelakkan aku hahahha... ok, itu hobi time kecik. bila dah besar, hobby membeli and membaca novel melayu ni terbawak2 sampai la skrg... sukeeeee beli novel melayu. synopsis haruslah dengan nama2 hero yang terkini bukan nama2 zaman hang tuah, utk heroin juga perlu la ada unsur2 gojes pada nama mereka (kalu ada tengku mengku pun ok). pastu hero harusla kaya, pandai, keje hebat2 best lagi kalu citer cinta kat obersi (apo nak buek, tak sempat nak bercinta kat obersi dulu). yang penting, kene happy ending (sbb ada jugak yang kambing wat citer yang sad ending, ape kes?). pahtu plak, cover buku harusla gamba2 rumah besa2 or pemandangan obersi, bonus point jika kesah chenta yang melibatkan kawen2 paksa hahahhahahah... yess... sapa2 yang kenal aku mmg tahu ini ciri2 buku citer yang aku cari. ye, saya mmg bias! sila sepak saya....

*bonus di sini maksudnya akan beli juga wpun author dia haram tak glamer


ok, novel omputih adalah sangat tidak minat (sbb tu ritu nak masuk cambridge aku kene amek IELTS 2x!! ye, saya tak malu nak mengaku :D) kecuali Sydney Sheldon sahaja, itupun setelah diperkenalkan oleh ajan and parie zaman2 ukm dulu. yang len2 bukan dorang tak baca, saya jer malas nak explore hihi.. buleh? lepas dok UK beberapa tahun pun masih belum mampu mendevelop rasa chenta utk membaca novel english, mags buleh lagi la sikit2. Cuma, di UK saya buka hati saya utk author nan sorang ni.. tu pun sbb dia penah tv kan citer dia and hero dio adalah sangat charming and also kaya raya hahahaha (bias lagi)... sapa tak tahu kan citer Confession of Shopaholic.... yesss... saya ada lengkap set Sophie Kinsella :).

tadi baru beli lagi satu.. twenties girl...
hahaha, nak wat baca sambil jaga mesin SFE aku..

*tapi kan, lepas tengok citer ni, lagi aku suka shopping ada la...tskk!!


tapi, walau bagaimanapun tuan2 puan2 rakyat yang beta muliakan, wiken ini saya masih bawak balik bahan bacaan yang berbentuk ilmiah saya. masih sedar jugak la realiti sebenar... hehehe. tp, hrmmm... mana yang aku nak baca dulu yerrr....

err... bahan ilmiah tu pun takla setebal mana...
tp nak membukanya mcm ada magnet plak folder tu, haihhh....


okeh, saya perlu bertindak adil, saya baca selang seli ok? barula adilllllllll


tocheh.

Photobucket

6 comments:

kembaq besday said...

cik sufee,... banyak betul 'distraction' atas meja tu yg boleh mengancam kedudukan folder sebelah tu..haha.. lappy lagi, BB lagi.. selain dari sophie kinsella tu :P

maiTuty said...

samelah kita kak sufi..
sy pn suke bc novel...
skrg nie novel melayu pn dh byk di dramakan..
yg tgh tayang, cite Kau Laksana Bulan kol 8.30 dekat tv 2 rsnya..
klaw bkn tv 2 , tv 1 lah..

cik jijah said...

sama dgn aku noks.. aku pun ada the whole set of sophie's books.. tapi yg buku kecik kat tepi tu lagi menyegarkan fikiran.. nak2 time ngantuk.. time tak tau nak buat ape.. cuci mata situ.. kompom fresh aje lepas tu... hehhehe

S.u.F.e.e said...

kembaq besday

hehehehhe... mmg2, kalu kat umah mmg liat sangat nak bukak folder kecik kat tepi tuuuuu

maituty

kau laksana bulan yeh? huh kene tengok ni, masuk dlm iternary terkini hahahaha...

cikjijah

wakakakka, ko nampak eah buku kecik tu? yes..tak sabar aku nak pergi merembat kat situ..

Pinkwatch said...

eh... awak punyer ciri2 buku citer melayu tu sebijik sejibon macam saya punyer ciri2 buku citer.. dan ye.. saya pon nak ending dia happy.. lagi saiko saya nie.. baca buku kot terbalik.. saya start baca dari mula dulu.. dah kenal watak sket2 dalam 2-3 bab dan dah nampak buku tu agak2 interesting sket, terus lompat ke bab belakang skali nak tengok happy ending ke tak.. kalau tak, I won't read the book.. sangat saiko di situ..

saya dah tamat buku2 sophie kinsella itu... buku baru twenties girl tu ade unsur2 hantu.. tp menarik don't worry heheheh.. saya cuba jugak baca twilight series dan berjaya sbb rupanya2 best.. cuma harry potter je saya malas baca tp enjoy tgk movienye.. sampai sudah satu buku HP pon saya tak pernah khatam... sbb serabut banyak sangat terms.. tp movie dia best...

mizz dya said...

hehe.
nyibuk jap!
mawu pinjam buku bley? :p