Sunday, 25 July 2010

PORE refiner


aku nak kongsi bende best ni.to those who got problems with her pores.. begini citernya, meka2 yang kulit bak telur rebus takyah baca :). read: ada nada2 jeles nestapa sikit heheh.

haku punya muka punye pores skrg adalah makin sangat jelas, kulit berminyak tu mmg dari belum mumayyiz lagi dah takle nak wat ape dah. so, the combination of this problemo will lead tu pemakaian bedaks2 yang tidak kekal gojes and asyik kene touch-up (apa kess?? mcm la dah tadek keje lain nak sobek muka siang malam). belum consider frackles yang bertempek2 muafakat ngan jerawat tuh. pendek kata, segala jenis macam masalah kulit la yang ada kat muka haku ni. sangat tersusun okeh... monthly cycle aku adalah.. dimulakan dengan jerawat sebagai pembuka bicara sebelum menstrual cycle, then period, pahtu dihiasi dengan frackles2 yang akan menyerlahkan warna2 setelah abes cycle tersebutttt.. so, setiap masa muka haku adalah fully booked! eh, tadi citer apa yek? oo.. masalah pores. aku dah penah try bodyshop utk pore refiner ni, pakai dekat 2 bulan mcm tadek beza. biase la aku, tak sabar nak nampak gojes kannn...

So, bila jalan2 weekend ritu, sementara tgg mr hubby, saje2 gi stall benefit... nak menery la kann... kata ada new launched (nyesal plak sbb time kat UK dulu tak pnah dekat pun ngan stall benefit neh, kalu beli kat sana... mesti murah sikit).. bila dah dekat stall depa, huh..segala mak nenek dorang suruh aku tepek kat muka, maklum la.. dengan kulit muka yang menyajikan pelbagai case study utk dia demo product dia.. macam2!! oil control cream la, make-up based, blusher, pore refiner, touch-up powder la etc...

tapi, hanya satuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu (buat masa ni) yang mampu menawan hati aku, yakni pore refiner. best ooo, sbb bole pakai sebelum pakai bedak or as nak touch-up pun boleh belasah, sgt best dia punya textures. terpesona nyahhhh dengan qaedah aplikasi dia ittew. maka harusla aku terpedaya kannnn.. cuma cara dia promo kat haku tu yang takble tahan, dengan kuasa PORE fessional ni mcm la dengan lubang2 hidung aku pun dia boleh kecikkan...


so, try this!!!


hehehe... sebab apa?? sebab aku pun dah beli.. hehehe..


tocheh



Photobucket

10 comments:

aida said...

try rubbing ice on yr face every morning.it worked for me.but sejuk until i jerit jerit(maid i mesti kata madam dia gila)!i dah amalkan 5 tahun dah.so far ramai yg puji.

Shuhada Samri said...

kak sufee..

haaaa tu lah...takda benda lain..hahahahaha...beli2..pastu tak jadi bersusun dalam kotak..

pastu pi beli lain..hahahahaha...

S.u.F.e.e said...

aida:

thanks babe!! for the good tips


shuhada:
eh ko ni, dah sah2 product yang ada tak berkesan, haruslah bertukar kepada product lain :o. sbab tuh la ahkak suka nak buat giveaway...hahahhahahaha... amal jariah utk saham akhirat ok!!

Camellia said...

Supee...yg ais tu mmg betul tp rajin tak rajin je la kan..da la pepagi nak main ais..aku sempat rajin 3 hari je...huhu. ko try dermalogica la beb...amik facial sekali...confirm cun :)

KV said...

rajin sufi menerai.
Ahkak dintis (kurang pitis) sbb tu malas nk cuba. Tapi efek nya, muka ku adalah sgt hazab. 'jururawat' sedang bermaharajalela. Huhu

S.u.F.e.e said...

CM

dermalogica tu dah penah try la babe, gila outbreak muka haku, gatal2 tak hengatnya, hhuhu.... aku nk try yg ice tu aar..

KV

hahahaha....sufee mmg sukaaaaaa...pastu hangat2 ta*k hayammm :))

che'puan Idot said...

sufee ko try dulu ais letak kat muka tu..
errr kalau menjadik, aku pun nak try

CM said...

Laa. ya ke? tak penah lak aku dgr org fail guna derma...huhu...xpek den nak nolong..try la ice kalau gitu...hehe

rina said...

eh betul ke petua ais tu... mcm berminat jer nk try. hehehe

Muslimah Perth said...

CM, i tried dermalogica pun jahanam muka. prolly muka kitorg tak sesuai kot.

sufee, masa summer ritu beli sk11 beb. cun je. pastu biasala aku mls nak pakai bila winter ni pakai, menggelupas gile kulit aku, dgn jerawat bagai. maka aku skrg tgh meng usha this website www.xtendlife.com. aku amik supplement dia, and so far for someone yg prone sakit, aku dah jarang sakit (alhamdulillah) dahla winter kat sini dahsyat penyakit dia. so aku terfikir nak try organic cream muka dia. nampak mcm best.hehe. nanti bile aku dah try, and best, aku gitau ye ;p

and thanks for the ice tip (tapi winter mcmni tak buat kot) lol