Tuesday, 20 July 2010

Wanita cantik sempurna




mari2 baca..... pastu jangan lupa senyum sambil gosok perut pada diri anda :)

LONDON: Pakar penyelidik kecantikan berpendapat wanita berusia akhir 20-an dan awal 30-an berada di garis puncak kesempurnaan dan lebih menawan berbanding gadis berusia 18 atau 19 tahun. Hasil tinjauan pendapat 2,000 lelaki dan wanita, baru-baru ini mendapati kecantikan seseorang itu ditafsir berdasarkan kepada personaliti dan penampilannya. Saintis juga pernah berkata kecantikan itu sebenarnya bergantung kepada mata yang melihat.

Antara selebriti yang berusia 31 tahun dan dianggap berada di garis puncak kesempurnaan termasuklah pengacara TV, Christine Bleakley dan pengadil program Strictly Come Dancing iaitu Alesha Dixon serta Danielle Lineker. Kebanyakan wanita British yang mencecah usia 30 tahun sudah berkahwin dan mempunyai anak. Lebih ramai berpendapat wanita mencapai kecantikan sempurna pada usia 31 tahun.

70 peratus responden mentafsirkan seseorang itu cantik apabila dia berkeyakinan, 67 peratus pula mengatakan kecantikan itu mempunyai wajah yang menawan sementara 47 peratus mentafsir kecantikan dengan tampil bergaya. - Sources: Harian Metro


p/s:

kasik la can kat meka2 yang umur akhir 20an or awal 30an ni eak. aku hrp takde yang muntah darah bila aku tepek artikal ni... hahahhaa... pembakar semangat utk aku run SFE aku esok. daaa... nak tidur dengan tenang n sambil senyum


aku yang cantik peribadi :) (sila jangan muntah)

Photobucket

6 comments:

aida said...

ooh..u r talking about me?i'm 31 with one 7 year old daughter.perfect age right now.in fact i like myself now rather than when i was in my 20s.pelik kan?

mimi said...

ni yang aku rase tiba2 muda lebih dari biasa ni.....

bing jie said...

P..mengikut makluman yang disebarkan oleh radio Sinar yang aku dengar setiap pagi ketika dlm perjalanan ke tempat kerja, "menurut kajian, wanita paling cantik adalah ketika berumur 31 tahun".. Wahh...siapa yg tgh 31 tahun ni? aku lum cantik lagi la nih...hehehehe

NadiahKhair said...

hahah..betul2. biler lagi kan?

dari saya yang cantik...errr hati :P

S.u.F.e.e said...

aida:
hehehe... in terms of my weight I prefer my weight time anak dara hiks, skrg ai gemuk la.. huk huk


bingjie:
ohh...kalu gitu, dh tak lama lagi la aku nak abis tempoh paling cantek


nad:
hahaha... yes babe, mmg u cantek pun, tp u still 20's kan?? err...

Mimi said...

sUFEE... Aku still menanti Juicer ko tuh.... no aku 012-6925239. Berjanggut aku tunggu... sampai mengidam nak menom air jus... ahaks! Poyonyer la aku...