Tuesday, 3 August 2010

bercelaru





harap2 sempatla masuk sebelum rayer...

sangat2 la tidak tenteram bila banyak bende pending...nak wat keje2 len pun mcm tertangguh, mana nak jahit langsir, bila nak pilih kain... lampu belum pilih lagi.. and almost every half and hour ada org call...contractor la, plumber la, kitchen cabinet la... apa2pun, alhamdulillah grill desgin and drawing dah confirm and dah bleh start process.. selesai 1 perkara


masih risau pasal curtain. org kata bleh scout dkt nilai 3, kalo nak cepat siap. tp banyak gak reviews tak best pasal curtain kat situ, ramai yang kata murah... but bila dah siap, banyak pulak hidden costnyer. but, to me... kain2 dekat nilai tu.. jarang aa nak jumpa kene ngan taste aku. kilat2 semacam, ke haku yang tak reti pilih. takpe2, baik gi confirm je ngan org macy... yang kononnya takde sewing charge tu. kalo mahal jugak, susah2 aku roman blindkan jer semua windows muahahahah

original colour umah ni sangatla off... feature wall atau apakah??


harap2 cepatla siap n buleh mula pindah sikit2...takkan nak mulakan keje2 pindah di bulan pose... tskkk!!


Photobucket

8 comments:

aida said...

sufee:i just got my new curtains 2 weeks ago from macy.much prefer macy than anywhere else.u better go soon coz they have mega sale now so cheaper.quickly get them to come to yr new house to measure and then u go select the fabric.roman blind not cheap ye.i have small window in the kitchen,wanted to roman blind it,they quoted rm360.custom made.terus tak jadi.

nanako said...

waahh.. besarnya umah ni supee.. kalau dah siap reno mesti lg lawa...
kat area mana ni??

Liyana said...

Ada sekali tu I nak semua bilik ada night + day curtain, pattern & material ikut selera dan nafsu semata2 (konon nak material paling ok, design up to date etc).... tengok quotation RM11K!! Ni kat kedai specialized in window dressing.
Last2, buat simple2 aje :)

S.u.F.e.e said...

aida:

heheh.. betul roman blind bapak la mahal dekat macy tu, luckily that normal curtains dia reasonable...

nana:

dkt jer ngan umah lama aku hehe, nt meh jalan2 umah yek


liyana:

takble bayang kalo nak suruh dio quote kan the whole house, ai buat baru yang kat living hall jer, selebihnya tempah rail jer ngan macy tu hehe

WaNNi said...

sempat ke nk pindah b4 raya. boleh luruh bulu roma sbb stress. tapi syiok la boleh raya rumah baru lepas tu buat open house raya merangkap sesi memanaskan rumah :)

S.u.F.e.e said...

kak wanni

itulah yang dok risaunyer. mmg target plg lambat pun nak masuk pun 2nd week of puasa.. rs nya masuk tu boleh, tp banyak bende kene hold and sambung balik after raya mana2 yang tak siap...err...lebih kepada tunggu bajet hehe

eynda said...

Luasnya rumah...mesti best kalau boleh raya kat rumah baru kan :-)

S.u.F.e.e said...

eynda

takla luas sgt, ilusi gambau aje :)