Thursday, 12 August 2010

Kitchen Cabinet




salam everyone..

how's your ramadhan? ke sama jer ngan tahun2 lepas? ngahahahah.... hopefully ething went well and mines so far so good, even though rini agak melepek than semalam...apa2pun, harap tahun ini lebih baik dr tahun sebelumnya.

pahtu pulak, I have my instrument break down, gas plak dah nak kene restock, mmg terbaek la setelah sekian kalinya menjahanamkan sample aku (sapa suruh tak monitor pressure senah!) and tahniahla jugak.. next available slot is January!! hantu btol la booking system yang camtuh. some of budak2 iranians postgrad sukaaaa book nak guna alat few months in advance. pahtu bila time nak pakai, batang idung pun tak nampak. tp, bagus jugak, takyah aku wat keje sampai tahun depan..hihi... so, dengan ini, saya berazam utk mengupdate n meluahkan isi hati telepati saya hari2 di sini.

seterusnya, berkenaan dengan pindah randah, dengan hebatnya plan nak masuk umah next weekend, yeah rite dengan kitchen cabinet tak siap lagi, wall deco blum finalize... curtains blom siap, so.. skali lagi jutaan tahniah kerana akan masuk rumah yang masih banyak bende2 pending. sapa suh pindah skrg?? jawapan saya is that, umah skang ni dah ada buyer and nak kene settlekan cepat2. harap2 things will go in line.. good news is that, our potential neighborhood pun nampak sgt ok and friendly, alhamdulillah.. as for my first impression, that kind of welcoming signage, is more than enough already. yer la... sorang2 pakai keta jutaan ringgit hebat2, pastinya bukan sebarangan orang, tp masih lagi sudi menghulurkan persahabatan utk kami yang serba cikai neh. suke suke...

ok, back to my point asal, about my kitchen cabinet.. ho ho ho.. susah jugek ye nak finalize design yang berkenan dgn mata n sesuai dengan pocket. cita2 sikit punyer melangit, yer la alang2 nak kene spend riban2, maka harusla buat betol2. nak kene tahu juga some details about materials segala, tanak kene goreng idup2 ngan supplier. dorang ni kalo nampak kite zero knowledge, mula la nak ketuk rege2 tan sri or taraf2 pakai ID.


*all pics is googled

in this pics, 20% of its design ai suka
like their doors materials.. I guess made by cengal or nyatuh..


my dream CC is 70% can be seen in this pic, I like their wall units cabinets, yess
it's an traditional english style..ho ho


dreaming of having one small island table, but to be more rationale, this layout will not be
suitable for my CC size sbb planning to put set of dining set satu (ergh...byknyer citer2)


I love their layout.. especially the L-shape type of base units.. ni boleh buat kot
err... the L-shape part jer la kot since my wet kitchen half of this size
somehow, I miss my small mini tiny kitchen when I was in churchill college yang nyaris2 dibakar oleh puan zue kite ahaks


this is perfect to my liking!! I like every single bit about it, the base unist, wall units,
kitchen tops (i guess it's rock stone type), I like their placing of white goods...



hrmm.... camna aku nak gabungkan semua2 tu dlm satu ek?


Photobucket

1 comment:

Liyana said...

Kitchen cabinet yg paling byk guna masa & tenaga nak survey,pilih, discuss etc.Pening jugak. Mmg cita2 I melangit, semua benda nak. Tapi budget kecik aje.. Finally we settled for a simple one, lagi pun dapur tak besar mana.