Thursday, 12 August 2010

Menu





My iftar Menu
*orang lain masak siap bole bukak restaurant pun tak kepohh..heheh


Day 1

Nasi Daging
Kurma Ayam
Ayam masak merah
sambal bawang n tomato

air: bandung
kuih: takde
*credits to puan zura yg berkongsi recipe 2 thn dulu :)




Day 2

Nasi putih
Sambal Udang and petai
Lemak putih sayur
ayam goreng berempah

air: kopi.. and plain water
*nasib aar kann...





Day 3

mula mcm nak buat nasik kerabu, tp mcm malas nak pegi pasar.. tak sempat pun sebenarnya.. tanak rushing2.. so, akan korek apa yang ada jer la kot.. and bercadang nak masak

lemak ciliapi ikan pari kering with nenas
ayam masak kicap
telur dadar

air: hrmm... ribena??err...


best juge kalo korang nak tolong reka or suggest menu utk aku.. hehehe.. kejam jugakla bila hubby aku tanak makan luar, lebih tragis bila request utk teman pegi pasar ramadhan pun tak dilayan...huhuhuhu...nak masak grand2, bakat tak berapa nak ada

till then, selamat berbuka semua..


Photobucket

1 comment:

cik jijah said...

cik sufeeeee... masak puas kan? first day ramadhan aku buka ala2 mamak.. kari, bergedil, papadom.. second day ada org offer buka luar.. jom kan aje.. hari ni.. masak lah.. malas nak kuar.. ingat sambal ikan dan sayur lemak jek sudahhh....