Thursday, 30 September 2010

Cepatnya masa berlalu

aidilfitri 2010..


lega sungguh, alhamdulillah. ada task yang dahpun selesai, ada yang almost selesai and ada yang ntah bila akan siap, wakakaka. apa yang berlaku pada aku past few weeks? hrmm...

ya, mengikut waktu malaysia, aku dah selamat buat housewarming, yang biase2 saje la tapi, bukanlah yang grand2.. oklah.. ramai juga yang dtg, thanks ever so much. mohon maaf untuk apa2 kekurangan utk semua segi. jgn serik utk dtg next time :).

at the moment, tgh surf utk skola twins and also adam. nak try carik area daddy punyer office... hehe, nt daddy yang kene htr. ada few places (Genius Aulad,Sri Ayesha, CIC, Al-Amin etc), so far GA yang memenuhi spec aku yang cerewet nak mati ni. yes.. lantak org nak ckp apa, as I will let my children spent half of their day time in that place, I'll make sure their cleanliness is up to my expectation. also the crews.. kalu first impression pon dah fail.. and yet u r paying the same amount with current school, so takyah buang2 masa view the kindi.. heh, tiba2 je mode tkr jd mcm-bagus-rs-mcm-nak-kene-sepak heheh.. yes, that's me. memang akan view dulu the place as here in Malaysia, waiting list is not that nerve-breaking. so, behave ala2 bongkakbuleh pilih2 dulu. aku tanak nanti aku sendiri yang mcm kene sawan meroyan and regret bila tahu ada accident yang melibatkan kecuaian org2 di school. so, tanak comment banyak, as long as aku buleh buat pilihan ni, I'll choose the best, or at least best to my expectation... so GA is my first choice and tell u what, having a long big jilbab and have no concern with cleanliness will not represent a good islamic practices as well! wonderful website oso not reliable. ok, mmg aku cerewet and aku emo di sini. abaikan

also... tgh pening pasal bibik. gediks la. tiba2 endon nak sekat2 plak dah. yang berlambak masuk secara haram tu tak nak kire plak??? ada kawan aku suggest amek philiphinoes yang work on daily basis, noted. worst come to worst boleh la kot pakai this kind of maid... buleh la kalu as for my back-up plan, lagipun dorang takkan tido umah aku. balik hari. ok what. jgn lawa mcm bea alonzo sudah hehe karang hubby aku plak yang tanak gi keje, hari2 MC haha

so, tgh nak tune back to normal track la ni. hehe. gedik ok. tak balik2 lagi ke mode asal. melampau kannn... nak kene mandi bunga dulu ni. haha. takpun penampar lima das. ok2, lepas ni jugak aku start write report ok... *cough*

tak sempat lg nak tengok CPI yang dah selamat bersalin.... tunggu ye idot, we'll be coming..... dahla muka aku dengan jayanya mendapat bonus, imbuhan, benefits jerawat tahap2 hantu jerangkung... wooot... wooooottttttt, pimples naik tang dagu je ok, ada sapa2 yang buleh bagi suggestion ubat yang pakai 2 kali terus jadi muka lisa surihani?? *sambung nangis*so, condition terkini adalah amat tidak representable utk jumpa org :(


jom layan gamba sampai muntah...













ok, mula saat ini, aku berikrar akan mula aktif membuang masa berblogging utk merehat2kan otak and minda aku.. sapa2 nak wat open house, jgn lupa ajak aku. jom layan gamba2 sepanjang open house......



tochehhh

***kalu nak start wat facial (yer, aku baru nak amek tahu pasal facial), kat mana yek yang bleh buat extraction yang betul2 bersihkan kulit muka sampai nampak nerve2 yang bawak red blood cell ke otak?? aku punye jerawat skrg ni, mak aihhhhh.... tataula macam mana nak describe. rs nak wat botox. nak pakai susuk kang, takut pendek umur mati cepat roh tak diterima bumi and langit plak...pastu dok terbang2 jadi hantu yang tak gojes hehe


Photobucket

Cubaan berjaya!!





Terima kasih utk kak D or greenapple utk fabulous support...

Hehehe... Lebih kpd fabulous info or step utk yang susah nak paham cam aku nihhh


Maseh!!

*tiba2 rs buleh bblogging dgn lebih gojes and wasatiah hehe

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, 29 September 2010

Testing

Cubaan pertama utk membuang masa dengan lebig epishen!!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, 17 September 2010

those who are concern




pernah tgk tak jenama butter or spread yang ni?

tskkk... haku ni dah la jenis tak particular sangat on food labelling ni (wpun tu line aku), tgk harga pun tak pnah (hubby selalu marah), tp bila dpt info2 yang rsnya berguna ni, nakla aku share.. supaya sama2 kite dpt avoid terbeli or terguna or termakan any food yang sourcesnya non-halal.. nauzubillah oii...




this food spread jenama floral ni aku pnah tgk, tp seingatnya tak pernah beli.. kalo tgk pada ingredients dia (print screen pic) dekat special dietary information ada pork gelatine.. ada wide range of its product



sama-sama kite lebih berhati2 ye, agar apa yang nak masuk dalam perut tu makanan2 yang bersih and halal :), nak jadi darah daging oii... kalu termakan bende2 yang syubhah statusnya, mudharatnya takla nampak skrg (yakni kalo termakan non-halal food terus muntah keluar gigi unta), tp apabila kita (or anak2 kita) susah menerima ilmu2 yang dipelajari..susah menghafal.. liat nak buat bende ke arah kebaikan :)... this gonna be one of the contribution lah... kite mungkin tak sedar... huhuhu


**aku harap takde yang pengsan baca entry yang lgsg tak mencerminkan CWK ni haha..



Photobucket

Jom Tengok

Those who are interested...

pls visit my sales blog
***for great bargain on children apparels ~ shirts and skirts!!






Photobucket

Daughter



scene 1

at one of the stop on our back to KL...

damia: mommy... can I follow u to buy KFC?
mommy: no damia, I think is better for you to stay in a car, there's a long queue inside

*dengan muka masam and said to her daddy
damia:daddy... I think you bought the wrong girlfriend!!!
daddy: gelak besar!!






scene 2

we always teach her to sleep on her own, in her own room.. but, occasionally (almost everytime kott) she will knocked our door twice in the middle of the night and normally will end up daddy sleep in her room hehe... tp kalu ada grandparents of course she'll sleep with them without disturbing us.

one morning, when I saw her in grandparent's bed

mommy: damia.... what r u doing there?? why aren't u sleep on your bed???
damia: mommm... I had a sleep walking last nite, sorry
*sambil sambung tido balik!!!!




scene 3:

donno wether this is happened to every child age ranged 2-5yrs old or not, but... yess.. it happened to my children, I need to call them sooooo many times.. and they simply wat dekkk jer..

mommy: damia...
mommy: damiaaaa....
mommy: damiaaaa....
mommy: damiaaaa....
mommy: damiaaaa....
mommy: damiaaaa....!!! Why do I need to call ur name so many times??? what happen to ur ear darling? is it well functioning??
damia: ooh.. errr.... I think it got NO BATTERY!!!
*sengih2 dtg peluk mommy!
mommy: OMG...................hnshh!!


scene 4:

she really loves make-up, perfumes and related stuff. in the other way, she likes to play with that stuff... when I bought my incanto shine, she really loves the smell and will ask for wearing it almost every time she enter my room

trial1:
damia: mom.... can I wear this?
mommy: no.. u r not going anywhere and we need to wear that if we r going somewhere
(hehe..salah concept!)

trial2:
damia: mom, can I try this with ur make up, it must be awesome..right?
mommy: no damia, u cant wear any make-up or perfumes when u still wearing a pyjamas...

trial3:
*when we r getting ready to go out and she absolutely in her proper jeans n shirt

damia: mom, look at me.... do I look good in this jeans
mommy: yes.. u look gorgeous...
damia: mom.. are we ready to go out now? we r going somewhere right?
mommy: yess... few more minutes darling n we gonna get going...
damia: yess...okay mum, can I put the perfume now?
*dalam hati mommy: cissssssssssssssss...... terbaik punya ayat dia susun mula2 tu!!



Photobucket

Thursday, 16 September 2010

Sales Blog Updated!!



Moshi moshi.....




guess what....???
(ye ye je kan, mcm la ramai yang dtg hehe)



Those who are interested... pls visit my sales blog
for great bargain on children apparels ~ shirts and skirts!!




more bargains on multiple selections :)





ayuhh...



Photobucket

Wednesday, 15 September 2010

insha Allah

really love the song...

enjoy this song from Maher Zain... first time heard this song, I was speechless....it's so beautiful and sangat terkesan ok.. utk orang2 yang pemalas perlu motivasi mcm haku ni. luckily muka pun buleh tahan, er.. what I mean is bukan jenis muka pecah rumah yang buat kite nangis nak tengok, wakakak... gonna get his album la, best plak utk santapan rohani..





sempena keberkatan syawal mulia ini, those out there that is struggling for sthing... may Allah answer your prays.... inshaAllah

p/s:
specially for you CP.. be strong :) dear

Photobucket

Monday, 13 September 2010

Aku pun nak citer gak la..


Salam Aidilfitri untuk semua yang membaca dan juga yang terbaca blog ini heheh....

  • 2010 raya dekat my hometown - adalah sangat awesome ngehehe
  • tp adam kene diarrhea, shian dia.. dr one day before raya sampai harini masih lagi ckp sakit2 perut.. :(, beri tu jgn citer la.. mcm dah 3 lori pampers kene pakai..tskkk!
  • tahun ni, aku wat laksa johor jer, mommy aku wat nasik tomato
  • pastu muka plak naik jerawat dengan meriahnya, tula...gatal, sapa suh pegi stop contraception pill, pastu hormon imbalance... pastu jerawat mcm gila~padan muka
  • tak sempat nak posing banyak2, so gamba raya adalah tidak banyak
  • dpt biskut raya kegemaran, so order utk 6 balang skaligus! tamak ~spt biase
  • keje banyak gila bertimbun, tp masih lagi tahap malas berkoyan2 utk mula keje balik
  • iAllah akan ada open house or housewarming.. nt kite invite secara rasmi hehe
  • jalan nak balik KL jammed nak mamps*.. time ni la rs nak jadi perdana menteri, sbb nak buat proper highway to pantai timur
  • baru lepas kemas ghobok danial damia adam, akan ada mini SALE utk baju-bajuan baby
  • October iAllah akan dpt maid baru, hopefully semuanya dipermudahkan agar aku pun tak stress menopos dengan cepat
  • nanti nak make way raya to muar, melaka and sekitar KL :)
  • err.... tatau bila nak buat preparation yg menjurus ke arah conf bulan 11 ni nanti :(
  • aircond LG adalah sangat kambing and mnyusahkan orang
  • jom la layan gamba raya yg tak seberapa


anak pompuan aku yang selalu over acting

budak kechik diarrhea di hari raya

dadam and denden

mommy and damia... and laksa johor

me and my family...

mak and boyfriend :) yang dah tak brp nak kurus..opss...


lastly
selamat hari raya to all :)
maaf zahir batin


Photobucket

Friday, 3 September 2010

dah ready nak raya?




saya dah mula masuk mode raye (ye ke? bukan dah laaaama wat cuti2 ala raya?) what I mean is, keje2 sebenar dah mula ditolak ke tepi and buat2 tak nampak ngahahahhaha.... takpa, lepas raya kite resume (ko gila?? dah la nak present paper lan seblas ni, jgn nak wat buduh sombong!) ~ ok, saya janji stadi lebih banyak lepas ni huhuhu

tahun ni, persiapan naknak raya esp utk hanak2..awal2 lg dah settle, tapiiiii.... kalo ada terpegi mall mesti haku beli jugak, haih.... susah btul tangan n nafsu ni nak dgr cakap, nak control, lebih2 lagi sale bersepah2..adeh, syaitonurrajimmm...puih2!! baju raya senirik ala kadar saje..

sempat juga raya kat umah yang baru masuk ni, ingatkan dah tak sempat. tp yer la, sekadarnya sahaja :).. alhamdulillah.. arini org dtg pasal grill. start at 10am, and they end up at 8pm.. pergh... gigih betul che ya nun alif ni wat keje, luckily hasil keje pun kemas and teliti. cuma, ada satu frame lagi, sliding door atas dorang tinggalkan. dah bawak frame segala tp tak abiskan, penat kot. lg pun hubby aku suh balik dulu.. yer la, orang sebuk nak bebuka pose, umah aku dok bising bunyi drilling bagai, ada yang kenyang kene maki hamun...


ini ler rupa wrought iron pilihan... beige colour :)... err.. mula2 bende ni sampai, aku dah cuak gila sbb nampak cam huduh la plak, yer la... dia patutnya comes with 3D flowers.. tp aku n hubby nak cut cost dengan mengurangkan bunga2 tersebut... tinggal buat tang main pintu jer.. pahtu menyesal tak buat penuh sbb bunga tu mcm ok.. uwaaaa...


agak2 kalu lama2 tenung nampak udoss... aku rimbunkan jer dengan bunga2 sampai tak nampak grill hahhahaha



*lesson learned: jgn gedik nak masuk rumah kalo grills tak siap pasang lagi..nt penat nak menge'mop'... habuk banyak gila okkkkk!


lepas ni, bole balik rayer dengan tenang sbb umah dah pasang grill (mcm la banyak nauu bende berharga orang buleh amek dlm umah nko tu) hihi...


err... last skali, betul ke dadam takde rupa haku??


selamat raye to all.... drive safely :)



Photobucket

Wednesday, 1 September 2010

Update


lama sungguh ku biarkan blog tidak berupdate, hehe.. takperla.. bukan wajib pun kann.. utk suka2 senirik and kenangan di masa akan datang (??), senang nanti nak rujuk hehe.. ok2 cukup, tak relevant

well, alhamdulillah.. previous update dah mmg dari umah baru pon.. err, umah ni tak la baru sangat, it was completed in 2006 (end of 2006) and previous owner was a singaporian, beli2 and tanak duduk in malay area :), then dia jual maka kami pun beli lah. umah dulu, dah selamat jual.. maka bermulalah edisi umah yang tadak kitchen cabinet, tp dah sempat buat mini semayang hajat last week, ok lah kan.. there will be simple housewarming or open house special for frens later on, iAllah, free2 kan diri anda ye :)

so, this is my second entry from tempat baru... biarpun persiapan kelengkapan umah sgt2 ikut priority, bukan ikut emosi haku yang macam2 nak letak.. tp mak sanggggat suka sbb kalo ikutkan ruang2 yang available, mak dpt gantung gamba nikah mak kat bilik, err...tp org kata nanti malaikat tak masuk... kalo ada gamba dlm umah, hrmm..... mcm mana tu ek.. kena find out and take necessary actions.. as for now, gantung dulu wakakakka.....

pastu, memandangkan umah ni sgt la sangap sbb banyak gila tingkap yang pelbagai size.. maka terpaksa guna dulu mana2 langsir yang ada and match, so... aku bjaya carca marba kan warna bilik ini dengan jayanya... muehehhehe... nasib la..takkan takat pasang day curtains jer.. see thru everything nanti..tskkk.. takut plak ada yang histeria nanti..

utk tatapan cikpuanidot: ko nampak tak langsir ijau yang turut mengheret ko sama dalam masa 3-4 jam itu hari? hehehhe...


pastu plak, bila dah pindah umah ni baru dpt tahu yang si dadam ni sangatttt la penggeli orangnya... nampak feather yang dia nak amek tu???




sampai ke sudah dia tak berjaya pegang... sbb dia geli, klaka la dadam ni... mommy and daddy gelak sampai keluar air mata! ingatkan taiko sangat... adehhhh


damia pun, alhamdulillah getting better... and as per my expectation, there will be an extra beads for her 2010 aidilfitri, hrmm.. what to do, at least so far tak kene kat another two boys! (wpun mommy dah bersedia utk menunggu giliran Danial n Adam to get their beads as well :p)


this is her pic time first few days kene...








this is her last weekend picture... dah ok sikit, tinggal crust jer :)

(pastu buang tebiat nak pakai baju raya on her first day out to airport, after 10days quarantine) takpa, mommy layan jer la... sbb lama dah dia tak klua umah


nasib baik this 2010 raya preparation utk dorang awal2 lagi dah settle, next week iAllah balik kampung, teringat time kat UK dulu, about few days before raya aku mula la meroyan nak balik, pastu tpaksa beli tiket last minutes yang mahal nak mamps, tapi takpa.. asal bleh balik hehhehe... ingat aku skali jer kot aku smayang raya kat Cambridge hehe..

happy fasting and happy hari raya to all... tocheh..

Photobucket