Friday, 3 September 2010

dah ready nak raya?




saya dah mula masuk mode raye (ye ke? bukan dah laaaama wat cuti2 ala raya?) what I mean is, keje2 sebenar dah mula ditolak ke tepi and buat2 tak nampak ngahahahhaha.... takpa, lepas raya kite resume (ko gila?? dah la nak present paper lan seblas ni, jgn nak wat buduh sombong!) ~ ok, saya janji stadi lebih banyak lepas ni huhuhu

tahun ni, persiapan naknak raya esp utk hanak2..awal2 lg dah settle, tapiiiii.... kalo ada terpegi mall mesti haku beli jugak, haih.... susah btul tangan n nafsu ni nak dgr cakap, nak control, lebih2 lagi sale bersepah2..adeh, syaitonurrajimmm...puih2!! baju raya senirik ala kadar saje..

sempat juga raya kat umah yang baru masuk ni, ingatkan dah tak sempat. tp yer la, sekadarnya sahaja :).. alhamdulillah.. arini org dtg pasal grill. start at 10am, and they end up at 8pm.. pergh... gigih betul che ya nun alif ni wat keje, luckily hasil keje pun kemas and teliti. cuma, ada satu frame lagi, sliding door atas dorang tinggalkan. dah bawak frame segala tp tak abiskan, penat kot. lg pun hubby aku suh balik dulu.. yer la, orang sebuk nak bebuka pose, umah aku dok bising bunyi drilling bagai, ada yang kenyang kene maki hamun...


ini ler rupa wrought iron pilihan... beige colour :)... err.. mula2 bende ni sampai, aku dah cuak gila sbb nampak cam huduh la plak, yer la... dia patutnya comes with 3D flowers.. tp aku n hubby nak cut cost dengan mengurangkan bunga2 tersebut... tinggal buat tang main pintu jer.. pahtu menyesal tak buat penuh sbb bunga tu mcm ok.. uwaaaa...


agak2 kalu lama2 tenung nampak udoss... aku rimbunkan jer dengan bunga2 sampai tak nampak grill hahhahaha



*lesson learned: jgn gedik nak masuk rumah kalo grills tak siap pasang lagi..nt penat nak menge'mop'... habuk banyak gila okkkkk!


lepas ni, bole balik rayer dengan tenang sbb umah dah pasang grill (mcm la banyak nauu bende berharga orang buleh amek dlm umah nko tu) hihi...


err... last skali, betul ke dadam takde rupa haku??


selamat raye to all.... drive safely :)



Photobucket

6 comments:

mJ said...

selamat hari raya! wah, ada rumah baru dan grill baru juga...sakan nih...:)

che'puan Idot said...

cantikk..

grill cantik.
rumah cantik.
kau cantik..
dadam ada la sikit muka ko..dalam 30 persen gitu..

Liyana said...

Selamat hari raya. Grill tu sesuai tema. Rumah you byk pokok2, so grill berdaun tu, mcm 'masuk' aje. Yes, bila pasang grill dengan drill nak gantung bracket utk langsir, byk betul habuk.

Nurfadhlina Mohd Sharef said...

haha best la komen che'puan idot..
stujus..
grill cantik
rumah cantik
kak sufee memang la cantik
dadam pun cantik..hehe
sama tang hidung kot..kulit sah2 putih molopak samo
tp chumil gilor dadam la dlm gamba tu..hisyy...geram i

S.u.F.e.e said...

mJ

raya mmg sentiasa kene sakan.. hehehe...umah tunggang tebalik pun tarak hal :)


CPI

hahahha... dialah yang paling melekat dgn aku



Liyana

yesss....sgt setuju :), tue la wrong arrangement, patutnya grill siap awal lg, tp lambat confirmkan draft design, pastu kejap2 ada amendment in term of safety grill la ape la...sudahnya lambat siap


Chefadh @ Ina

bila balik? hehehhehe.... mesti tgh sibuk sgt kan, takpe2 nt kontena ada kosong gitau akak ek :) *grin*

WaNNi said...

selamat hari raya sufee. kak wani mohon ampun dan maaf atas salah silap selama ni. bila la nak dpt jumpa sufee n family ni. nak jugak tgk rumah baru.