Friday, 17 September 2010

those who are concern




pernah tgk tak jenama butter or spread yang ni?

tskkk... haku ni dah la jenis tak particular sangat on food labelling ni (wpun tu line aku), tgk harga pun tak pnah (hubby selalu marah), tp bila dpt info2 yang rsnya berguna ni, nakla aku share.. supaya sama2 kite dpt avoid terbeli or terguna or termakan any food yang sourcesnya non-halal.. nauzubillah oii...




this food spread jenama floral ni aku pnah tgk, tp seingatnya tak pernah beli.. kalo tgk pada ingredients dia (print screen pic) dekat special dietary information ada pork gelatine.. ada wide range of its product



sama-sama kite lebih berhati2 ye, agar apa yang nak masuk dalam perut tu makanan2 yang bersih and halal :), nak jadi darah daging oii... kalu termakan bende2 yang syubhah statusnya, mudharatnya takla nampak skrg (yakni kalo termakan non-halal food terus muntah keluar gigi unta), tp apabila kita (or anak2 kita) susah menerima ilmu2 yang dipelajari..susah menghafal.. liat nak buat bende ke arah kebaikan :)... this gonna be one of the contribution lah... kite mungkin tak sedar... huhuhu


**aku harap takde yang pengsan baca entry yang lgsg tak mencerminkan CWK ni haha..



Photobucket

4 comments:

Anonymous said...

Salam CK..
nak tanya sikit..brand ni same ke kalo ngan yg kat UK..ada tulis suitable for vegetarian..takdela pulak tulis pork gelatin..

S.u.F.e.e said...

Floral ni, if not mistaken dia ada wide range of product, the product yang ada pork gelatin tu mmg obviously stated rsnya.. otherwise (if not there) maybe mmg takde la kot, check out its webbie

yang confirm ada is yang light spread ni.

Anonymous said...

packaging dia lain sikit kat sini kaler purple flora lighter light than light, mmg dia tulis not suitable for vegetarian
dila

Hidayah Ismawi said...

Thanks for sharing sufee ..alhamdulillah tak pernah lagi beli yg ni..

am not sure whether I can make the invite dear .. am gonna be on my lonesome this weekend .. tak larat nak angkut bebudak tu ..lain lah kalau korang sediakan chauffeur service ..ahaha

MY LATEST ENTRY: Hooray!