Wednesday, 1 September 2010

Update


lama sungguh ku biarkan blog tidak berupdate, hehe.. takperla.. bukan wajib pun kann.. utk suka2 senirik and kenangan di masa akan datang (??), senang nanti nak rujuk hehe.. ok2 cukup, tak relevant

well, alhamdulillah.. previous update dah mmg dari umah baru pon.. err, umah ni tak la baru sangat, it was completed in 2006 (end of 2006) and previous owner was a singaporian, beli2 and tanak duduk in malay area :), then dia jual maka kami pun beli lah. umah dulu, dah selamat jual.. maka bermulalah edisi umah yang tadak kitchen cabinet, tp dah sempat buat mini semayang hajat last week, ok lah kan.. there will be simple housewarming or open house special for frens later on, iAllah, free2 kan diri anda ye :)

so, this is my second entry from tempat baru... biarpun persiapan kelengkapan umah sgt2 ikut priority, bukan ikut emosi haku yang macam2 nak letak.. tp mak sanggggat suka sbb kalo ikutkan ruang2 yang available, mak dpt gantung gamba nikah mak kat bilik, err...tp org kata nanti malaikat tak masuk... kalo ada gamba dlm umah, hrmm..... mcm mana tu ek.. kena find out and take necessary actions.. as for now, gantung dulu wakakakka.....

pastu, memandangkan umah ni sgt la sangap sbb banyak gila tingkap yang pelbagai size.. maka terpaksa guna dulu mana2 langsir yang ada and match, so... aku bjaya carca marba kan warna bilik ini dengan jayanya... muehehhehe... nasib la..takkan takat pasang day curtains jer.. see thru everything nanti..tskkk.. takut plak ada yang histeria nanti..

utk tatapan cikpuanidot: ko nampak tak langsir ijau yang turut mengheret ko sama dalam masa 3-4 jam itu hari? hehehhe...


pastu plak, bila dah pindah umah ni baru dpt tahu yang si dadam ni sangatttt la penggeli orangnya... nampak feather yang dia nak amek tu???




sampai ke sudah dia tak berjaya pegang... sbb dia geli, klaka la dadam ni... mommy and daddy gelak sampai keluar air mata! ingatkan taiko sangat... adehhhh


damia pun, alhamdulillah getting better... and as per my expectation, there will be an extra beads for her 2010 aidilfitri, hrmm.. what to do, at least so far tak kene kat another two boys! (wpun mommy dah bersedia utk menunggu giliran Danial n Adam to get their beads as well :p)


this is her pic time first few days kene...








this is her last weekend picture... dah ok sikit, tinggal crust jer :)

(pastu buang tebiat nak pakai baju raya on her first day out to airport, after 10days quarantine) takpa, mommy layan jer la... sbb lama dah dia tak klua umah


nasib baik this 2010 raya preparation utk dorang awal2 lagi dah settle, next week iAllah balik kampung, teringat time kat UK dulu, about few days before raya aku mula la meroyan nak balik, pastu tpaksa beli tiket last minutes yang mahal nak mamps, tapi takpa.. asal bleh balik hehhehe... ingat aku skali jer kot aku smayang raya kat Cambridge hehe..

happy fasting and happy hari raya to all... tocheh..

Photobucket

3 comments:

Liyana said...

Alhamdulillah, yg penting selamat pindah. Mesti besar dugaan pindah bulan2 puasa ni.

che'puan Idot said...

pewittttt,
cantik! lembut gemalai aja bilik u

inilah dia orang yang beli langsir bukan kalet ijo je..kaler biru pun die rembat..pastu tah hapehape, boleh plak day curtain lebih labuh dari night curtain..
aku dah imajin macam orang pakai mini skirt tapi dalam nya ada kain dalam???
babe,
bila plak nak shopping als meja la, alas lemari, segala alas?
cepat ehh sebelum aku beranak

Nurfadhlina Mohd Sharef said...

wahh bestnya dh pindah rumah baru! sure sibuk nak deco2 and a lot more reasons to shop! wahaha..dadam dah besar sgt! muka mazaa..heheh..baru tau si damia kena chicken pox..Daniel kena tak?
anyways, selamat puasa and selamat hari raya! nnt ktrg balik ajak ktrg dtg rumah tau! haha tak malu invite diri sdr :P