Tuesday, 26 October 2010

Cheap tudung anyone?


Hi everyone!!

Just clearing up few Tie Rack oblong scarves that I have
all is NEW WITHOUT TAG
(tak reti nak pakai weh)



happy viewing..



Item No.1


Item No.2



Item No.3


Item No.4



AND....


....when you purchase any 2 of TR oblong scarves!!


Item No.5
New diamond lycra scarf :)
also free if you buy any 2 of sale scarf




LASTLY....


this is my pre-used items which used less than 2 times
New RRP Price at dezahra is: RM115
so, check out my price!

SOLD
Item No.6
my price is: RM50

pics
credit to dezahra

*SOLD*
Item No.7
my price is: RM50

*credit to dezahra pics



Pls include RM5 for each item for postage cost :)

Interested? mail me at sufee.suhara(at)gmail.com
Thank you!


Photobucket

Dear Cik Anonymous

Dear Cik Anonymous (you know who you are)

I do read few msg(s) from you . Thank you, thank you..
I do appreciated that

So, di kesempatan ini I want to seek for forgiveness
for the wrong and emotionally interpretative or what so ever...
but pls..plss.. pls use your name, or at least a proper name next time
when you wanna leave a comment :),
if it happens that you visit this blog.. again!

peace!



Photobucket

Sunday, 24 October 2010

Trembling

Be strong daddy

Everything will be fine

Those who texting me..

Thanks ever so much



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, 21 October 2010

Tentang Dia


Dia...


lain benar lately ni...
macam2 hal mami report kat aku..
dia begitu, dia begini...
yang pasti, sangat supersensitif...
tp.. dr raut wajahnya
mcm ada sesuatu yang dipendam sebegitu lama
Tp semua soklan hanya bergema dalam hati
takpun sesama sendiri
x berani nk ty dia sendiri...









.....UNTIL one day when we finally got the answer...






until one day he got warded for his heavy cramping on his tummy...








until one day when he was diagnosed a severe intestinal obstruction...
and needs to go for biopsy..










AND











when there was one time in a day....
when I can see his sorrow... clearly...
that makes me trembling inside...










when the Dr confirmed
that he might have a serious illness....









am shivering...
struggling with a hope that it was a mistake
I need to be strong...yes.. be it!!
at least keeping this sadness from his eyes...
even this nerve-breaking news really2 painful to me...










be strong sufee..
to comfort him that everything will be fine....
to make sure he'll be strong either....
strong enough to fight this illness....














But, I can't.. can't stop myself from crying...
;~|









Please Ya Rahman...
I really hope that Daddy will be strong...
I know how hard it is when Dr said it was the intestinal cancer...










fellow frens..
please pray for my beloved father, my daddy
:(((
he'll go under urgent surgery next week






Photobucket

Friday, 15 October 2010

CwK and ANON??


hrm..how to start?

ok.. before this, selama aku mula bbloging,alhamdulillah tak penah dpt comment2 yang annoying.. or at least irritating enough for me to read.no, tak pernah. but, not today... I finally received one comment that nerve breaking enough to read it. so, tak sangka jugak la dengan membaca entry pasal bunian tu sahaja buleh mengundang commentator yg bersifat dermawan ini utk memberi reminder


haih... manusia ni mcm2.. patut la top bloggers tu nampak cam kebal jer.. rupa2 nya, bila wujud golongan commentators dr golongan sentap mcm ni, ianya mampu memberi teladan or peringatan pada kita bahawasanya, tak semua org akan menerima cerita kite secara postive. ada jugak yang tiba2 nak kasik nasihat percuma kat kite and judge plak mcm2!! tp, bagus juga la kalau pada masa yang sama dpt memberi peringatan juga utk diri dia kan? tp.. adalah sangat tidak buleh terima akal rasional kalo comment dia tu tak boleh nak dikaitkan langsung dengan entry aku, and yet guna plak nama ANON, mana nak nampak sincererity dia memberi teguran... or maybe aku ni bengap sikit and interpret msg tu wrongly?terus terang aku ckp, kalu niat dia nak sakitkan hati aku, yess tahniah cik anon tu bjaya!!


so, the comments were like...

BERINGAT2 KETIKA SHOPPING...
kene berpada2 la kot..??jgn nak shopping sgt... eh ke mcm mana nk interpret??
INGATLAH PADA GOLONGAN YANG MEMERLUKAN
SEMUA TU MAKHLUK TUHAN


not exactly, tak ingat sbb aku x simpan... and, lepas baca jer terus rs msg tu mcm siut.. tp takpa...try nak jadi motivated dengan reminder terbabit, dan teruskan berperasangka baik, maka aku cuba jugak baca berkali2.. mudah2han dpt mencari kelembutan dan hikmah dr msg tersebut, tp hati aku masih jugak sakit ati.... sebab... mcm tak nampak significant dia...

  1. apa kaitan kehilangan barang2 aku dengan shopping?
  2. nak kata aku ada henbeg mahal 3 lori pun, aku dah ckp yang ilangnya satu jer pun...
  3. bukannya berketul2 Marc jacobs, Anya, or Ferragamo!!
  4. ke sebab aku ada gucci, baby hanger, BP set meter,travel bag tu melambangkan aku ni amalkan gaya hidup suka membazir shopping tak tentu hala and tak penah beringat or bersedakah?
  5. ke nak kene specify dulu yang enbeg tu hadiah dr org lain?mana tau ada gabenor bank negara yg nak kasik kan?
  6. tp, perlu ke aku canang kat semua orang kalu aku nak bersedekah atau beramal skalipun? ko nak donate ke?
  7. asal aku ada gucci je aku ni jenis yang suka shopping and tak hengat golongan miskin ke apa ko nak ckp?
  8. ke, entry aku pasal bunian tu membawa msg aku ni nak bermusuh dengan benda tu semua?
  9. ke sebab bila enbeg aku tu gucci terus secara otomatiknya aku ni menafikan kewujudan bende2 tu semua?
  10. ke nak suruh aku kasik jer enbeg tu kat org sbb dah penah kene usik ngan bunian

aku tak ckp enbeg tu saje kan yg hilang...pinggan, quran, travel bag..baby hanger...pun ada skalik, itupun lambang kemewahan kah? kalo itulah yg ko faham, mmg fail la BM pemahaman, sbb lain yang di ketengahkan...lainnnnnn jugak yang ko nak faham. rsnya, berkenaan dengan "bunian tu juga makhluk Tuhan" tu, rsnya semuanya org dah tahu (err..pasal jin tanak ckp ke?). So, aku doa lepas ni, ko pegi la dekat blog2 lain.. mungkin buleh buat reminder yang blog2 lain plak, yang mungkin lebih open, positif and motivated utk menerima such an immature comment. kalo nak menggelabah menggelupur pun, carikla web page lain yg jauh lg menarek. takde apa pun kat sini.. yer la blog ni pun bukannya ada apa sangat pon

potong betul la. next time la yek, aku jadi positippp.baru jer baca kes anon musibat yang kacau sorang top blogger. tak sangka plak aku pun akan dpt st comment yang pada aku, tak sedap di baca.so, mode adalah sgt swing!

p/s: suka ati aku la oiiiiiii kalu kuat shopping ke apa ke.. aku guna duit aku senirik, pastu plak, aku tulis ponnnnn kat blog aku! tak setuju, tak sependapat, menyampah senirik mau ingat aaa



yang tgh meroyan

Photobucket

Thursday, 14 October 2010

Betul ke Bunian?




sejauh mana korang tahu cerita pasal bunian?

tskk... *sambil kesat air mata* ouwhhhh.... sadis aku nak nyebutnya....sbb, mmg dasar penakut. Kalo ckp pasal bunian ke, ilmu ghaib ke.. santau ke apa ke yang in relation to this... memangla aku tak tahu and takde effort juga utk mengambil tahu. kirenya, kalo ada yang bercerite tu.. aku dgr je la, itupun lebih kurang je la.. takowt!! selalu tgk2 kat tv jer, takpun dgr citer2 orang... and ini plak.... adalah pengalaman sendiri ok

so, nak dijadikan citer, umah lama kitowang tu berhadapan dengan bukit. first2 kawen dulu... dah ada satu kisah... wpun aku agak yakin ianya berlaku diatas kecuaian aku.. ceritanya apabila aku yang baru 3 hari kawen. sebelah malamnya bila ramai2 ada kat umah tu (of course la kete pun berlambak and parking pun tak tersusun). so, time tu aku kononnya keluar rumah, nak alih kete..this time, mmg aku masih ingat, dlm fikiran aku mmg bercadang nak gi alih keta and park properly dkt umah jiran yang tadek org tu.. pastu, tatau apa jadi.. mcm tak ingat apa2 bila all of sudden, orang dah usung aku masuk umah and the story goes like : aku dah baek punye langgar kete FIL aku and dengan gojesnya dah langgar bukit dekat depan umah tu.. kembara aku that time, depan dia rabak, boleh? so, takpe lah, mungkin boleh abaikan la kot.. yg penting PIL tgh sayang and tak payah byr ganti rugi rabakkan kete dia! ehehe ...lgpun kawasan baru duduk.. jiran2 pun tak ramai.. anggap je la yg baik2.. yg pasti, confirm tak layan dah citer2 misteri nusantara or mistik lepas tu.

then, bila balik mesya and duduk balik umah tu.... bibik aku selalu jgak ckp dia mcm selalu perasan yang aku ni dok panggil2 nama dia, mmg la ada few times yang kalo dia basuh keta malam2 buta tu, dia tiba2 masuk umah and tanya aku "ada panggil dia ke"... pastu dengar ada suara baby nangis laa... isk, aku abaikan jer... hnshh.... aku bukan sombong, tp agak2 aaa.. mcm la ko tu ada option utk tinggal kat umah lain kannn, so takle nak takut lebeh2, kene buat bodo and tak layan jer la. takut sgt kang kene pindah umah plak lain plak, time tu mmg takde plan nak pindah pon

so, time nak pindah haritu aku sgt la yakin yang barang2 dalam master bedroom tu semua aku dah packed, mmg confirm zero dah, lgpun maid aku mana leh masuk nak tlg kemas bilik tu. so, mmg sgt yakin dah takde barang2 tinggal. few weeks lepas pindah... baru aku perasan ada satu handbag yang aku hilang, bag yang aku sayang la kirenya sbb still tersimpan dalam dustbag and jarang je pakainyer. carik2 punye carik, tak jumpa.. kumbah stor segala... pon masih tak jumpa. MIL aku spt biasa, provoke aku utk suspect bibik yang kebas.... tp takpa, mommy yg gojes akan tetap maintain cool :P. teruskan usaha menggodek stor. dlm usaha carik enbeg tu, baru notice yang rupanya ada lg satu bag yang ilang, yakni bag baju. sbnrnya, selepas 2-3 hari brainstorming ala2 nak wat soklan exam tu but then still tak nampak jln penyelesaian... aku dah mula boleh terima hakikat kehilangan bag2 tu, redha jer la kirenya dengan kehilangan yang tak melibatkan nyawa tu


TAPIIIIIIIIIII..... ia menjadi sentapppppp apabila


ada one wiken bibik dihantar utk final cleaning session umah tu. sambil2 tu aku kata, cubalah tgk2 kan dlm bilik aku kot2 ada lagi barang2 yg aku ttinggal. bila dia balik, dia wat balik quran aku yang katanya tertinggal dlm side table laci aku, yg dekat dengan tingkap. wpun aku agak pelik tp tanak panjang2kan citer. tp dalam hati suci murni aku jelas mengatakan "mana ada barang lg dah yg aku tinggal...". time tu dia ada gak wat balik pinggan nasik + pinggan lauk+pinggan baby yang katanya ada ttinggal dlm kitchen cabinet aku... what??? mcm mana plak bleh ada pinggan ttnggal lagi ~ mana ada barang dah oiiiii.. semua tempat dah clear patutnya!ok, tu takpa lagi

tp bila yesterday, mmg aku dah tahap kejumpalitan!! sbb, hubby aku nak pegi tgk umah lama tu sekejap sbb nak amel gunting rumput... and alang2 dah singgah.. dia masuk sekali la dalam umah, time tu dah masuk maghrib. nak tahu apa dia jumpa? dalam side table aku (which berkali2 aku nyatakan di atas, yakni semua barang aku dlm tu dah lama aku packing) elok..cantek jer tersusun handbag yang aku carik2 tu, travel bag, baby hangers, BP set meter, bag botol susu adam... semuanya tersusun cantek seolah2 aku tak pernah usik!!! sapa yang tolong kemas??

bila hubby wat balik umah.. aku mula2 tu sonok gila sbb jumpa balik handbag aku tu... tapi bila fikir2 balik............... macam mana boleh cantek tersusun balik sedangkan mmg sangat jelas ingatan aku mempacking handbag kesayangan itu dalam dustbag and masukkan dalam bag lg satu tu utk sedia di angkut.... kenapa bende tu tersusun balik?? uwaaaaaaaaaa

err.. sbg conclusionnya, saya mohon agar dijauhkan bende2 yang tak diingini and dugaan2 yang tak mampu saya n family hadapi :(, saya akui saya adalah sgt gojes tp kerdil penakut cis tak guna satu sen mudah2han, bila saya tak buat kacau hidup orang lain, 'diorang' pun takkan kaco saya lebih2 :), iAllah...

p/s: she has a good taste... that was my fav gucci anyway!!

Photobucket

Friday, 8 October 2010

Blogging from Beri Beri



Hari ni nak gila kuasa, nak type BESAR BESAR hehe

Sebab, saya nak kongsi cara bblogging dr beriberi, wpun sy tahu bersepah2 dah org yang dah tahu wpun saya aware dah laaaaaaaaama gila org lain pandai blogging dr beriberi ni :D, takpe.. ini utk yang masih belum tahu.. saya belaja dengan kak D or nama glamer dia greenapple ko shu jgn nak gelakkan aku ye hehe


ok, mulakan dengan... bismillah..

1. pegi DASHBOARD - carik or pegi dekat setting

2. bukak mata besar2 tengok kat upper side-cari email & mobile ~ untuk blogging dr BB, kite kene ada email account yang khas utk wat posting

3. So, scroll down carik 'email posting address' ; ni adalah utk create kite punya new mail account
p/s: this new email account ni mcm utk blog account via mobile

4. pastu kene banyak bersabar ye... sbb nak kene tunggu sampai dpt email baru

5. bila dah dpt.. then barulah pegi BB, start la blogging dengan cara.... create new email.. (seolah2 kite nak htr email), hantarkan kepada 'new email address' yang kite dpt tadi

tocheh...


Photobucket

Wednesday, 6 October 2010

Danial lagi and lagi..





Banyak sungguh dugaan, dimulakan dengan maid baru yg dijangka akan delay ketibaannya....

Maka, pertama-tamanya harusla mengambil alih keje2 umah secara total.. Mmg jadual harian agak padat, tskk.. Dah lama ada org tolong kannn.. Mmg la buleh buat jer semua keje tu, tp agak penat n smp time tido, takle nak lelap plak, nak mentelaah apatah lg, dah la nak present paper nov neh. (Soda la supi, xyah nk pura2 cuak kalo effort tu takde :p )

Disusuli plak dgn danial py health condition yg tak sbrp elok... Lepas kejadian ghodok telinga, kene plak serangan semput, asthmatic dia kerap plak menyerang bila balik mesya neh :(. Pegi ED ptrjy kene nab sampai 4x..fuhhh.... pahtu masuk ubat kot tangan plak haihhh...dahla td dia ada rehearsal utk annual concert :(





Meeting camelot?? apakah itu camelot? Hehe itu istilah utk kejiranan baru aiii..heheh..mcm nama apa jer hahaha. Rajin sungguh doran wat meeting utk kejiranan ni. Kumplan rukun tetangga dia agaknya dipegang oleh org2 yang sgt committed. So far, org2nya pun alhamdulillah peramah, baik2 jer and smgt kejiranan pun nampak cam kuat, siap ada potluck open house, meeting rukun tetangga la bla2.. Cumanya tak penah berpeluang lg nak join.

Pastu mlm ni ingat nk buat jugak la keje kat umah,persiapan2 menambah ilmu. baca sikit2... tp mata dah x larat nak bkak je, so lebih baik tido hehe

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, 1 October 2010

Danial and Ear Drum




Mmg berbaloi sangat la hubby aku beli transformer toys 3 eko tu, seko ada sword tajam, seko bleh jadi robot apekende ntah, seko lagi aku x sempat nak stadi apa nama samaran dia. Harga plak, agak la kureng mendapat approval si mommy yg ala2 lebih rela beli wallet coach dkt warehouse sale, drpd robot2 tak gojes tu. mmg sgt la mahal la kalu utk mende alah yang lgsg tak mampu hiburkan hati itu- itu kata aku la kan.

Lama jgak la bende tu tersadai tak berusik, sampai la dh pindah umah and ada proper placement utk bende yang sumpah lgsg tak impressive itu..baru dorang start main. Ye! Aku mmg tak setuju hubby aku beli transformer robot tu, nak htr masuk muzium pun confirm kene sula

So, bila dh mula main.. Isu2 keselamatan hanyalah dipandang enteng sampailaaaa ada one time, ntah mcm mana dorang silap bukak langkah, (mungkin tak tally sebab pakai baju cheongsam, bukak kaki mcm nak bersilat, tp guna toys transformer), sword tu tcucuk masuk dlm telinga kanan danial. Mmg vanaccum lah.. Mula2 mcm ok, but after 24 hrs baru start bleeding, non stop plak tu and danial mula claims one of his ear isn't functioning, sumpah x klaka ok...

Maka, dengan dressing yang sangat tak mampu impress makmentua, pegi klinik, blablabla..refer specialist, yada yada yada pegi KPJ potpetpotpet buat suction, klua darah beku n ear drum ruptured and now danial tido spital ngan daddy... :(. Maka, dgn penuh rs mcm nak bakar n tanam abu robot2 transformer itu (err... tak perlu pg smp banting kot, maybe tanam area2 taman botani jer) acara menambah kalori free diujung mgg ini tpaksa dibatalkan

sesi mengorek telinga denden





Get well soon darling danial.. And of course with a complete pair of ur ear


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.