Friday, 8 October 2010

Blogging from Beri Beri



Hari ni nak gila kuasa, nak type BESAR BESAR hehe

Sebab, saya nak kongsi cara bblogging dr beriberi, wpun sy tahu bersepah2 dah org yang dah tahu wpun saya aware dah laaaaaaaaama gila org lain pandai blogging dr beriberi ni :D, takpe.. ini utk yang masih belum tahu.. saya belaja dengan kak D or nama glamer dia greenapple ko shu jgn nak gelakkan aku ye hehe


ok, mulakan dengan... bismillah..

1. pegi DASHBOARD - carik or pegi dekat setting

2. bukak mata besar2 tengok kat upper side-cari email & mobile ~ untuk blogging dr BB, kite kene ada email account yang khas utk wat posting

3. So, scroll down carik 'email posting address' ; ni adalah utk create kite punya new mail account
p/s: this new email account ni mcm utk blog account via mobile

4. pastu kene banyak bersabar ye... sbb nak kene tunggu sampai dpt email baru

5. bila dah dpt.. then barulah pegi BB, start la blogging dengan cara.... create new email.. (seolah2 kite nak htr email), hantarkan kepada 'new email address' yang kite dpt tadi

tocheh...


Photobucket

9 comments:

cc said...

kalau iphone ada application 'blog press'. boleh beli kat application store. hehehehee

Che Kay said...

class gituh CWK skarang~~~

NadiahKhair said...

Owh koooooo..tolonglah jgn bagi aku idea2 begini dimana report sem sudah mula due. Matila keje xsiap. Eh,idea bagus. Taip proposal thru blog pastu email pd sv. Matila kene sumpah.

bing jie said...

wahhh...menguja I beli beri jugak laaaa...

SyidaGorjes said...

tapi tak ajar macam mana nak besarkan font dr beri-beri? nak gile kuasa jugak...huhuhuuu

ms lolli said...

hi there,thanks for sharing as i do not know okay hahaha

so beraper lama kena tunggu nak dapat email tuh?

=)

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Mokcik..dah menjadi..makaseh atas tips yg sgt berguna..sayaaanggg kamuk!!tapi aku send thru iphone jerk..BB lum try lagi..

btw,toche2..nnt ada apa2 kemusykilan aku tanyakan lagi heh..?ngenegegeg

shuhada said...

eh eh eh nyampuk jap...

nyampuk pun nak ckp cenggini jer..

hahahahhahahahahahah sambil guling2...hahahahahaha

cik jijah said...

wahhh.. berberiberiblog gitewww.. akak je still loyal dgn nokia.. huhuhu..