Friday, 1 October 2010

Danial and Ear Drum




Mmg berbaloi sangat la hubby aku beli transformer toys 3 eko tu, seko ada sword tajam, seko bleh jadi robot apekende ntah, seko lagi aku x sempat nak stadi apa nama samaran dia. Harga plak, agak la kureng mendapat approval si mommy yg ala2 lebih rela beli wallet coach dkt warehouse sale, drpd robot2 tak gojes tu. mmg sgt la mahal la kalu utk mende alah yang lgsg tak mampu hiburkan hati itu- itu kata aku la kan.

Lama jgak la bende tu tersadai tak berusik, sampai la dh pindah umah and ada proper placement utk bende yang sumpah lgsg tak impressive itu..baru dorang start main. Ye! Aku mmg tak setuju hubby aku beli transformer robot tu, nak htr masuk muzium pun confirm kene sula

So, bila dh mula main.. Isu2 keselamatan hanyalah dipandang enteng sampailaaaa ada one time, ntah mcm mana dorang silap bukak langkah, (mungkin tak tally sebab pakai baju cheongsam, bukak kaki mcm nak bersilat, tp guna toys transformer), sword tu tcucuk masuk dlm telinga kanan danial. Mmg vanaccum lah.. Mula2 mcm ok, but after 24 hrs baru start bleeding, non stop plak tu and danial mula claims one of his ear isn't functioning, sumpah x klaka ok...

Maka, dengan dressing yang sangat tak mampu impress makmentua, pegi klinik, blablabla..refer specialist, yada yada yada pegi KPJ potpetpotpet buat suction, klua darah beku n ear drum ruptured and now danial tido spital ngan daddy... :(. Maka, dgn penuh rs mcm nak bakar n tanam abu robot2 transformer itu (err... tak perlu pg smp banting kot, maybe tanam area2 taman botani jer) acara menambah kalori free diujung mgg ini tpaksa dibatalkan

sesi mengorek telinga denden





Get well soon darling danial.. And of course with a complete pair of ur ear


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

6 comments:

aida said...

get well soon.sampai boleh tercucuk toy.kesian.

Mai said...

Laaa.. Kesian danial.. Semoga cepat sembuh. Ngeri jugak baca entry ni.. Ngeri part cerita tercucuk ear drum dan part nak bakar transformers tu..

SNS said...

kalau kat UK buleh kena recall balik toy ni. kesian daniel.... muga cepat sembuh

Wan said...

alamak.. siannya kat danial... hopefully he gets well real soon!

MaizMalik said...

aku pun ngeri baca post ko nih..specially part 'darah' tu..nak pitam (imagination aku mmg over sket bab2 darah nih)..tak yah tgk..baca crita ko + bayangkan pon dah nak pitam huhuhu takecare danial..

Nurfadhlina Mohd Sharef said...

aduh kesiannya..ngilu rasanya..get well soon daniel..anyway, tang yg warehouse sale coach tu kena share tips dgn ina nnt tau..hehe