Tuesday, 23 November 2010

Be Responsible





I will always have extra paints in my house. basically, my wall color is white. hehe. senang bai, anak ramai and bakat melukis sensorang ngalahkan artist! so, utk pastikan segenap ruang adalah senang untuk di touch-up, maka extra cat haruslah sentiasa ada. selain daripada cat, prektis menjerit dr tingkat atas juga banyak membantu apabila melihat pakar2 penconteng dinding rumah mula menunjukkan skills!

so, this time... damia seems has to re-paint balik all the wall deco hasil daripada nukilan seninya. mula2 kene cat kat konon2 nyer feature wall aku la kan...



pastu, kene repaint tang tangga plak, hehe.. time ni dia dah malas nak pakai baju...


apa-apapun, be responsible ye darling damia.. somehow nampak dia cam happy gila plak bila kene repaint balik dinding2 tu.. mcm tak amek pengajaran jer.. adeh la..


Photobucket

Thursday, 18 November 2010

Nak tulis jugak




lamanya tak mengomel di sini, dah la still jetlag.. cehh..padahal mmg suka tidur lebih masa pun, ehehe... eh tak2... seyes ni, saya skrg perlukan recondition urat2 saraf and badan sbb penat sgt lately ni..

tp, disebabkan rindu nak menceceh2 seolah2 mcm banyak masa and menjadikan blogging adalah priority :) di kala perlukan rehat ini, maka harus juga ku buat new post utk blog yang makin lama makin usang neh. tapi takbole panjang... ada 3 report kene hantar, kene gearing dr skrg, dah tiada pilihan lain! melainkan retails therapy work work and work....

tp sebelum tu, kite do some divertion as always before start focusing on our task, anda setuju? hadirin dan hadirat yang saya hormati sekalian... warming up itu perlu... so, tak perlu rasa bersalah bila ter'google' bende2 sampingan sebelum mulakan keje2 hakiki, ingat... warming up adalah satu keperluan.. agar kite tidak cepat mengantuk percayalah.. kalo mulakan dengan bismillah and start google2 ayam dulu... nescaya kitai tidak akan cepat mengantuk bila sampai waktunya, lebih2 lagi bila ada concrete reason utk tambah koleksi barang2 anda... lebih efektif kalo ada rakan sekerja utk berkongsi pendapat, perlu YM skali kasik cukup rempah..... and jgn lupa utk minimize window kalo ter'warming-up'lebih masa hehe



note: sapa2 yg nak smbg phd toloooooong la fikir masak2..
yang penting kene happy.... btol tak?


so, mari kite bercakap tentang bende happy saya yang paling kerap terlintas di kepala saya skrg. ianya adalah shawl benazir!! kenapalah ia adalah sgt gojes and berada di carta keutamaan lately ini? materialnya yang lembut and comfie bila pakai terus bajet anggun and terus amek gamba dari sisi utk cover gemuk telah menjadikannya sbg item wajib ada sebelum wiken ini menjelang... hrm... tp.. ada perasan apa2 tak?

hadoila... adalah sangat sengal bila pakai shawl benazir terbalik secara mutlak, tp masih tak sedar2 diri... haishhh... rs kurang gojes bila sekejap2 kene gunting benang2 yang terkeluar, mula la merungut shawl low quality bagai....



ok, jom keje..


tocheh

Photobucket